Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Mataró: L'Ajuntament requisa cartells d'un casal d'avis perquè inclouen l'estelada
18 abr 2008
080417_estelada-180.jpg
Font:_ www.cup.cat
L’Ajuntament de Mataró ha requisat al Casal de la Gent Gran del Parc els cartells i els tríptics de la programació d’actes de la diada de sant Jordi (Actuació d’un grup cantaire infantil, cants corals i havaneres) i ha imposat la censura prèvia a les futures edicions de programes i cartells que pugui fer l’Associació del Casal de la Gent Gran del Parc de Mataró.

La requisa s’ha produït perquè la Junta directiva del Casal ha decidit fer aparèixer una bandera estelada i el mapa dels Països Catalans al tríptic on s’informa de la programació de la Diada. L’ajuntament, en un acte de censura política sense precedents en democràcia, ha menystingut l’autonomia dels socis del Casal, ha enviat els seus agents al Parc a confiscar els programes i ha advertit la Junta que a partir d’ara haurà de presentar tots els escrits a censura prèvia.

Precisament aquest any, la Senyera Estelada, amb què s’identifica un poble en cerca de la seva llibertat, celebra el seu centenari i la Comissió que duu el seu nom vol rendir un homenatge al seu creador. Des de la CUP felicitem la Junta del Casal de la Gent Gran del Parc i li fem costat, i denunciem l’actitud repressora del govern municipal.

Mataró, 16 d’abril de 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mataró: L'Ajuntament requisa cartells d'un casal d'avis perquè inclouen l'estelada
18 abr 2008
els putus socialistes merda ja ni tant sols amaguen la seva cara més asquerosament espanyolista.

van començar amb la llei del civisme perseguint a moviments socials (i la llibertat d'expressió) i ara van a pels casals. són neonazis dels més demagògs que hi pugui haver.

"viva espanya!"
Re: Mataró: L'Ajuntament requisa cartells d'un casal d'avis perquè inclouen l'estelada
19 abr 2008
visca l'estelada i la ccreu de sant jordi, llibertat per Catalunya!
Re: Mataró: L'Ajuntament requisa cartells d'un casal d'avis perquè inclouen l'estelada
19 abr 2008
i Guifre el pilos
Re: Mataró: L'Ajuntament requisa cartells d'un casal d'avis perquè inclouen l'estelada
20 abr 2008
Diversos membres de la CUP de Mataró han donat suport a l'acció organitzada per Maulets en l'acte institucional d'hissada de la Senyera catalana a la plaça de Santa Anna de Mataró. Quan la Senyera ha començat a enlairar-se s'ha desplegat una pancarta on s'hi podia llegir "El PSC censura l'estelada" , fent referència a la requisa ordenada per l'Ajuntament dels cartells i els programes de les activitats de Sant Jordi del Casal de la Gent Gran del Parc, on hi apareixia una estelada i el mapa dels Països Catalans.

Des de la CUP considerem inacceptable la censura i les justificacions donades per Carme Esteban (PSC), regidora de Gent Gran, perquè coarten la llibertat d'expressió, l'autonomia de les entitats i atempten contra els símbols de la catalanitat.

Per tot plegat, aplaudim l'acció de denúncia duta a terme per Maulets perquè ha servit per posar en evidència el tarannà espanyolista dels membres del PSC.


En el proper Ple del mes de maig, la CUP demanarà explicacions al govern municipal per la censura dels cartells del Casal de la Gent Gran del Parc; per les declaracions de la Sra, Carme Esteban i pel fet que en la inauguració del Cafè de Mar, on s'hi han instal·lat els Serveis Territorials d'Educació, s'hi va penjar la bandera espanyola, la qual cosa traeix la memòria d'un edifici històric de la Unió de Cooperadors. És el primer cop en democràcia que una bandera espanyola oneja en un edifici aixecat pels cooperadors.

Pel que fa a la senyera hissada avui a la Plaça de Santa Anna, la CUP ja va expressar la seva opinió en el Ple de l'Ajuntament del setembre del 2007, quan CiU va dur la proposta d'instal·lar un màstil amb una senyera de grans dimensions:

En Xavier Safont-Tria, portaveu del grup municipal de Candidatura d'Unitat Popular, inicialment va anunciar l'abstenció a la proposta de CiU. No pas perquè no volguem que la bandera catalana onegi a la pl. Sta. Anna, sinó perquè no entenem que aquesta proposta es fa com a conseqüència de les agressions que rep la nostra nació. Pensem que el camí no és anar posant banderes catalanes. Davant d'aquestes agressions i a fi de reforçar la nostra catalanitat, el que convé és que es prenguin des del Govern iniciatives cap al sobiranisme, cap a la creació d'un Govern fort que no depengui de l'Estat.

Com que tots els altres grups municipals (inclosos els espanyolistes) es van sumar a la proposta, finalment el vot de la CUP també va ser afirmatiu.
Re: Mataró: L'Ajuntament requisa cartells d'un casal d'avis perquè inclouen l'estelada
20 abr 2008
Padrins terroristes... XD a aquests sociates de mataró els hi falta un bull
Sindicato Sindicat