Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Amb una manifestació festiva els conductors i conductores d'autobusos de TMB agraeixen la solidaritat i celebren el seu triomf (fotos)
16 abr 2008
Amb una pancarta o­n es podia llegia "Gràcies a la solidaritat" els conductors i conductores de TMB de Barcelona han agraït el suport solidari rebut en la seva lluita per aconseguir els dos dies de descans setmanal. L'acte i la posterior manifestació pel centre de Barcelona han estat una celebració col·lectiva del triomf de la seva lluita.
IMG_26.JPG
IMG_22.JPG
IMG_30.JPG
Amb una manifestació festiva els conductors i conductores d'autobusos de TMB agraeixen la solidaritat rebuda i celebren el seu triomf


Amb una pancarta o­n es podia llegia "Gràcies a la solidaritat" els conductors i conductores de TMB de Barcelona han agraït el suport solidari rebut en la seva lluita per aconseguir els dos dies de descans setmanal. L'acte i la posterior manifestació pel centre de Barcelona han estat una celebració col•lectiva del triomf de la seva lluita.


L’acte ha començat amb diversos parlaments a la Plaça Universitat. Josep Garganté, en nom del comitè de descansos, ha explicat que, tot i l’acord assolit el dia anterior, s’havia decidit mantenir la convocatòria de la manifestació per poder explicar els resultats de la lluita i poder agrair la àmplia solidaritat rebuda. Garganté ha recordat com tot va començar precisament amb una assemblea en aquell mateix lloc, o­n aclaparadorament els conductors i conductores de TMB van acordar encetar un procés de lluita per assolir els dos dies de descans setmanal. També ha anunciat que probablement l’1 de maig es farà una acte festiu per celebrar la victòria.

Per la seva banda, Saturnino Mercader ha fet balanç de la lluita i de l’acord aprovat massivament per l’assemblea dels treballadors, un acord que suposa assolir ja des d’ara el 50% de les reivindicacions del col•lectiu i que obre la via per poder completar la reivindicació dels dos dies de descans setmanal sense augment de jornada ni reducció salarial, mitjançant l’avançament de la negociació del conveni a partir de maig. També ha explicat que l’empresa ha hagut de recular en les sancions que havia imposat als treballadors, comprometent-se a no posar en marxa els 30 nous expedients i els 5 acomiadaments que tenia preparats, i a retirar parcialment les 24 sancions anteriors (només a partir de la data de l’acord, sense efectes retroactius). Mercader ha anunciat que exigiran la anul•lació total d'aquestes sancions per via judicial. D’altra banda, com que també es mantenen els processos penals oberts contra els 6 detinguts per la guàrdia urbana i els mossos d’Esquadra, Mercader ha denunciat que lluitar i ser solidari no pot ser cap delicte, per la qual cosa continuarà la solidaritat fins assolir l’anul•lació dels càrrecs contra ells. Finalment, ha deixat clar que la lluita no ha acabat i que ara comença una nova etapa amb la negociació del conveni, sense descartar noves mobilitzacions.


Després d’un breu parlament d’un portaveu de Can Vies, s’ha iniciat la manifestació fins a Plaça Catalunya en un ambient distès i de satisfacció general. Al final de l’acte, Faustino Mondragón ha fet una breu parlament o­n ha tornat a agrair la solidaritat rebuda i ha remarcat el caràcter unitari i assembleari de la lluita.

més fotos a:

http://www.kaosenlared.net/noticia/amb-manifestacio-festiva-els-conducto

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amb una manifestació festiva els conductors i conductores d'autobusos de TMB agraeixen la solidaritat i celebren el seu triomf (fotos)
17 abr 2008
crec que les gràcies les hi hem de donar als conductors en lluita per haver donat un exemple de que amb la lluita i la solidaritat tot és possible. Tot una lliçó pels qui diuen que lluitar no serveix per res i tot un exemple per les classes populars de que no ens hem de resignar sinó plantar cara al capital... com deia aquell lema del PP: junts podem jejejejeje
Re: Amb una manifestació festiva els conductors i conductores d'autobusos de TMB agraeixen la solidaritat i celebren el seu triomf (fotos)
17 abr 2008
la comunitat estudiantil té molt a aprendre de la vostra lluita...

moltes gràcies per donar-nos una lliçó!
Re: Amb una manifestació festiva els conductors i conductores d'autobusos de TMB agraeixen la solidaritat i celebren el seu triomf (fotos)
17 abr 2008
Costa lluitar contra els poderosos i els que tenen la paella pel mànec però heu estat valents, tota una acció de dignitat humana i laboral. Va ser molt emocionant i emotiu la aixecada de dos dits en forma de victòria de tots els estudiants de la manifestació No a Bolonya d'aquest any quan un conductor es disposava a parlar. Ja tocava pressió social, sense aquesta no hi ha solucions.

Sempre al vostre costat
Re: Amb una manifestació festiva els conductors i conductores d'autobusos de TMB agraeixen la solidaritat i celebren el seu triomf (fotos)
18 abr 2008
Victòria? És evident que es pararia abans d'assolir la totalitat dsels objectius. Però em sembla vergonyós haver-se aturat aquí. Ha estat una lluita encomiable i molts hem disfrutat al formar-hi part i jugar-nos-la també per una forma de fer les coses que ens ha enganxat.

Ara bé, la resolució del conflicte em sembla poc ambiciosa. Molts volíem veure una vaga total i indefinida, un vertader pols a l'administració. Sincerament creia que s'aniria fins el final, una llàstima.
Sindicato Sindicat