Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
[ara!] acció en defensa de l'ateneu santboià. vine a donar suport!
28 abr 2008
Avui dilluns 28 dâabril, la vila de Sant Boi ha començat la setmana amb una acció en defensa de lâAteneu Santboià. Dues persones sâhan encadenat amb un tub de ferro a les portes dels despatxos de la Torre del Sol (departament de Disciplina Urbanística). Allà âtreballen pel pobleâ? els responsables de la possible pèrdua dâaquest centre cultural centenari. Aquest és el comunicat de lâacció.
resized_accio ate stb 28abr08 (5).jpg
¿QUÈ PASSA AMB L’ATENEU?

Tot sembla indicar que ben aviat coneixerem la sentència del Tribunal Suprem que adjudicarà definitivament la propietat de l’Ateneu Santboià. Aquest podria recaure sobre la promotora immobiliària Pichuki SL, que no dubtaria ni un instant en enderrocar un dels principals símbols de la nostra vila, acabant així també amb una de les poques experiències d’autogestió cultural que sobreviuen a la passivitat del gruix de la població i a la prepotència i la hipocresia de les institucions.

Però els terrenys de l’Ateneu tenen la catalogació urbanística d’equipaments, i ningú podrà construir habitatges ni hotels, ni balnearis si l’Ajuntament no aprova una requalificació. És més, de l’Ajuntament depèn la concessió de les llicències d’enderroc. En una situació com la plantejada, segurament una persona innocent pensaria que l’Ateneu està salvat, que no corre cap perill, però nosaltres portem ja uns quants anys interessant-nos pel posicionament de l’Ajuntament en aquest tema, i entre d’altres actuacions hi hem detectat la seva negativa irrefutable a demanar que declarin l’Ateneu Patrimoni Històric de la Humanitat; l’aprovació l’any 2003 d’un pla urbanístic que contemplava l’enderroc de l’edifici amb una finalitat especulativa 60% pública i 40% privada (aquesta planificació ha estat invalidada pel TSJC a petició de la part privada, que vol una part més gran del pastís); i més recentment (el 2006) l’obertura d’un procés administratiu per desallotjar la gent que ha permès la supervivència de l’Ateneu durant els deu anys que han transcorregut ja des de la penosa subhasta. Precisament va ser des dels despatxos de la Torre del Sol (departament de Disciplina Urbanística)des d’on va sorgir la iniciativa d’iniciar l’esmentat procés.

Malgrat la seva intenció manifesta de promoure l’enderroc de l’Ateneu, l’Ajuntament continua utilitzant la seva publicació mensual (Viure Sant Boi) per difondre missatges desconcertants que parlen de recuperar l’Ateneu però no de rehabilitació ni d’interessos polítics i econòmics. ¿Què vol dir recuperar?

A nosaltres no ens enganyaran, de fet no haurien de poder enganyar a ningú, per això estem aquí denunciant la manca de transparència en la informació institucional i la situació d’indefensió en la que deixen la memòria històrica recent i els projectes autònoms que intenten construir una realitat diferent.

L’ATENEU ES QUEDA AL POBLE!!!
http:// ateneusanboia.wordpress.com
w_accio ate stb 28abr08.jpeg
Mira també:
http://www.ateneusantboia.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [ara!] acció en defensa de l'ateneu santboià. vine a donar suport!
28 abr 2008
Oleeeeeeee!!! ole la penya de Sant boi!!!

l'ateneu és queda al poble, solidaritat d'altres barris!!!!!
Re: [ara!] acció en defensa de l'ateneu santboià. vine a donar suport!
28 abr 2008
l'ateneu és de Sant Boi i no marxarà!
estem amb vosaltres SantBoienques !
Re: [ara!] acció en defensa de l'ateneu santboià. vine a donar suport!
28 abr 2008
Ànims Companys!!!!!!!

Qualsevol acció contra l'especulació!!!!!
Re: [ara!] acció en defensa de l'ateneu santboià. vine a donar suport!
28 abr 2008
com va la cosa? encara hi sou?
Colera camping CNT