Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Roda de premsa: Campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència". 25 d'abril: manifestació a Valencia
17 abr 2008
cartell250408.jpg
Hui, 17 d'abril del 2008, a les 12 h del matí ha tingut lloc la roda de premsa de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resitència" al saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València.


En primer lloc un militant d'endavant-osan i membre de la campanya ha explicat als mitjans de comunicació presents en que ha consistit la campanya i les activitats que es realitzaren l'any passat des de la mateixa. Recordant que és l'esquerra independentista qui està darrere d'aquesta iniciativa amb organitzacions com Endavant-OSAN, Maulets (el jovent independentista i revolucionari), la Cajei (Coordinadora d'assemblees de joves de l'esquerra independentista, el SEPC (Sindicat d'estudiants dels Països Catalans) i Alèrta Solidària (organització anti-repressiva de l'esquerra independentista) i que compta amb el suport de més de 150 organitzacions locals, centres socials i diferents col·lectius. Entre les activitats impulsades per la campanya ha recordat la jornada de lluita del 25 d'abril passat, en la que es realitzaren més d'un centenar d'accions i que ha valorat com un èxit, l'aplec realitzat a Almansa, i diferents mobilitzacions nacionals, com la de Xàtiva al juliol i Lleida el passat 12 d'octubr, a més de diferents concentracions i manifestacions de caire local.


Tot seguit el portaveu del SEPC i com a membre de la campanya ha remarcat la importància que te la implicació de les estudiants tant universitaries com de centres d'ensenyament mitjà en totes les activitats impulsades per la campanya. Cal destacar el seguit d'activitats i xerrades que s'han organtizat, com tots els anys, per part del sindicat la propera setmana dintre de les jornades pel 25 d'abril sota el titol: "La memòria històrica viu en el nostre poble: mai oblidarem la foscor de les vostres nits".

*

Dilluns 21: xerrada a càrrec d'Antoni Furió amb el titol a les 11 h al saló de Graus de la Facultat de Geografia i Història. "Jaume I: entre la història i el mite".
*

Dimarts 22: Xerrada a càrrec d'un militant d'endavant-osan membre de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resitència" a les 17.30 h al mateix lloc. "300 anys de lluites i revoltes populars".
*

Dimecres 23: Xerrada amb Pelai Pagés a les 12h al mateix lloc. "La Guerra Civil als Països Catalans".
*

Dijous: cercavila organitzada per la campanya amb el lema "Els Països Catalans decidim Independència" que sortirà des de la Facultat de Geografia i Història i recorrera tot el campus de Blasco Ibañez.

A més d'una xerrada a les 17.30 h amb el titol: "els papers de Salamanca: el cas del País Valencià" a càrrec d'Agustí Colomines.


Un cop conclosa la intervenció del company a pres la paraula un militant de la Cajei i membre de la campanya ha explicat la mobilització prevista pel proper 25 d'abril a la ciutat de València sota el lema "Els Països Catalans decidim Independència". La manifestació s'iniciarà a les 20.00 de la vesprada a les torres de Quart, junt al monument al Palleter, i recorrerà carrers com Guillem de Castro, passeig de la Petxina, Blanqueries i Serrans per finalitzar a la plaça Manises, on es farà l'acte polític. Des de la campanya s'ha volgut donar una gran importància a aquesta mobilització, atés que per al 2008 serà l'única conmemoració de la diada del 25 d'abril a la ciutat de València. També a destacat que aquesta serà la primera mobilització d'un cap de setmana plagat de manifestacions i actes reivindicatius.


La roda de premsa s'ha conclós amb la intervenció d'un militant de Maulets- el jovent independentista i revolucionari que ha parlat de la jornada de lluita prevista pel proper 25 d'abril. Una jornada que vol continuar com a fita important per a totes les independentistes del país i que vol seguir amb la línea engegada l'any passat i que es valorà com un èxit rotund. Així com l'any passat la jornada és centrà en difondre la campanya aquest any té dos objectius clars i contundents:

*

En primer lloc denúnciar la més que nombrosa presència de simbologia feixista impossada pels ocupants tant francesos com espanyols. Centrant la denúncia a València a la gran quantitat de plaques, monuments i carrers dedicats als feixistes franquistes que més de 40 anys després continuen presents a la nostra ciutat. Això servirà per evidenciar les carències democràtiques dels estats opressors i la patètica gestió que es fa per part de les instituncions de la memòria històrica del nostre poble.
*

En segón lloc denúnciar la campanya repressiva encetada per l'Estat espanyol contra l'esquerra independentista arran la unitat d'acció i la seguida d'actes i mobilitzacions impulsades per la campanya dels "300 anys ...". D'aquesta manera es recordarà els dos companys de Montjuic acusats d'ultratge a la bandera espanyola per treure la bandera espanyola del castell i substituir-la per la bandera independentista. Al mateix temps es recordarà als 19 militants independentistes de Girona acusats de cremar fotos dels reis espanyols i que ara mateix tenen pendents un judici al tribunal d'excepció espanyol: l'Audiència Nacional.Des de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència" fem una crida a participar de les mobilitzacions convocades per la propera setmana i per continuar denunciant l'opressió nacional i social que pateix el nostre poble.Gabinet de premsa "Campanya 300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència"


Més informació: www.300anys.cat

premsa.300anys ARROBA gmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Roda de premsa: Campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència". 25 d'abril: manifestació a Valencia
17 abr 2008
A part d'estar plagat de faltes, CAJEI són sigles, i com a sigles que són s'escriu en majúscules, tal i com heu fet amb SEPC i OSAN...

Poques bones intencions hi han
Re: Roda de premsa: Campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència". 25 d'abril: manifestació a Valencia
17 abr 2008
tu tmb...
Re: Roda de premsa: Campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència". 25 d'abril: manifestació a Valencia
18 abr 2008
Sería justa una política de recuperación del valenciano (no el catalán valenciano, sino el idioma mozárabe anterior a la ocupación por Jaume I "el conqueridor", lengua que recibió gran influencia lexical del aragonés, allí donde la repoblación fue aragonesa -en un tercio de Valencia, tan politizado como está el término de Països Catalans, aunque, más que politizado, es política substancialmente.
Aún hoy quedan zonas donde los lugareños conocen ese idioma.
Sindicat Terrassa