Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
Tot poble te els seus símbols, i el nostre evidentment també. Els símbols són imatges, himnes o banderes que prenen un significat més enllà de la fotografia, les notes musicals o la peça de roba acolorida. Cada persona, li dona un conjunt de valors a cada símbol, i és el conjunt de valors i sentiments que hi donem, el que fa que a la llarga esdevinguin referents col·lectius que ens vinculen amb ells.

I de banderes... tantes com pàtries, i per cada pàtria tants matisos per sentir-la. El poble català som massa vegades hostatges de la mitologia del seny, que ens fa ser porucs alhora de fer-nos veure. Cal desmitificar el seny, i fer créixer la rauxa, i mostrar-nos tal com som, i fer veure al nostre veïnat, que als Països Catalans, en els dies de festa major i diades de commemoració és la senyera estelada la que simbolitza la nostra manera de fer i viure. Que darrera de cada finestra o balcó quatribarrat, hi ha molt més que una simple fotografia, notes musicals, o un tros de roba hi ha l'anhel d'un poble que decideix independència.

El 23 d'abril penja l'estelada teu balcó!

Endavant (OSAN)
estelada.jpg
.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
"Els símbols són imatges, himnes o banderes que prenen un significat més enllà de la fotografia"

els simbols no son neutrals, no han nascut del nostre interior y s´utilitza aquet vincle fals per actuar politicament en nombre de tots, sense pararse a respetar les diferencies dels que estem asota dels simbols patris, guerres, racisme, xenofobia, masclisme, constitucionalisme, els simbols no son inocents, seguir enlairan una bandera nacionalista no es un acte de llibertat, sino mes ven dit de cobardia i de unio de una clase de persones no totes les oprimides.

Penjar una bandera no vol dir res, es insignificant, la lluita directa s´ha de fer en primera persona amb el afectats, els sotmesos no poden sentirse alliberat per un acte nacionalista de caire antic. La novetat ha de ser la lluita per la propietat allliberada, de tots els que aquí visquem, tot per a tots.

el nostre signe de identitat es la sang. Tots tenim la sang vermella.
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
l'estelada en aquesta cas és un bandera de recent creació i no indica un retorn a una realitat passada sinó un projecte de futur que pot passar per l'autodeterminació individual i col·lectiva. És evident, per l'estel vermell que acompanya les quatre barres, que per moltes catalanes qualsevol procés d'emancipació passa per un procés previ de transformació social i política a més de territorial.
Les banderes son draps de colors que fan referéncia a projectes polítics i socials als que la gent s'hi adscriu per fer notar les activitats que es duen a terme per tal d'influenciar sobre el moment que es viu(les banderes i qualsevol mena de simbol).
penjar una estelada jo no ho trobo una expressió de cobardia, sinó una expressió política de caire generalitzat i concret. Ni pàtries ni guerres ni racisme ni xenofobia ni masclisme ni constitucionalisme son elements que pertanyin als objectius finals de qui pugui penjar una estelada al balcó, i si més no és un acte de demagógia acusar d'això a qui ho faci. i fixat que ni tant sols el patrioterisme té pq tenir res a veure, ja que la majoria de vegades penjar una estelada al balcó té més a veure amb la defensa de la cultura i la llengua que no en la creació d'un estat propi.
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
Estelada colgada, estelada quemada
HH
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
Ninguna bandera será, la que nos podrá gobernar.
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
Ningú a dit que sigui la bandera qui hagi de governar. Nomès un imbècil es deixa governar per banderes, ja siguin estelades, negres, amb el simbol okupa o la de l'anarquia de somàlia.
Fa temps que tinc l'estelada penjada al balcó i encara no has vingut a cremar-la, a veure si no tardes gaire, que de boica molta i de pràctica poca senyor ogmios.
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
buaaaaaa ni banderas ni fronteras...buaaaaaa anarquia i cerveza fria buaaaaaa a mi no me gobierna nadie buaaaaaaa bueno el speed si buaaaaaa.
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
"Tiene todas la virtudes que de nada sirven,
llena la boca de sorpresas.
A veces se siente un poco agitada
y por ella has de matar,
aunque te deje tirado en la cuneta para siempre
no importa.

Otros llegarán después,
no la dejarán caer al suelo.
Se convierte en obsesión,
algunos disfrutan su favor

Es la reina virgen que no puedes desflorar;
puede echar al traste todas tus historias.
Dicen que es muy inocente,
una pierna encima de otra,
nunca se puso cachonda ni se sabe bien por qué.

Se convierte en obsesión,
algunos disfrutan su favor
otros llegarán después, no la dejarán caer.

Ninguna bandera me pone carne de gallina,
ninguna bandera me pone de pie.

Se convierte en obsesión,
algunos disfrutan su favor
otros llegarán después, no la dejarán caer.

Ninguna bandera me pone carne de gallina;
ninguna bandera me pone de pie"
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
Eso era de Barricada.

Pese a que no estoy de acuerdo con el post, he de decir que considero acertado e inteligente el comentario de "un de nou" siempre que sea capaz de discernir a los que usan estos putos trapos para beneficio propio o por memez, que son la mayoría.
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
jo se diferenciar un comentari fatxa d un comentari llibertari, i se diferenciar un lluitador d´un predicador, no me futut amb els catalans i no he generalitzat, no crec que fagi demagogia si dic que els medis son arcaics, aixo de reflexarse en una bandera te 3000 anys i a portat la guerra, la explotacio, el masclisme, reis, presidents, propietaris... a la nostre realitat.

LLavors, s´ha de lluitar contra la manera que tenen de fer, de conseguir alló que volen, pero en canvi organizcions que diuen ser contraries actuen igual, tenen la mateixa manera de fer, y això només ens ensorra en lo que ja esta format, l ordre, el protocol, la celebraciò de la patria.

lleurem la terra en comptes de posarli tanques.
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
lleurem la terra en comptes de penjar banderes, així es lluita i així s´ a rriba a la autonomia i la independencia.
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
a veure si ara haurem d'aguantar la cantarella aquesta de les banderes altra vegada...

però si vosaltres utilitzeu la negra... i la A encerclada.... no siguem hipòcrites...

sóc independentista i llibertari i haver de llegir certes coses a hores d'ara em sembla patètic. canvieu el xip ja !
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
a hores d´ara que vol dir que quan vas neixer es va trencar el motllo?

que vols? que el que es sabia abans no es sapiga ara?
que es hipócrita? per mi, anomenarse llibertari i parlar dels demés llibertaris en segona persona.

Treure la bandera catalana a les diades es una cortina de fum, ara mateix, en franki, les fugues de Asco y demés simbols reials, como la vida misma, son aquets, recolzeu-los, crideu la unio daquests sentiments.

Que es pot penjar a la finestra per simboolitzar tot el que está pasant? penjem la roba dels presos, la de les dones mortes per el masclisme... inclos el teu vei fatxa, pero una bandera... es una cortina de fum
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
22 abr 2008
Em pregunto quin curiòs concepte té de la paraula llibertat la penya d'endavant si els hi sembla que penjant l'estelada durant les diades ( per que no tot l'any ?? ) ens acostem a la llibertat, això em recorda als anuncis de xocolatines que et diuen que si compres la marca x o la y seras més lliure.
La independència dels països catalans de la resta del estat espanyol no té rés a veure amb la llibertat, la construcció d'un estat català comunista tampoc, ja n'hi ha prou de donar un mal ús d'aquiesta paraula tant maltractada per totxs.
Em sembla molt bé que volgueu construir uns països catalans socialistes, però no mentiu a la penya, si algun dia ho aconseguissiu la llibertat brillaria per la seva absència com s'ha pogut demostrar ampliament al llarg de la història.

La meva llibertat no acaba on comença la teva, s'expansionen mútuament. salut!!!
Re: Per les diades penja l'estelada al balcó
23 abr 2008
molt bon comentari el de "un de nou".

és molt bona iniciativa que ens acostumem a penjar estelades per sant jordi i 11 de setembre. evidentment no deixa de ser un acte simbòlic, i es tonteria que ens escalfem el cap fent cadascú la seva interpretació tendenciosa... cadascú ja sap que vol.

un català, una estelada!
Sindicato Sindicat