Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : mitjans i manipulació
Comença l'exorcisme mediàtic desenal: el maig francès
27 abr 2008
... recorre Europa, el dels grupuscules"
(entrada d'un llibre coetani sobre el maig, de Bensaid)
Amb un dossier especial la setmana passada a El Pais (el vei) i un aquesta de elperiodicodemontilla comença l'exorcisme mediatic per parlar de tot, per no parlar de res sobre el Maig Francès.

En el d'aquesta setmana pel periodicodemontilla -exdirigent de la catolica i maoista ORT- podem trobar des de les apreciades firmes de l'entorn funcionarial espanyolista Ciudadano, envoltades de les consabudes fotos comentades de les girls del 68 -la repressio sexual franquista va ser el terror i d'aqui que alguns celebres "intelectuals" mascles heterosexuals només entenguin qualsevol fenomen social a partir del seu aparell sexual, que aixo ven-... fins a la identificacio del fenomen amb... una cadira del 68!

Els protagonistes? un grapat de venguts i caragirats, tant com els que firmen...: "no tans sols nosaltres ens hem convertit en uns llepaculs del poder o en el poder mateix, 'els nostres liders' tambe". Aixo si, de 3 organitzacions que convocaven no parlem dels portantveus dels pocs burros -malgrat tinguin eurodiputats no existeixen- que continuen amb la mateixa serenata: Krivine i els seus troskos. No parlem de l'autonomia i el situacionisme -posats a enterrar el MIL, ja hi ha la ma trencada-. No parlem de la generacio d'alternatives que va suposar -els unics verds que existeixen son la vedette major de Dani Madonna (amb perdo) pro-constitucio europea o aqui els d'Iniciativa (el PC en pes!), els unics nous filosofs que existeixen son els que aplaudeixen el neoliberalisme o quatre dogmatics, l'unic militant del grup de Rudy Dutschke és un conegut ministre alemany, enrera queden lluita armada i vagues de fam a les presons dels 70 dels Bader-Meinhoff-.

I, per suposat, difuminem la mes important vaga general despres de 1945 a tot Europa en un dels principals paisos industrials, paralitzat durant un mes, només queda en les notes -quanta gent sap que va passar aixo?-. Aixi no cal ni que entenguem els consells obrers a la Italia del 69, ni l'Autonomia (Operaia)... ni el discurs ideologic del MIL... ni la pesadesa persistent de tota una generació que, distant ens queda, tot ho veia des d'una perspectiva que nosaltres sempre ens sembla excessivament obrerista.

Pero posats a fomentar la ignorancia -la clau del feixisme-, tot s'hi val... encara que algunes imatges, alguns simbols... nomes fan que algu sense problemes visuals es pregunti: perque aquests bretols es dedicaven a dibuixar fabriques?

Anys després del suicidi de Debord, tot un homenatge a la seva seixanta-vuitesca obra.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comença l'exorcisme mediàtic desenal: el maig francès
28 abr 2008
Totalment d'acord amb el text, la veritat és que a mi també em va semblar vergonyós el tractament que va fer del tema el PSCriodico en el seu dominical: imatges dels cartells, articles d'opinió de persones que no hi pinten res com Felix de Azúa, i com diu aquest text la banalització de l'ideologia de tots els/les que hi van participar, semblava com si tothom que hi va participar s'hagués convertit en un petit burgés-conservador, per no parlar de que només es cita a Guy Debord al final i sense parlar de la seva influència com a escriptor i director de cinema (!). Una vergonya vaja, pero no m'esperava menys dels Mass Media que cada dia ens intenten vendre que oposar-se al Sistema és inutil.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more