Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Kubotans a les vitrines? No gràcies!
24 abr 2008
Comunicat: "La repressió no és cultura. Contra el Dia de les Esquadres" KUBOTANS A LES VITRINES? NO GRÀCIES!

Resposta a l’exposició de més de 5000 objectes policials al Museu de Sant Cugat
Ahir 22 d’abril va celebrar-se el Dia de les Esquadres que el DECRET 64/2005 estipula clarament com el dia de la policia de la Generalitat. A Sant Cugat va fer-se un espectacle d’uniformes i entrega de medalletes al Claustre del Monestir. Si avui toca parlar de roses i llibres, ahir tocava parlar de porres i pistoles; i ja sabem que les armes només serveixen per intimidar, reprimir o matar. Sembla que de tot se’n pot fer cultura, que tot s’hi val i que qualsevol col·lecció d’objectes és potencialment mostrable a museus o centres cívics.

Doncs NO! Amb la repressió no s’hi juga! El bel·licisme no es un valor cultural, és una lacra social. Nosaltres defensem un món sense injustícies socials, una manera de viure on cadascú tingui les sense necessitats bàsiques cobertes, una societat on hi hagi llibertat d’expressió en la que no et reprimeixin, controlin, identifiquin, segrestin pel fet d’anar a una manifestació.

Nosaltres volem una societat o no hi hagi forces de seguretat armades al nostre voltant, on cada cinc passos no haguem de topar amb persones uniformades i armades que es creuen amb el dret de fer el que vulguin quan vulguin, per únic fet de portar un uniforme (policia municipal, mossos d’esquadra o segurates) com va quedar prou demostrat fa pocs dies al nostre poble amb el trist espectacle d’un policia perseguint a un venedor ambulant i arribant a treure la seva pistola al mig d’un carrer de vianants.

Ens sembla totalment vergonyós que es faci una exposició d’objectes, uniformes, plaques i medalletes de cossos armats i repressors, i més sabent que la mateixa col·lecció també esta formada per armament -tot i que aquest no hagi vingut a Sant Cugat per l’elevat preu de les assegurances.

Si aquesta exposició ha estat finançada amb diners públics, si aquesta exposició ha estat autoritzada pels responsables del Museu de Sant Cugat, si això és el que s’entén per cultura; a l’Ajuntament del nostre poble li exigim explicacions i esperem no torni a repetir un trist espectacle com aquest.

Estem obertes a que més col·lectius s’hi afegeixin.

PRIMERES ADHESIONS: Casal Popular La Guitza, Assemblea de Joves de Sant Cugat, Assemblea Popular per l’habitatge i Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès, 23 d'Abril 2008
Mira també:
http://www.nodo50.org/casc/spip.php?article396
http://www.ajrubi.es/ajrubi/notespremsa/detall.php?apartat=¬apremsa=1378

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Kubotans a les vitrines? No gràcies!
25 abr 2008
ummmm el kubotan no tiene la culpa de que lo use un mossu de escuadra
hay peña ke llevamos kubotan hace mucho tiempo como metodo de defensa personal, viene muy bien a¡para defenderte de algun macarra, nazi o tontito de la calle.
Sindicato Sindicat