Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia
Comunicat d'ahir de l'assemblea en defensa de l'alzinar
18 abr 2008
COMUNICAT 'AHIR DE L'ASSEMBLEA EN DEFENSA DE L'ALZINAR

Ahir a les 6.45h. vint ecologistes hem entrat al Parc d’Atraccions del Tibidabo
COMUNICAT 'AHIR DE L'ASSEMBLEA EN DEFENSA DE L'ALZINAR

Ahir a les 6.45h. vint ecologistes hem entrat al Parc dâAtraccions del Tibidabo

Cinc ens hem enfilat a varies alzines. Els nostres companys han avisat a totes les plataformes en defensa del Tibidabo i Collserola, veïns i entitats adherides a la causa de la defensa del alzinar, que sâhan mobilitzat.

A partir de les 7.30 sâhavien concentrat molts ciutadans i mitjans de comunicació a la Plaça del Tibidabo, així com nombrosos efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos dâEsquadra.El portaveu de lâAssemblea ha fet declaracions explicant el motiu dâaquesta acció, que no és altra que el rebuig popular a qualsevol atemptat contra el medi dâaquest enblemàtic cim del Parc de Collserola i demanar a lâhora lâaturada de la tala de lâalzinar i la retirada del projecte de la muntanya russa.

A mig matí la Direcció del Parc dâAtraccions ha improvisat una roda de premsa, repartint una declaració, a les que seguidament responemL'informe que B:SM presenta per a defensar la tala ha estat rotundament rebatut per dos informes (Febrer 2007 i Febrer 2008) de l'eminent biòleg, Dr.Josep Vigo, membre del Institut d'Estudis Catalans, els quals tenen el total suport la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Segons aquests i 7 informes més, qualifiquen aquest alzinar com un ecosistema únic en la vessant solana del cim del Tibidabo i catalogat en la Llista d'Hàbitats d'Interès Comunitari de la UE (LIC), i en la Llista Corine de Catalunya com: Alzinars i carrascars catalano-occitans.

Malgrat que l'Ajuntament insisteix que només es talaran 58 alzines, seran un total de 200 les alzines greument afectades doncs només les 109 pilones de formigó armat de 3 tones cadascuna, que són la base de la muntanya russa, arrasaran gran nombre d'alzines, la resta quedaran greument danyades en les seves arrels, perdent així la nostra ciutat tot un ecosistema. Sobre les que afirmen que seran trasplantades, segons els biòlegs és del tot improbable que una alzina centenària sobrevisqui a un trasplantament. Quant a la plantació de 190 arbres creiem que el decrèpit estat actual de la replantació feta l'any passat amb motiu de la instal·lació de l'atracció Pèndol desacredita aquestes actuacions. La legalitat en la que basen tot el seu projecte (Pla General Metropolità) és predemocràtica (1976). Els problemes mediambientals dâavui fan imprescindible un replantejament dâaquest cos legislatiu i totalment anacrònic, així com la participació real i la corresponsabilitat ciutadana. Per altra banda veiem com al ple municipal, la minsa democràcia és engolida per les â?empreses municipalsâ que tiren pel dret sense comptar amb la majoria i amb el rebuig clamorós de la ciutadania. Aquest alzinar centenari és únic i insubstituïble en el vessant assolellat del cim Collserola i posseeix el seu propi ecosistema.

No poden coexistir el valor ecològic, social i emblemàtic i sobre tot pedagògic d'aquest alzinar, amb una tan devastadora atracció. El termini de resposta dels recursos administratius venç el pròxim 26 d'abril, per tant els terminis no estan sent respectats. No es tracta només del gravíssim fet de talar 30 o 200 alzines centenàries i catalogades sinó que és un pas més per part de les insostenibles i anacròniques polítiques de gestió del territori i la prepotència de les ânostres autoritatsâ?. Ãs per això que aquesta acció de resistència l'hem portat a terme en una aliança de diferents grups locals involucrats en la defensa de Collserola. Són molts els espais afectats de la Serra als quals el retalls del projecte de Parc Natural són del tot insultants i per això hem decidit unir les nostres forces per a protegir la Serra de més agressions. Són moltes les lluites, reunions i els processos de âparticipacióâ?, fruit sempre de la pressió de la societat civil, en las que hem constatat la perversitat de les lleis urbanístiques. Hem vist passar sòls qualificats de zona verda a equipaments i com, en aquestes amb caràcter assistencial, sâhan construït vivendes. Tot indica que la pressió vers les zones naturals de Collserola viu una gran ofensiva per part dâaquells que haurien de garantir el seu futur. En uns moments crítics dâalerta nacional per sequera, es fa del tot injustificable la devastació dâaquest alzinar doncs és per tots sabut que els boscos atreuen les pluges, retenen humitat i regulen el clima. Ãs doncs també una qüestió de salut pública.

Amb quina credibilitat podem demanar solidaritat dâaltres comarques quan aquí, al Cim de Collserola devastem els nostres propis recursos? L'objectiu de detenir la tala d'arbres en el dia d'avui s'ha assolit. Amb aquest acte simbòlic hem demostrat a la resta de ciutadans que hi ha persones compromeses disposades a realitzar accions per tal defensar Collserola de forma decidida , i animem a tots a participar de forma activa en pro dâun futur comú en harmonia amb la natura.

ASSEMBLEA EN DEFENSA ACTIVA DE COLLSEROLA
Tibidabo, 17 dâabril 2008

http://www.collserola.org/index_tibidabo.html

This work is in the public domain

Comentaris

fotos
18 abr 2008
collserola verda...
alzines.jpg
sanson.jpg
.
Re: Comunicat d'ahir de l'assemblea en defensa de l'alzinar
18 abr 2008
politics a la merda.jpg
,
Re: Comunicat d'ahir de l'assemblea en defensa de l'alzinar
19 abr 2008
ICV apoya la tala de árboles e Imma Mayol guarda silencio

B. C. - Barcelona - 19/04/2008

Vota
Resultado Sin interésPoco interesanteDe interésMuy interesanteImprescindible 0 votos
Imprimir Enviar

ICV no dudó ayer en alinearse con sus socios al apoyar la tala del encinar del Tibidabo para construir una montaña rusa. En noviembre pasado, esa misma formación optó por abstenerse cuando se votó y ganó una declaración de la oposición contra la tala y el proyecto. El cambio de criterio de ayer no quedó nada claro. La argumentación de la postura de ICV la hizo la edil Elsa Blasco, que comenzó diciendo: "No lo habríamos hecho" y acabó justificando todo lo contrario por el "interés de las familias". Imma Mayol, la responsable de Medio Ambiente y presidenta de Parques y Jardines -que son los que talan los árboles-, no abrió la boca.
Sindicat Terrassa