Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior
17 abr 2008
El passat dimarts es celebrà un referèndum no vinculant entre la comunitat universitària de la Universitat de Lleida. Si bé aquesta iniciativa no comptà amb cap mena de col·laboració per part de la institució, es calcula que tingué un participació estimada del 20% dels 8.000 membres dâaquesta universitat. La majoria dels i les participants es mostraren partidàries de congelar lâaplicació dâaquesta reforma universitària i per la obertura dâun debat al voltant del futur model universitari a construir.

La organització dâaquesta consulta anà a càrrec del moviment estudiantil de la universitat de les comarques de ponent, encapçalat per les Assemblees de Facultat i Escola així com pel Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans (SEPC). En la seva valoració pública, lamenten que no seâls facilités el cens universitari, encara que això si que es fa davant dâaltres esdeveniments més lúdics, així com que ja abans de la seva celebració el rectorat es negués a tenir en compte els resultats que sâobtinguessin.

El cert és que davant de la pregunta S'ha de congelar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) i iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat Pública?, fins un 94% dels vots es decantaren pel Sí davant dâun 4% que ho feu pel No. Els i les organitzadores destaquen que la participació ha estat més elevada que en la recollida de signatures que iniciaren en suport a un hipotètic referèndum amb antel·lació, així com el fet que la participació, sempre aproximada, supera el 10% obtingut en les darreres eleccions a rector o bé el 3% de les darreres eleccions al consell dâestudiants.

Conseqüentment, des de la organització sâanuncia que âfarem respectarâ? els resultats del referèndum tant a dins com a fora dels òrgans de govern de la universitat, així com en dâaltres institucions, âtal com hem fet fins araâ?.

Per saber-ne més

Referèndum sobre el Procés de Bolonya a la Universitat de Lleida - Llibertat.cat

Els estudiants hem decidit decidir, defensem la pública! - SEPC

Aturem Bolonya! - Moviment estudiantil a la UdL
Mira també:
http://www.sepc.cat
http://www.llibertat.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior
17 abr 2008
aquesta notícia ja estava penjada, de totes maneres felicitats als de llibertat.cat per penjar-la.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/339284/index.php
Sindicat Terrassa