Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[SEPC] Democratitzem la UdL, Aturem Bolonya
22 abr 2008
El nucli del SEPC de la Universitat de Lleida ha editat un video sintetitzant la campanya que ha dut a terme enguany, conjuntament amb les assemblees de facultat i escola, per democratitzar el procès de Bolonya.

http://it.youtube.com/watch?v=gQg-xoQXY30
El Procès de Bolonya és un procès per mercantilitzar la universitat pública europea que es crea l'any 1999 a la ciutat de Bolonya, aquest procès preveu com a data màxima per aplicar-se l'any 2010. Aquesta data serà quan totes les universitats del continent hagin d'adaptar-se al nou tipus de carreres estructurades en graus i postgraus.

Els i les estudiants de la Universitat de Lleida, en vista de l'aplicació d'aquest procès, hem decidit mobilitzar-nos i aturar el que considerem un procès que s'ha fet d'esquenes a tota la comunitat universitària i que acabarà degenerant a una privatització de la Universitat i que aquesta s'acabi agenollant i amotllant progressivament davant els interessos de l'empresariat, una futura elitització de l'estudiantat entre els graduats i els postgraduats, la divisió del sistema universitari entre universitats de primera i universitats de segona categoria. Un procés antidemocràtic on s'ha minimitzat la participació dels agents interns de la pròpia universitat.

Els estudiants ens hem mobilitzat tant a Lleida com a la resta d'Europa contra la imposició de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, mobilitzant-nos i fomentant un debat que no s'ha fomentat des del rectorat de la universitat. Donant a conèixer què comportarà realment el procés de Bolonya i exposant quines són les nostres reivindicacions. Denunciant que l'EEES ens allunyarà encara més del model d'universitat pública i popular pel qual lluitem, que provocarà una dualització de l'estudiantat per raons de procedència econòmica, que ens obligarà a molts de nosaltres a hipotecar-nos en un banc privat per poder-nos pagar els estudis, entre molts altres motius.

Això ens va conduir tant al SEPC com a les Assemblees de facultat i escola a iniciar un procès de recollida de signatures, que va aconseguir recollir més d'un miler i mig de signatures en dues escasses setmanes. Unes signatures que vam entregar al Rectorat demanant la democratització d'aquest procès, sota referèndum perquè la comunitat universitària decidís si s'havia o no de congelar aquest procès i democratitzar-lo i incentivar la participació abans de tirar-lo endavant.

El Rectorat va ignorar el miler i mig de signatures demanant el referèndum, negant-se obertament a democratitzar el procès d'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior a la UdL. Un grup de membres claustrals de la Universitat però, van decidir recollir aquesta petició, i agafant l'onze de març com la data en què s'havia demanat de convocar el referèndum, van convocar ells unilateralment un referèndum questionant la congelació del procès de bolonya pel dia 15 d'Abril.

Després d'un mes de campanya i difusió, el 15 d'Abril del 2008 tots els membres de la UdL van ser cridats a donar la seua opinió sobre la congelació d'aquest procès. Una diada on el 94'56% de membres de la comunitat universitària que va opinar va demanar la congelació de l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, davant un 4'75% de membres que es van mostrar partidaris amb continuar amb el procès actual i un 0'66% de vots en blanc i nuls.

Davant d'aquesta situació el Rector de la UdL ha fet públic que tirarà endavant amb aquest procès tot i la majoria dins la Universitat que està en contra d'aquest fet, des del Sindicat d'Estudaints dels Països Catalans i les Assemblees de facultat i escola farem escoltar la veu dels estudiants, promovent les mobilitzacions que facin falta, dirigint-nos als òrgans de la UdL que facin falta i continuant amb la lluita per aturar aquest procès antidemocràtic que s'ha dut fins ara a la nostra universitat.
Mira també:
http://it.youtube.com/watch?v=gQg-xoQXY30
http://www.sepc.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [SEPC] Democratitzem la UdL, Aturem Bolonya
22 abr 2008
Felicitats lleidatans! bona feina!
Sindicato Sindicat