Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
La campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència convoca una jonada de lluita pel 25 d’abril
18 abr 2008
extret de llibertat.cat
300 anys.jpg
25abril2008ed6.png
La campanya 300 anys dâocupació, 300 anys de resistència convoca una jonada de lluita pel 25 dâabril Aquest matí sâha celebrat al Saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Ciències de lâEducació de la Universitat de València, la roda de premsa de la campanya â300 anys dâocupació, 300 anys de resistènciaâ?. Durant lâacte han intervingut diferents portaveus de lâEsquerra Independentista en nom de les organitzacions nacionals que impulsen la campanya i de les desenes de Candidadutes d'Unitat Popular (CUP) i més de 150 col·lectius locals, casals, centres socials, etc dâarreu el país que sâhi han adherit a la iniciativa.
La primera part de lâacte ha volgut recordar les arrels dâaquesta campanya i la seua trajectòria amb especial esment a lâAplec dâAlmansa, la jornada de lluita del 25 dâabril passat (amb més dâun centenar dâaccions arreu les comarques), i les manifestacions nacionals de Xàtiva i Lleida, a més dâaltres de tarannà local com la que recorregué Castelló de la Plana. Tot seguit, un portaveu del SEPC remarcà la importància que té la implicació dels estudiants en la campanya i recordà que el sindicat ha convocat unes jornades pel 25 dâabril amb el títol âLa memòria històrica viu en el nostre poble: mai oblidarem la foscor de les vostres nits". Així mateix convocà a tots i totes les estudiants a participar en la cercavila de la campanya que recorrerà el campus de Blasco Ibàñez el proper 24 dâAbril.

Després prengueren la paraula els portantveus de les organitzacions juvenils Maulets i CAJEI. Així, convocaren en nom de la campanya 300 anys dâocupació 300 anys de resistència una manifestació el proper 25 dâAbril a les Torres de Quart que recorrerà el centre de València fins arribar a la Plaça Manises on es farà lâacte polític. Aquests portanveus han recordat la importància que té continuar eixint al carrer el 25 dâabril a una ciutat com València, sent aquest lâúnic acte convocat al cap i casal en aquesta diada. Segons els portantveus de la campanya aquesta manifestació sâinclourà dins la jornada de lluita que la campanya 300 anys dâocupació, 300 anys de resistència han convocat arreu dels Països Catalans per al proper 25 dâabril. Així com lâany passat la jornada de lluita fou una plataforma per difondre la pròpia campanya, enguany aquesta iniciativa té dos objectius clars:

* Denunciar la simbologia feixista o espanyolista i francesa per âevidenciar les carències democràtiques dels estats opressors i la patètica gestió que es fa per part de les institucions de la memòria històrica del nostre pobleâ?.

* Denunciar la campanya repressiva de lâEstat Espanyol arran la creixent unitat dâacció i les mobilitzacions impulsades per la campanya 300 anys dâocupació 300 anys de resistència. D'aquesta manera es recordarà els dos companys de Montjuic acusats d'ultratge a la bandera espanyola per treure la bandera espanyola del castell i substituir-la per la bandera independentista. Al mateix temps es recordarà als 19 militants independentistes de Girona acusats de cremar fotos dels reis espanyols i que ara mateix tenen pendents un judici al tribunal d'excepció espanyol: l'Audiència Nacional.

La roda de premsa ha conclós fent una crida a lâacció i la mobilització arreu del país durant la propera setmana a les diferents convocatòries plantejades per tal de denunciar lâopressió nacional i social que pateixen els Països Catalans.
Sindicat Terrassa