Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Socialisme, República i Autodeterminació
13 abr 2008
Resolució del col·lectiu de formació "Lenin-Gramsci"
Socialisme, República i Autodeterminació
Resolució del col·lectiu de formació "Lenin-Gramsci"

Socialisme, República i Autodeterminació

14 d´Abril de 1931-2008


Aquest 14 d´abril commemoren el 77è aniversari de la proclamació de la II República.

Els i les comunistes de Catalunya celebrem aquesta fita per la victòria que va suposar per a la classe obrera i les capes populars, la derrota de la monarquia i la instauració d´un regim democràtic-burges.

La República fou l´ultim intent de revolució burgesa enfront a la dominació oligàrquica i terratinent espanyola. Les reformes agràries, econòmiques, nacionals, educatives, militars, culturals...encara que dirigides per la burgesia, anaven en una direcció progressiva, que beneficiava objectivament a la classe treballadora.

Aquesta experiència progressiva va ésser ofegada amb sang per part del feixisme internacional, seguida de 40 anys de dictadura franquista i 30 de dictadura monàrquic-burgesa.

Avui, la lluita per una República federal i socialista, on la classe treballadora dirigeixi democràticament l´econòmica , on es reconegui el dret d´autodeterminació dels pobles, contraria a tota explotació econòmica, ecològica, de gènere, nacional... i amb una voluntat inequívoca de defensa de la pau entre pobles es una necessitat.

Es un fet que el moviment republicà ha experimentat un creixement en aquests darrers anys, i la Joventut Comunista de Catalunya, com a part integrant i activa d´aquest moviment, hem de dotar de contingut transformador i radical l´aspiració republicana.

D´acord amb els principis marxistes-leninistes del dret dels pobles a l´autodeterminació, la Joventut Comunista de Catalunya, reconeixem el fet diferencial de Catalunya i declarem que Espanya és un conjunt de nacions lligades i oprimides per l´estructura d´un Estat de tipus feudal-oligàrquic que cal superar, per la qual cosa lluitem per assolir la llibertat nacional de Catalunya sense deslligar-se de la llibertat social de la classe obrera de Catalunya.

La República , no es un fi, sinó un mitjà que permet avançar a les forces transformadores i revolucionaries en la seva lluita contra l´oligarquia financera i terratinent, principal enemic de la classe obrera i capes populars a Catalunya i l´Estat espanyol.


SOCIALISME, REPÚBLICA, AUTODETERMINACIÓ

CJC – Joventut Comunista de Catalunya
Col·lectiu de formació dels CJC "Lenin-Gramsci"

14 abril de 2008

www.joventutcomunista.org

www.cjc.cat


http://www.joventutcomunista.org/mostra.php?id=405&tipus=noticia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Socialisme, República i Autodeterminació
14 abr 2008
al país valencià que li donguin pel cul?

en tot cas, felicitats per la formació...

es algo que fa molta falta en els dies que corren...
Sindicat