Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Actes Comissió 1r de maig, a Vilafranca del Penedès
22 abr 2008
La Comissió 1r de Maig de Vilafranca la formen: Assemblea de Joves de Vilafranca, Ateneu Popular X, CUP Vilafranca, Endavant, Intersindical-CSC i La Fornal.
primermaig.jpg
Actes Comissió 1r de maig a Vilafranca del Penedès

Dimarts 29 d’abril, 20h a la Plaça de la Vila
Concentració “Trenquem amb la precarietat, construïm un treball digne!!�


Dimecres 30 d’abril, 20h a l’Ateneu Popular X
Xerrada: La lluita dels conductors/es de busos de TMB
http://comitedescansos.blogspot.com/
Organitza: APX

Dissabte 3 de maig, 20 h, Ateneu Popular X
Xerrada amb dos militants de l’Irish Republican Socialist Party
http://www.irsm.org/irsp/
Organitza: Endavant

Dimarts 6 de maig, a les 20h, a la Fornal
Trenquem la fortalesa europea, desobeïm fronteres. Xerrada a càrrec d'Aziz Baha militant amazic, membre del col•lectiu Cornellà sense Fronteres.

Dijous 8 de maig, 20 h a l’Escorxador
Drets Humans i Sindicalisme
Organitza: Intersindical-CSC


La Fornal organitza el cicle de cinema Trenquem la fortalesa europea, desobeïm fronteras amb les següents pel•lícules:

Diumenge 4 de maig a les 18.30a la Fornal: cinefòrum:En aquest mon lliure. de Ken Loach.Ken Loach afronta varis temas al film. El principal és la precarietat laboral. Segons les seves paraules l'origen de la pel•lícula està en un documental que va fer en els anys 90 anomenat The Flickering Game. S'ha perdut la seguretat en el treball, fet que ha canviat la vida de les persones. "El resultat d'una decisió política contra la qual es podria lluitar. Per desgràcia, ningú s'oposa." Sobre la protagonista comenta "és el producte de la contrarevolució thatcheriana, que ha posat l'accent en els negocis i èxits empresarials, que ha premiat als que s'han obert camí a cops de colze." Paral•lelament, el director aborda el paper dels immigrants en les societats occidentals. Posa de manifest la paradoxa que "la gent afirma que l'economia no podria sobreviure sense aquesta força de treball precari; i per un altre, a la dreta li agradaria expulsar a totes aquestes persones del Regne Unit.

Diumenge 11 de maig, a les 18.30h, a la Fornal, cinefòrum: Working man's Death. De Mïchael Glawogger.
Cinc obrers de Nigèria, Xina, Ucraïna, Pakistan i Indonèsia, mostren la feina dura a la que s'enfronten cada di¬a, desballestant petroliers manualment, transportant sofre des del cràter del cim d'una muntanya, trossejant més de tres-cents animals al dí¬a i sempre enfrontats a la precarietat laboral. Cada dia s'enfronten a la possibilitat de morir sepultats, enverinats o caient des d'una alçada de vuitanta metres per un petit pas en fals. La crua realitat.

Dimarts 13 de maig, a les 20h, a la Fornal, cinefòrum: Els ceps de la ira. De John Ford.
Una família de ramaders prova de sobreviure a l' Amèrica de la gran Depressió desprès de perdre les seves terres. dind d'una furgoneta vella recorren tot l'estat a la recerca de terres on puguin contractar-los com a jornalers. L'esperança d'una vida millor topa amb la realitat: atur, fam, misèria, individualisme...

Diumenge 18 de maig, a les 18.30h, a La Fornal, cinefòrum: In This World. De Michael Winterbottom.
L'Enayat i en Jamal son dos joves cosins afganesos que malviuen a un camp de refugiats al Paquistan. La família decideix donar-los l'oportunitat de trobar una vida millor a Anglaterra. Els dos joves comencen un viatge inacabable, posant les seves vides en mans de traficants de persones, seguint la vella ruta de la seda.

Dimarts 20 de maig, a les 20h, a La Fornal, cinefòrum: Xoc de civilitzacions. De PROIDEN (Associació Pro Drets de la infància de Melilla).
Mira també:
http://endavantpenedes.blogspot.com
http://www.cupvila.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat