Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
avui; Acció a pl.St. Jaume contra les Bombes de Dispersió. A les 17:00h.
19 abr 2008
Avui, les 17:10 trobarem unes "bombes" damunt del terra de la plaça de St.Jaume. Les voldrem agafar i caurem al terra.. Inmòvils. Les persones participants del nostre voltant quedaran en peu, pero també "congelades"!!
PER QUÈ TOT AIXÒ?

Avui, 19 d'Abril, és el dia glogal contra les bombes de fragmentació. Aquestes armes son grans contenidors que, llençats per terra, mar o aire, alliberen de desenes a centenars de petites bombes que queden escampades per grans superficies. Moltes d'aquestes bombes no exploten en tocar terra i resten al terreny amenaçant la vida civil durant aanys i décades.

Una part considerable de la comunitat internacional (diverses ONGs compromeses en temes de pau i drets humans, institucions i certs païssos etc..) està treballant en l'elaboració d'un tractat, que es signarà el proper més de Maig per a prohibir aquestes bombes que violen el Dret humanitari internacional. Els estats que estan al capdavant del procés son entre d'altres Noruega, Àustria, Irlanda, Mèxic i Nova Zelanda..

I son molts d'altres estats els que sembla ser que també també s'hi voldrien avenir a donar suport al procés i a construir un gran tractat legislatiu internacional i vinculant!. És una cosa per la qual portem molt de temps lluitant i ens plenaria de satisfacció.
La postura de l'estat espanyol actualment és internament contradictoria, dons mostra interès en seguir el procés de pau pero per una altre banda fa discurs justificant la necessitat de seguir mantenint aquestes armes (veure links al final de l'article).

A l'ESTAT ESPANYOL encara s'hi fabriquen, enmagatzemen i es venen bombes de dispersió... lo qual vol dir que la societat catalana i espanyola financiem, amb els nostres impostos, les guerres brutes que hi han i continuaran en molts païssos del 2º i 3º mont provocant milers de morts i mutilacions..

No ens enganyem; és un contexte que ens sembla llunyà en l'espai pero del qual en som MOLT RESPONSABLES, perque nosaltres, la societat civil, podem, si unim forces, aconseguir en un futur canviar aquest panorama.

Avui, en motiu del dia global contra les bombes de dispersió, voldriem que fossim moltes i molts..

Fem sentir que les guerres també ens "toquen" a nosaltres; exigim als nostres governs que es comprometin a no fer política de guerra, perque no ens enganyem tampoc!: Fabricar i vendre armes indiscriminades és una part de la política de guerra invisible que du a terme l'estat espanyol! (*1).

I abans d'acabar, cal dir que no sols del govern estríctament parlant!. En son responsables també directament com a mínim 2 empreses armamentístiques espanyoles: EXPAL (Explosivos Alaveses) i INSTALAZA S.L.

I naturalment també algunes entitats financeres destacades, que financien aquestes activitats empresarials: el BBV, BSH, BANESTO i CAIXA CATALUNYA (*2).

El panorama per tant és vergonyós, pero estem treballant per la Pau, desde molts païssos, desde part de la societat catalana.. Per aconseguir abolir a poc a poc, si menys no, els aspectes I EFECTES més perversos de les polítiques de guerra (mal anomenades "polítiques de defensa"!!) i si, certament creiem que, entre tots, PODEM aconseguir aquest canvi!. PODEM CANVIAR-HO!

Esperem que les persones optimistes vinguin amb nosaltres avui a l'acte de St.Jaume, i les persones pessimistes també, perque potser canvien de parer! ;)
Realisme? o utopia?..

Divagacions apart. Amb esperances o sense, creiem l'ACCIÓ.


***************

SIGNA el Manifest ciutadà contra les bombes de dispersió a:
http://www.stopbombesdispersio.org/signar_persones.php


********************************
Fonts i més informació ampliada:

(*1) de la Campanya Stop Bombes de Dispersió: http://www.stopbombesdispersio.org//plana.php?id=7
(*2) de la Campanya BBV sense armes: http://www.bbvasensearmes.org/armamento.htmhttp://www.movimentperlapau.org
http://www.justiciaipau.org
http://www.cear.es/home.php
http://www.fundacioperlapau.org
http://www.bbvasensearmes.org
Mira també:
http://www.movimentperlapau.org/ambits_clusters.html
http://www.stopbombesdispersio.org/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa