Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
L’EI del Barcelonès es presenta i crida a la manifestació del 23 d’abril
21 abr 2008
Aquest dilluns 21 d’abril a les 17:30 a la Plaça del Rei ha tingut lloc una presentació pública en roda de premsa de l’Esquerra independentista del Barcelonès:

L’esquerra independentista

L’esquerra Independentista és un moviment polític compost per diverses organitzacions:
Organitzacions polítiques com Endavant-OSAN, juvenils com la CAJEI i els MAULETS, estudiantils com el SEPC (sindicat majoritari a les universitats del nostre país), antirepressives com Alerta Solidària o de lluita municipal com les CUP.
I d’aquest moviment polític han sorgit campanyes a nivell nacional com la Campanya contra la Constitució Europea, la Campanya unitària per l’Autoderminació, la campanya 300 anys d’ocupació 300 anys de resistència o la campanya antimonàrquica.
L’EI, per tant, ha estat un agent polític actiu en el desenvolupament dels darrers esdeveniments político-socials al nostre país. Ja sigui a través de les mobilitzacions, com dels debats (jornades per l’autodeterminació que tingueren lloc a Tarragona) o en la participació (i creixement) a alguns municipis en les últimes eleccions municipals.
Així, doncs, i recollint el relleu de les lluites històriques de l’Independentisme als Països Catalans, l’EI assentem el nostre projecte polític sobre tres pilars bàsics: l’ Independència, el socialisme i la reunificació dels Països Catalans.
És per això que avui us hem convocat aquí per presentar-vos l’EIB, l’expressió d’aquest moviment polític al Barcelonès.


L’Esquerra Independentista al Barcelonès

L’Esquerra Independentista del Barcelonès, a nivell comarcal, parteix d’experiències de lluita diverses. Aquestes són les lluites contra els tancaments d’empreses com Philips o Miniwatt i la col·laboració amb la Xarxa contra els tancaments d’empreses. També són importants totes les
experiències coordinades amb altres col·lectius dins del marc de l’ocupació o més recentment el suport que tota l’Esquerra Independentista hem donat a la lluita del treballadors i treballadores de TMB pels dos dies de descans setmanal.

Així doncs l’Esquerra Independentista del Barcelonès som l’organització a nivell comarcal del Barcelonès. D’aquesta manera agrupem col·lectius que treballen a Barcelona ciutat, Badalona, l’Hospitalet, Santa Coloma i Sant Adrià.

Articulant-nos comarcalment, l’Esquerra Independentista del Barcelonès, volem demostrar la capacitat que tenim com a moviment polític dins d’aquesta comarca. Així a través d’aquesta coordinació impulsarem l’organització de manifestacions, actes, diades i debats polítics amb la
participació i col·laboració del màxim de moviments socials i polítics afins dins de la comarca.

D’aquesta manera pretenem ajudar a enfortir la societat civil organitzada dins del Barcelonès. Tenim la voluntat d’enfortir tot el teixit associatiu amb l’objectiu d’avançar cap al reconeixement, dins de la societat barcelonina, del dret a decidir per nosaltres mateixes. El dret a decidir la independència dels Països Catalans. Uns Països Catalans que no podran ser lliures i justos dins d’un sistema econòmic egoista, individualista i inhumanament competitiu on les persones no valen més que el salari que cobren. Per això des de l’Esquerra Independentista del Barcelonès treballem i treballarem per uns Països Catalans lliures i socialistes.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/7/large/roda_premsa_esquerra_independentista_barcelon%C3%A8s_01.JPG
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/11/large/roda_premsa_esquerra_independentista_barcelon%C3%A8s_05.JPG

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat