Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Manifestacions CGT Catalunya 1r Maig 2008
25 abr 2008
Aquestes són les convocatòries de manifestacions organitzades per la CGT a Catalunya amb motiu del 1r de Maig de 2008:

Barcelona → Via Laietana/Plaça de l’Àngel, 11.30 h. (Metro Jaume I, línia 4)

Girona → Rambla de la Llibertat, 11.30 h.

Lleida → Plaça del Treball, 12 h.

Tarragona → Plaça Imperial Tarraco/Rambla Nova, 19 h.

A més, Manifestació per un 1r de Maig alternatiu i anticapitalista a Barcelona, dijous 1 de Maig, a les 17.30 h., a plaça Universitat.
Hi haurà participació de la CGT.
En acabar, Festa a les Cotxeres de Sants per celebrar la lluita pels 2 dies als autobusos de TMB.
cgt1maig08.jpg
cartellmani1maig08.jpg
Només hi ha un camí: Dignitat i Lluita.

Manifest de la CGT pel 1r de Maig 2008

La Confederació General del Treball commemora el 1r de Maig fent la següent reflexió: a pesar que la realitat seâns imposa, ens tenalla i ens supera, seguim disposats a rebel·lar-nos, a exigir i a lluitar amb totes les nostres forces, sempre defensant els principis de justícia social, llibertat i igualtat per a totes i tots.

En el passat any es va engegar una altra Reforma Laboral i de la Seguretat Social, amb les quals sâha imposat la contractació subvencionada, lâacomiadament encara més barat i lâallargament del temps necessari per a poder jubilar-nos. Lâúnica cosa que han generat és una gran estafa a les arques públiques taxada, només per a 2008, en 7.653 milions dâeuros que van a parar a les mans dâempreses i multinacionals, sense cap contraprestació. Diners de totes i tots que, juntament amb altres polítiques laborals, socials i econòmiques, serveix perquè en lâestat espanyol 19 milions de persones, percebin menys de 1000 euros al mes, mentre les patronals augmenten els seus beneficis un 73% en els últims 10 anys.

En aquest mateix període els treballadors hem perdut un 4% de poder adquisitiu i la temporalitat se situa en el 87% de les noves contractacions. Lâatur avança, de forma significativa en els sectors de la construcció i serveis, lligat especialment a la mà dâobra immigrant, i els accidents molt greus i amb invalidesa segueixen sense reduir-se suficientment. Les morts per anar a treballar se situen en lâobscena xifra de 1.097 persones en 2007.

En hospitals, guarderies, col·legis, infraestructures, etc., la gestió privada avança, consolidant lâexpoli sistemàtic dels serveis públics, legitimat per la UE amb lâaplicació de la directiva Bolkestein. Mentre els âgestors del públicâ? tracten dâenganyar-nos, fent-nos veure el que no és, sâimposa la tossuda realitat: lâestat espanyol és el segon amb menys prestacions socials de tota Europa i amb major facilitat per a acomiadar i deslocalitzar empreses.

Aquest any, com tots, segueixen morint dones víctimes de la violència masclista. Les dones segueixen estant doblement explotades, sotmeses a la precarietat laboral i social, realitzant les tasques de cures sense rebre salari ni reconeixement, amb lleis ambigües que permeten que nombrosos obstacles siguin interposats en el camí de la real conciliació de la vida familiar i laboral. Aquest any, el dret a lâavortament continua sent un dret restringit.

Els espais naturals són indecentment acorralats per la conjunció del totxo, les empreses i lâespeculació aliats amb ajuntaments i comunitats autònomes. Les ciutats es tornen irrespirables i sâassegura un futur poc prometedor per a la vida i les persones, tot això en nom del desenvolupament i lâeconomia.

Per això, si CGT té sentit és per a organitzar la rebel·lia, el conflicte social i un espai de participació per a totes i tots:

- Lluitem per uns serveis públics, gratuïts i universals que generin benestar i protecció social a totes les persones, tinguin o no recursos econòmics.

- Lluitem per un territori sostenible on el futur sigui una realitat digna per a les generacions presents i futures.

- Lluitem per la distribució real de la riquesa, i per lâeliminació del capitalisme explotador i el seu consumisme irracional.

- Lluitem pel dret a les cures, com responsabilitat social de tots i totes, i no només dâaquestes.

- Lluitem per crear espais per a lâ autogestió, per a garantir-nos un futur digne per a totes i tots.

Lluitem per que entenem que només hi ha un camí:
DIGNITAT I LLUITA.

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1739

----------------------------------

MANIFEST PER UN 1er DE MAIG ALTERNATIU I ANTICAPITALISTA

CONSTRUIM LA SOLIDARITAT AMB ELS MOVIMENTS SOCIALS I LES LLUITES OBRERES

El 1r de Maig, els homes i dones que apostem per una transformació radical de la societat sortim al carrer per combatre les condicions laborals, socials i de vida que ens imposen el capitalisme i el patriarcat, per fer sentir la nostra solidaritat internacionalista amb el conjunt de lluites socials i resistències del món.

Es nostres governs estan compromesos amb el capitalisme. Així, la Generalitat ha presentat les bases dâuna Llei dâEducació de Catalunya que obre la porta a la privatització de lâensenyament; autoritzen acomiadaments massius com el que han patit els companys i companyes de Frape-Behr; sâabstenen de la seva responsabilitat més elemental com en el cas de la vaga de fam de SEAT; han negat un dret laboral tan bàsic com els 2 dies de descans a la setmana per als conductors de TMB; segueixen permetent que milers dâéssers humans visquin en condicions dâil·legalitat amb la seva Llei dâEstrangeria; elaboren un pacte nacional dâhabitatge i uns xecs pel lloguer que només garanteixen els beneficis dels promotors i rendistes.

Mentrestant, bancs i multinacionals augmenten any rere any els seus beneficis, els salaris, les pensions i les prestacions continuen baixos i els serveis públics, amb greus dificultats per la manca dâinversió. I ara, el Govern central anuncia un nou pacte social entre la patronal i els dirigents dels sindicats institucionals, que, molt previsiblement, agreujarà la situació de precarietat, especialment entre la joventut.

Tristament, la Conselleria dâInterior dâun Govern anomenat dâesquerres esdevé la punta de llança de la repressió i la criminalització sistemàtiques de tots i totes els i les que lluiten: com els treballadors/es dâempreses en conflicte, immigrants que sâhan arribat a qualificar de terroristes sense proves, els i les estudiants que es mobilitzen contra la privatització de la Universitat com el cas de la UAB i UB, sense oblidar els desallotjaments i la utilització de les âordenances cíviquesâ? per ofegar econòmicament les lluites.

Però o­n hi ha opressió hi ha resistència, i en els darrers mesos un bon grapat de lluites obreres i socials han tornat a demostrar que es pot resistir. I també que es pot guanyar, com sâha demostrat en la lluita dels treballadors i treballadores de TMB pels dos dies de descans.

Per tot plegat reivindiquem i donem suport a:

- La lluita per les 35 hores setmanals de jornada laboral.

- Contra la Llei dâEducació de Catalunya: solidaritat amb els professors/es i el món educatiu en la seva lluita per defensar lâensenyament públic.

- La lluita en defensa de la sanitat pública i contra la Llei del ICS, que està privatitzant el sector sanitari.

- Pel reingrés dels i les acomiadats/des de SEAT, com sâha acordat després de la vaga de fam, i contra lâactitud còmplice del Govern tripartit en lâacomiadament de 92 treballadors de Frape-Behr.

- Contra la mercantilització de la universitat pública: estenem la solidaritat amb els i les estudiants i el conjunt de treballadors i treballadores de la universitat en el seu combat contra lâaplicació del Pla Bolonya.

- Per un parc públic de lloguer social, expropiació de pisos buits! Congelació de les hipoteques ara.

- Per la plena regularització dels treballadors/es immigrats/des, aturem els abusos policials.

- Per la creació dâocupació per cobrir les necessitats socials, no permetem la destrucció de llocs de treball com sâestà produint a la construcció.

En solidaritat amb totes les lluites, sindicats, seccions sindicals, moviments socials, organitzacions polítiques anticapitalistes, organitzacions de lâesquerra independentista, col·lectius i persones solidàries amb els pobles que lluiten contra lâimperialisme, convoquem una manifestació el dia 1 de maig amb les següents reivindicacions:

- Per un treball digne i estable: No als acomiadaments, tancaments dâempreses i deslocalitzacions. Ni precarietat laboral ni atur. Prou repressió sindical.

- Per un salari mínim de 1.200 euros: per garantir les condicions de vida i lâautonomia de les persones.

- Per la defensa dels serveis públics: els drets socials no són mercaderies: aturem les privatitzacions.

- Per la llibertat i la igualtat de les persones: contra el patriarcat i les discriminacions de gènere, pels drets dâopció sexual i reproductius. Pel dret a lâavortament lliure i gratuït.

- Per la igualtat de drets, pels âpapersâ? per a tots i totes les immigrants: contra lâexplotació laboral i la discriminació per origen.

- Pel dret a lâhabitatge digne.

- En defensa del medi ambient i contra lâespeculació: per una Catalunya lliure de transgènics i de nuclears, per una nova cultura de lâaigua, ni Quart Cinturó ni MAT, no al traçat de lâAVE.

- Contra lâopressió nacional: Pel dret a lâautodeterminació de tots els pobles.

- Contra la guerra, les ocupacions i els plans imperialistes: a lâIraq, a Palestina, a lâAfganistan, al Sàhara, etc⦠Aturem lâescalada armamentística, no a lâOTAN. Solidaritat amb els pobles que lluiten contra la guerra, per la llibertat i la justícia.

VISCA EL 1er DE MAIG

UN ALTRE MON ES POSSIBLE SENSE CAPITALISME

TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÃ: 17:30 h. A PLAÃA UNIVERSITAT

CONVOQUEN:

ACTUB, Assemblea acomiadats SEAT, Assemblea Bolivariana, Assemblea contra la precarietat UAB, Assemblea de Moviments Socials del FSCat, Associació dâamistat amb el poble de Guatemala, Assemblea pel dret a lâhabitatge, Assemblea per un habitatge digne de Sant Vicenç dels Horts, Associació papers i drets per a tothom, Associació Socialisme XXI, Candidatures Autònomes del Vallés (ACR, AEB, COP, CUPs Sant Cugat i Terrassa, EAB, ES, PAS), CASAL, COBAS, Col·lectiu de solidaritat amb la Revolució Zapatista, Comité de descansos de TMB, Cornellà sense fronteres, Corrent Roig, COS, CTA Banesto, CUSC, En Construcció, Endavant, En Lluita, FARGA, FEMEC-CGT, FL Sabadell CGT, FI Garraf CGT, FC Maresme CGT, IAC (CATAC, CAU, CATAC-CTS, FSEF, FTC, USTEC-STEs), I-CSC (Espai Jove), Joves Activistes, Lluita Internacionalista, Marxa Mundial de Dones, Maulets, OTZA, Partit Humanista, PCPC, PRT, PSUC Viu, Raices Universales, Revolta Global, SF-Intersindical, SU Catalunya, Xarxa de solidaritat contra els tancaments i la precarietat

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1745

-----------------------------------------------------------------------

I en acabar la manifestació del 1r de Maig alternatiu i anticapitalista, es realitzarà una Festa a les Cotxeras de Sants per celebrar la lluita pels dos dies i lâacord acceptat per la majoria de conductors/es d'Autobusos de TMB en Assemblea

De 19h a 21h: Passada de documentals i videos realitzats per gent solidària sobre tot el conflicte

De 21h a 23h: Concert de Vapor Nou Jazz Orquestra de Rubí

Hi haurà exposició sobre tot el material publicat durant aquests mesos i, per descomptat, una bona barra on prendre uns merescuts glops.

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article1737

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestacions CGT Catalunya 1r Maig 2008
25 abr 2008
hi ha una falta al cartell. es diu "només hi ha un camí".

"només n'hi ha un camí" sona rollo montilla àdhuc. XD

salut comapnys i endavant amb la lluita que ara mateix sou el referent sindical dels desenganyats!
Re: Manifestacions CGT Catalunya 1r Maig 2008
25 abr 2008
Rebel·lió al Mercadal de Reus per Sant Jordi. El Mercadal és del poble!
Campus (info ARROBA campusreus.org)

Els tics autoritaris sembla que es van estenent com un virus entre diversos regidors de l'Ajuntament de Reus, l'esquerra al poder ens segueix donant lliçons d'allò que no hauria de ser i fer l'esquerra.


El cas d'aquest Sant Jordi de 2008 n'és un nou exemple, amb la decisió de la regidora de Cultura d'enviar a la zona del Pallol les parades de les entitats socials, culturals, polítiques, etc, de la ciutat, decisió presa unilateralment, avisant a les entitats una setmana abans i sense deixar possibilitat de rèplica.


Ens volen submisos, a callar i a creure, quan diuen cap aqui, cap aqui, quan diuen cap allà, cap allà, i si tens criteri propi i no segueixes obedient el ramat, cop de bastó, o expedient sancionador...


A continuació, la crònica publicada al web de Pobleviu sobre els fets dl 23 d'abril, i el manifest signat per un grups d'entitats i repartit la diada de Sant Jordi.


[ESPECIAL] Seguiment: El Mercadal és del poble!


http://www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=106
Sindicat Terrassa