Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Octubre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
(SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
REGENEREM EL MOVIMENT ESTUDIANTIL
ATUREM BOLONYA!

Proposta del Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans al moviment estudiantil de les universitats de lâÃrea Metropolitana de Barcelona.

INTRODUCCIÃ

El moviment estudiantil barceloní ha fet un salt qualitatiu en el darrer curs que sâha traduït en una major presència i incidència social, un major ressò mediàtic i uns vincles amb altres sectors de la comunitat universitària i moviments socials.
Lâaugment de la sensibilització i difusió, una gran lluita ideològica amb els partidaris de la privatització, com també lâagitació i lâincrement de la combativitat han sigut fruït del treball unitari, malgrat un seguit dâadversitats, des de la repressió policial a la ambigüitat discursiva, les conseqüències de les quals han pogut ser minimitzades.

Ens trobem actualment en un punt clau de la lluita contra el Procés de Bolonya i és ara quan cal fer un esforç major per aturar els nous Plans dâEstudi. Ara més que mai hem de concentrar les nostres forces, mantenir la iniciativa i lâofensiva. Aglutinem lâenergia del moviment estudiantil.

Lâoposició a lâaprovació dels nous plans que es començaran a aplicar poc a poc al 2008-2009, però completament al curs següent, han de ser la punta de llança del moviment i lâestratègia a seguir cal traçar-la entre tots. De la mateixa manera tots hem de tenir una veu pròpia al discurs i a les contraparts amb rectorats i administracions.
La privatització de la universitat no permet discussió, sinó treball i lluita. El context dels moviments estudiantils dâarreu dâEuropa és dâoposició frontal a Bolonya (Fòrum Europeu dâEstudiants, procés aturat a Grècia, subversió a Perpinyà, etc.) i això ens ha dâesperonar en la lluita per aconseguir aturar lâEspai Europeu dâEnsenyament Superior.

Cal mantenir la unitat de les assemblees vers una oposició frontal i inequívoca al Procés de Bolonya. Alhora és necessari rebutjar lâambigüitat, la confusió, les postures properes al âsí críticâ?, la passivitat front les administracions i els sindicats grocs i el fre a la combativitat. I es fa latent sumar esforços per seguir generant entre tots la lluita del moviment estudiantil, tot construint les eines necessàries per desenvolupar aquesta lluita, de forma democràtica i eficaç; assembleista i combativa.

Ãdhuc hi ha hagut un desgavell organitzatiu i un desgast considerable al si de la PMDUP que sâha escenificat en qüestions com lâauto-atorgació de la figura dels portaveus, la periodicitat de les reunions, la dispersió de tasques que no sâhan dut a terme, la no regulació del vot, la inestabilitat de les comissions o grups de treball, etc.

La manca dâun funcionament clarament establert ha provocat estratègies de desembarcament, decisions antidemocràtiques i premeditades que són incompatibles en un moviment assembleista i de base.

Hem dâassumir lâherència i lâacumulació dâaprenentatge de generacions del moviment estudiantil, i alhora saber respondre a les necessitats actuals. En el moment de gran transcendència en que ens trobem cal disposar de les eines adequades. Creiem que es fa imprescindible una regeneració positiva i eficaç de lâestructura del moviment estudiantil.

PROPOSTA

Aquests elements són, primer de tot, les assemblees de facultat o campus amb les quals el SEPC reafirma el seu compromís en el treball unitari per consolidar el seu paper com a contrapoder dels estudiants a les universitats públiques.

Dâaltra banda a nivell suprauniversitari, i en relació amb les reflexions anteriorment exposades, des del SEPC presentem la següent proposta:
⢠Iniciar un debat al si del moviment estudiantil per construir un nou òrgan de coordinació que doni resposta a la conjuntura actual. Aquest nou ens ha de recuperar la ilâ¢lusió i la capacitat de mobilització del moviment estudiantil per respondre als atacs que pateix la universitat pública i catalana, com es feia en la primera època dâoposició a la LOU.
⢠Vertebrar un discurs clar i contundent contra lâaplicació del Pla de Bolonya amb una praxi combativa capaç dâassolir els nostres objectius.
⢠Per poder desenvolupar la proposta cal que el nou òrgan es doti dâun funcionament clar des de lâinici, per tal de garantir la transparència en les decisions i la participació i democràcia internes. Per què això sigui possible, cal la implicació activa i constant dels agents membres. Aquesta constància ha de permetre el correcte funcionament dels marcs tècnics de treball i una periodicitat ajustada a les necessitats del moviment estudiantil. Cal evitar el desànim que el mal funcionament actual de la PMDUP ha provocat a les assemblees i al moviment en general. Lâorganització interna, lâestratègia conjunta dâoposició a Bolonya, el disseny tàctic i el nom si sâescau dâaquest nou projecte sâestablirà entre els agents participants des de la base, amb transparència i democràcia.

Tanmateix creiem que la participació de lâAEP i dâorganitzacions amb un discurs similar en aquest ens de coordinació és incompatible amb lâoposició frontal i inequívoca a Bolonya i per desenvolupar la línia combativa necessària.

LâAEP ha intentat frenar les mobilitzacions els darrers dos anys, lâexemple el tenim a la gènesi del passat 15 de Novembre de 2007, diluint el discurs dâoposició frontal a Bolonya per convertir-lo en un âsí críticâ? incapaç de respondre efectivament a la mercantilització de la universitat pública. Aquest possibilisme ha anat acompanyat de formes conciliadores i negació de la combativitat. La participació de lâAEP en aquests espais dóna oxigen a lâambigüitat, les institucions que apliquen lâEEES i el sindicalisme groc que hi colâ¢labora. Això és causa del seu alineament amb les organitzacions juvenils dâIniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i Comissions Obreres.

En definitiva, la presència de lâAEP ha estat clau en la situació actual de desgavell, desànim i estancament. A més a més suposa un impediment a la regeneració plantejada en aquest document.
Dâacord amb la conjuntura i la proposta exposades, el SEPC veu incompatible la participació de lâAEP en aquest nou òrgan.

CONCLUSIÃ

Finalment traslladem aquesta proposta a totes les assemblees de facultat o campus inserides en el marc de la PMDUP. Marquem el límit de la decisió en una nova reunió el Dijous 24 dâabril i que cada assemblea presenti la seva resolució al respecte a raó dâun vot per cada una.

Emplacem a totes les assemblees a participar de la regeneració del moviment estudiantil, a construir entre tots les eines necessàries per arribar als objectius marcats, a treballar plegats sota premisses clarament democràtiques, transparents i assembleistes; a respectar les decisions colâ¢lectives i a equilibrar sensibilització i agitació. Bàsicament, a paralitzar el Procés de Convergència Europea i desenvolupar les estructures necessàries per dur-ho a terme.

En cas que lâAEP intenti bloquejar la decisió o no la respecti, el SEPC es manté ferm en el compromís i la necessitat de regenerar el moviment estudiantil en el marc plantejat. A banda si la majoria dâassemblees opten per no participar dâaquest nou projecte, des del SEPC seguirem amb la creació dâaquest nou òrgan amb aquelles assemblees que sâhi vulguin sumar.
La lluita és lâúnic camí, aturar Bolonya és possible!

Barcelona 10 dâAbril de 2008
Sindicat dâEstudiants dels Països Catalans

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
s'ha acabat el bròquil!

comença la pluja de comentaris...
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Ja era hora! Endavant amb la lluita!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
aviam com es desenvolupa la cosa..
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
cal frenar les ambigüitats. Si volem aturar els plans d'estudi no podem anar de la mà dels mossos i de qui aprova les lleis...

Aturem bolonya!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
però coses com la PMDUP o les Assemblees de Facultats no són un mèrit de l'AEP???

Serán el que siguin... però tampoc podeu despreciar la segona força...
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
fa 4 anys q estic a l'assemblea de facultat i amb els únics que amb qui hem treballat fou amb alternativa estel i després amb el Sepc.

si fa dos anys l'aep es volia presentar als claustrals!!! sort que els assemblearis els hi vam parar els peus!!!quan els claustrals a la uab, són tots de les assemblees, no enganyis, l'aep no esta a favor de les assemblees
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
això això divisió divisió és el que ens cal, mai havia sentit tanta prepotència venint del SEPC. M'heu decebut nanus i això que ahir us vaig votar.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
La unitat no és una finalitat sinó un mitjà per assolir uns objectius. Si amb l'AEP no podem treballar per aturar Bolonya, la unitat només serveix pels objectius de l'enemic. Ara és l'hora de fer un pas endavant i aturar Bolonya sense vacil·lacions i això no es pot fer amb l'AEP.

Unitat contra Bolonya, sí; Unitat per interessos de partit i de govern, NO.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Ja era hora! Una molt bona iniciativa! Recuperem la combativitat!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
SEPC= secta d'estudiants dels països catalans
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
acusar de sectaris és un gran argument... doncs si la religió oficial és ICV i CCOO prefereixo una secta la veritat...
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Ja era hora de deixar les coses clares!
No als partits reformistes ni als seus sindicats!
No és que siguem sectaris, però ara per ara som pocs, no té relació directa.

Visca la terra!

Aturem Bolonya!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
"El SEPC no era això companys, no era això"

Coordinadora JA!!!!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Ja era hora de deixar les coses clares!
No als partits reformistes ni als seus sindicats!
No és que siguem sectaris, però ara per ara som pocs, no té relació directa.

Visca la terra!

Aturem Bolonya!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Em sembla ve la proposta pero sha de deixar decidir a les assemblees no donar terminis del pal que fossiu vosaltres la avantguarda ni res d'aixo.

Coordinadora CONTRA bolonya ja!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
El SEPC, primer gran error històric de l'EI aquest segle.

Una altra Coordinadora és possible!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Ja era això!

Endavant en desemmascarar l´AEP.

Endavant en no compartir espai politic, en no donsar oxigen a l´AEP.

És el document estratègic més important dels moviments socials dels últims anys.

Això és ser un sindicat!

Marquem línea, Contra Bolonya.

Sí a la Unitat Popular, Sí als moviments socials units i combatius i que no deixen lloc al possibilisme.

Realment m´heu alegrat el dia.

VISCA EL SEPC!!!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!

Hauria més haviat de ser:

A la merda el Moviment Estudiantil, Avanti Bolonya !
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Això no és sindicalisme ni és res, això és una rebequeria, el 95% dels estudiants els hi suda tot i vosaltres només us preocupeu de si l'aep nosé què i la PMDUP lo altre, quan de debò feu feina sindical i defenseu els nostres drets com a estudiants llavors ja parlarem. És molt fàcil dir que has guanyat les eleccions a la UB o que sou la primera força sindical, ara bé m'agradaria que parlessiu de les millores que heu aconseguit pels estudiants, de si us ho heu currat realment i heu parat propostes dels rectorats anant a les comissions, i que algun dia realitzessiu algun tipus d'autocrítica. Parleu de qui realment s'ho ha currat perquè les assemblees vagin a la PMDUP, de qui sistemàticament s'ho curra perquè els actes ke fa la pmdup funcionin i de qui va tirar endavant la major part de les xerrades quan ningú sabia què era bolonya. Perquè a l'hora de la veritat els únic que han tingut i tenen la voluntat d'unificar esforços i d'aglutinar sectors entorn la lluita per una veritable universitat pública són l'AEP i alguna gent del SEPC (que segurament no deu haver vist amb masses bons ulls aquest proposta absurda). Salut i reflexió!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
adelante con la lógica de "quanto peor, mejor"!

ja us donareu compte del error...
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Expulsió immediata de qui ha promogut això dins del SEPC, per contingut i per FORMA!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
ho portes clar.

jo no vaig votar el SEPC i ara me n'empenedeixo...

jo el que veig darrera de tot aixó és, que hem de fer? oposició frontal i anar a per totes? o autodesmobilitzarnos i no utilitzar la força i potencial que tenim?
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Ja era hora!!!

per fi!!

Visca el moviment estudiantil!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Torno a insistir, com que ja no queda cap altra via per fer-ho arribar ja que la comunicació interna no funciona, explaço d'urgència a la gent que encara té seny al SEPC, sobretot aquells de l'antiga CEPC (ja sabeu a que em refereixo, llegiu-hi Territorial) a fer una reflexió profunda sobre la línia autodestructiva en la que alguns ens han volgut fet entrar.

No m'agrada haver de dir això, però l'excepcionatlitat de les circumstàncies no deixa cap més alternativa.

Independència i Revolució
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Heu perdut el nord. Jo baixo del vaixell, estic fart d'aquestes ximpleries, se'm farà molt difícil d'explicar tot això a la meva assemblea. De debò, estic molt decebut, no sé com heu pogut convertir els vostres pitjors comentaris en un comunicat. Felicitats, nens, acabeu de trencar el moviment estudiantil. Ara qui li fa el joc al sistema? Avui heu perdut la mica de seny que us quedava. En Grasa i en Ferrer es deuen estar fent un tip de riure de nosaltres...
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
"El moviment estudiantil barceloní ha fet un salt qualitatiu en el darrer curs que s’ha traduït en una major presència i incidència social, un major ressò mediàtic i uns vincles amb altres sectors de la comunitat universitària i moviments socials."

" la presència de l’AEP ha estat clau en la situació actual de desgavell, desànim i estancament."

M'encanta la vostra coherència i lògica. Suposu que serà la mateixa amb la que heu fet les acusasions a AEP i heu fet la vostra súper proposta per salvar al moviment estudiantil (feu-nos cas que som la vanguàrdia, ELS BONS!). Gran exemple d'unió!

Començo a pensar que els polis que volen destruir el moviment estudiantil estan al SEPC i no a altres llocs... Espero que els del SEPC que de veritat creuen en el moviment estudiantil puguin reconduir la situació...

Salut i Revolució!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
jjajaaja, els que deixeu aquests comentaris sou de l'AEP, no? us penseu que hi han tensions?

el perqué d'aquest comunicat té arrels molt més profundes respecte merders interns que teniu l'AEP i que per desgràcia han acabat repercutint en el moviment estudiantil i sou vosaltres els que hi heu de pensar.

que a ningú se li escapi que en el comunicat no es treuen determinats draps bruts per respecte.

nosaltres el nord el tenim molt clar. vosaltres?
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
quant un argument i fins i tot inverteix el seu temps en treball assambleari per a impedir que les accions vagin en escalada i guanyin força, està anant en contra del propi moviment.

la pregunta que hem faig ara, és, fins ara aquest paper el feia l'AEP, però no l'estarà fent ara el SEPC?



invertim aquest temps en lluitar.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Realment el vostre concepte d'unitat es força surrealista, la unitat entre els que estem 100% d'acord és una tautologia...
Es mes difícil, segur, però és el camí que s'està portant des de molts àmbits diferents dels moviments socials, i on l'esquerra independentista té un paper clau que ja està jugant.
I és en aquest context en que aquest comunicat sorprèn molt, ja que va en una direcció completament contrària..
Unitat i radicalitat ha d'anar de la mà!!
salut
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
Estic molt decebut amb aquest document.
Perquè quan parleu de la situació internacional anomeneu el cas de Perpinya? És que heu perdut la noció de País?

La resta del document és encara més ridicul i contradictori que això!

jajajajaja
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
11 abr 2008
no cal estar 100% d´acord.

Simplement cal està d´acord amb els objectius: Paralitzar Bolonyar, denunciar el govern, etc.

I amb l´AEP això no es podia fer.

i parem d´intoxicar via indy.

Ja era hora de fer aquest document!

l´esquerra independentista, en els espais d´unitat popular no pot deixar terreny a Iniciativa i els seus.
El moviment estudiantil o serà combatiu o no serà.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
Els llibertaris colaborarem desde la base, participant a les assemblees de facultat com hem fet fins ara, ara bé, esperem que no es converteixin en una plataforma de propaganda del SEPC. Continuarem impulsant les assemblees llibertàries de cada universitat, mentres participem a les assemblees de facultat. A més els actes del SEPC que creiem positius pels moviment estudiantil pensem colaborar amb vosaltres.
D'altre banda a veure si acabeu aquestes baralletes de colegi d'escola amb l'AEP, tot això de que l'AEP té lligams amb CCOO i ICV-EUiA i que l'AEP desmovilitza i desmotiva els estudiants i dilueix el No el Pla Bolonya està molt bé,és cert i tot Déu ho sap, però hauríeu de concretar-ho sinó només sembla un pamflet tirant merda a l'AEP sense dónar motius concrets.

Salut! (un anarquista torrecullons).
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
Jo demano seny.

Quin projecte plural i democràtic voleu la SEPC?

"Un de les JERC ja m'ho va dir, ells només creuen en ells, encara no sé perquè us aguanten amb lo sectaris que són"

Sembla que avui els hi hagi de donar la raó.

Crido als sepeceros que no volen acabar amb una unió que ha dut al moviment estudiantil a ser més fort i gran a dissoldre aquesta unió.

Jo des de l'Assemblea de Polítiques i Sociologia de la UAB flipo.

Jo m'he baixat molt els pantalons davant les postures de la SEPC perquè teniu força poder de convocàtoria entre els de secundària i realment sóc molt positiu i obert, i no em costa gens cedir. Però i quan cedireu la SEPC? Realment si sou el sindicat majoritari és perquè no deixeu que els altres es puguin expressar. Quants cops heu tret cartells de REC-UAB? Quants? Aquesta és la vostra democràcia? Jo la poso al vell mig de la democràcia dels Mossos del dimarts de la vaga.

Si us plau, reflexioneu. Us esteu quedant sols vosaltres mateixos perquè sou dogmàtics, tancats i defenseu més les sigles que els ideals. AEP no es posa a fer pintades o pancartes on posi les nostres sigles, vosaltres si. I quan AEP uneix varis sectors, doncs, ja ho veieu un problema.

Feia poc pensava proposar de mà del meu sindicat portar a gent de REC-UAB en contra de Bolonya però que volen estar en algunes institucions per fer el moviment més gran. Però bé, la fama que tenen les assembles ja sabem d'on ve.

Es veu que lo de les subvencions no us ha fet gaire gràcia. Només per transparència ens fotre fora? I que voleu ara, dividir les assembles? Voleu imposar als independents i llibertaris que triin entre SEPC i nosaltres?

Demano altra cop que els del SEPC que tinguin una mica de seny i vulguin lluitar de debò contra Bolonya (i no perdent el temps com fan alguns) s'adonin de la estupidesa, el sectarisme, les formes per guanyar terreny a altres sindicats i de l'error comés.

Us ho demano si us plau.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
"El moviment estudiantil barceloní ha fet un salt qualitatiu en el darrer curs que s’ha traduït en una major presència i incidència social, un major ressò mediàtic i uns vincles amb altres sectors de la comunitat universitària i moviments socials."

" la presència de l’AEP ha estat clau en la situació actual de desgavell, desànim i estancament."

M'encanta la vostra coherència i lògica. Suposu que serà la mateixa amb la que heu fet les acusasions a AEP i heu fet la vostra súper proposta per salvar al moviment estudiantil (feu-nos cas que som la vanguàrdia, ELS BONS!). Gran exemple d'unió!

Començo a pensar que els polis que volen destruir el moviment estudiantil estan al SEPC i no a altres llocs... Espero que els del SEPC que de veritat creuen en el moviment estudiantil puguin reconduir la situació...

Salut i Revolució!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
el SEPC porta molt de temps cedint en coses, no jugueu amb la imatge de persones moderades de consens que teniu. amb les empreses no hi ha res a jugar... i en tot cas, dels posts que hi ha per aquí, es dedueix que hi ha gent de l'AEP, que molt maliciosament i fent-se passar per SEPCeros está jugant a dividr-nos invocant la vella CEPC i Alternativa Estel.

Si aquesta és tota la estratègia que teniu i no parlar de tàctiques i del problema que hem posat sobre la taula, aneu fins.

El SEPC us planta cara perqué les assemblees són democrátiques i així ho han decidit.

Vosaltres podeu seguir "lluitant" a la vostra manera. I us dic una cosa, qui té un problema intern sou vosaltres...

però no serem tant vils de treure-ho per aquí.

al "Anarquista". Els motius els tens a dalt i si heu participat en les assemblees ho tindreu clar.

de fet, diria que aquests motius es succeeixen en el terreny sindical entre la CGT contra CCOO i UGT, i fins i tot entre la CNT i la CGT mateixa (no sé quina de les dos et cau millor, o potser cap).

no és fàcil valorar quant s'ha d'abandonar la unitat per millorar la lluita, però en aquest cas està molt clar.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
Unitat sí, però si serveix per aturar Bolonya i denunciar el govern.

QUan la unitat impedeix o desgasta això no val.

Unitat de les assemblees sí, amb l´AEP, ja no: NUNCA MAIS!!!

Regenerem el moviment estudiantil des de la base, des de les assemblees i esborrant del mapa a l´AEP, no deixant-lo terreny polític, STOP.

Comencem de nou, tots plegats, que el Procés de Bolonya s´està aplicant i cal concentrar els esforços en això, no en desgastar-nos amb l´aep.

Per tant. El moviment ha pujat malgrat l´AEP.
Estem al moment clau contra Bolonya.
Cal que l´AEP no obstaculitzi més el moviment i anar a totes: aturar bolonya, denunciar gobern.

Borrem ja l´ambigüetat i la confusió.

I per tots els aeperos rabiosos d´aquest post: SI COU ÉS QUE PICA!!!!

Ja era hora.

Endavant amb la lluita estudiantil inequívocament oposada a Bolonya!!!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
Ja era hora!

Fora AEP del moviment estudiantil, per sempre!!

Amunt les assemblees!

Visca el moviment estudiantil!!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
ja era hora!!!!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
Sou uns traïdors, us estimeu més les sigles que els objectius com és aturar Bolonya.

Parleu de les assembles quan de les que no en sou majoria no en feu ni cas i les deslegitimeu (com les anarquistes, i ara no em digueu que no)

Parleu de regenerar el moviment quan l'únic objectiu d'aquest comunicat ens fotre'ns fora

Torno a demanar visió de futur als sepeceros en consciència que els interessi més el fi que els sigles
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
Ens agradi o no el document, crec que les assemblees l'han de debatre abans de penjar-ho a indymedia. Ciberintoxicadors foteu el camp!
STOP discusions estèrils a internet!
STOP Bolonya i amunt la lluita
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
als anarquistes no els hem deslegitimat mai, és més, amb ells tenim bona relació. vols que no et diguem que no per no perdre la teva legitimitat?

si us pica, és perqué cou. ja està bé de raonar en contra de les accions i aturar escalades. us heu convertit des de fa temps en una llosa...

i ara, encara que no és solucioni (aquest text només és una proposta), com a mínim és posarà en primer pla l'únic i interessant debat que tenim. quina estratègia hem de seguir.

són les vostres pràctiques el que posa aquest debat sobre la taula.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
Ja era hora!

La unitat popular no deixa lloc a les opcions d´iniciativa.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
Per parts.
Pel SEPC
Aclarir la línea política és necessari i urgent. Fer-ho així és una mostra de infantilisme. Si reclameu possició a les assemblees heu de donar elements d'anàlisi més concrets (i no a Indymedia)i si voleu un debat obert plantejeu-lo tot respectant els temps. Molta gent d'assemblees està amb la mateixa línea política i és legítim que no entengui ni la forma ni el contingut.

Pel que fa l'AEP.
L'oportunisme per captar gent és clar i patent. Durant la setmana de 6M vaig veure cartells de l'AEP i actes propis de l'AEP al campus (la setmana de la dona. Mentre el SECP feia murals signats i sense signar. Entrar a les comissions per negociar graus i mostrar-se com els estudiants raonables, això ho fa l'AEP. Altre cosa és que el SEPC no acabi d'entendre que el que és just no sempre és obvi per a tothom i que la pedagogia no és un estil, es una necessitat per crèixer i aglutinar, collons.

Els personatges destacats de l'AEP no són la base de l'AEP. Hi ha gent molt vàlida que no més escolta i executa consignes i que també hauria de tenir aquests elements de judici i d'anàlisi. no totes coneixen les maniobres dels caps i això, amb aquesta proposta en aquests termes el que provoca és un tancament de files exagerat.

La manca de claretat al parlar de temes concrets sobre la LOU i el RD amb gent de l'AEP és més que significativa, precismanet al moment en que ens trobem.

Seny i respecte i complexitat a l'anàlisi.Sisplau. I els debats a les assemblees.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
12 abr 2008
Com "rebanya" el SEPC.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
Personalment estic bastant d'acord amb el Raul o el Palo. El fet de que la SEPC marxi de la PMDUP, no hauria de sorprende a ningú, jo ho veia venir feia molt de temps. Ara, estic amb el Raul, que no crec que siguin aquestes les formes, ja que per una banda planteja un debat, sobre com crear una nova coordinadora, però per una altre banda, ens ho donen tot fet, i nomès cal un posicionament de les assamblees, al projecte liderat pel SEPC. Aqui crec que esta l'error, el projecte nou s'ha de debatir, des de les assamblees de facultats. A la última PMDUP, va haver altres propostes després del clar fracas d'aquesta, com la creació d'una coordinadora de facultats, on no hi hagin els sindicats com a organitzacions, però si que participin com a persones a les assamblees.

Aquesta actuació vanguardista del SEPC és el que treu credibilitat al projecte, i sobretot, que hi hagi gent d'assembles de facultat molt en contra del projecte. Crec que cal una reflexió per totes les membres d'aquest sindicat, per què personalment no crec que totes les afiliades estiguin a favor d'aquest document.

Abajo los partidos y sindicatos, vivan las asambleas y piquetes!!!!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
Foteu pena, ninyatos
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
finalment hi ha gent que diu coses amb dos dits de cap.

és veritat que als catalans sempre ens sobre el seny, per això fiquem la pota quant intentem superar-ho.

considero que el comunicat té tota la raó del món, però no contribueix gens a desenganyar a molts militants de l'AEP que són gent vàlida i provocareu un tancament de files que els enfortirà.

en tot cas un apunt, precisament perqué és una proposta, és per a debatre-la. no crec que el SEPC ho presenti com una idea tancada, això crec que és més aviat degut al to del comunicat que provoca malinterpretacions.

l'heu cagada.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
El text de les companyes i companys del SEPC conté algunes consideracions que no es poden deixar de banda i que recullen part del malestar dins del moviment estudiantil al voltant de com darrerament sâestaven succeint les coses.

Tot i això cal dir que el moviment estudiantil sâarticula a partir de sindicats i organitzacions, però també dâassemblees, on hi participen per igual membres dels sindicats i estudiants a títol individual que no tenen cap mena dâafiliació política. Pesi a qui pesi les assemblees són la base del moviment estudiantil i en el seu conjunt no haurien de tenir consideracions al respecte de sigles i lluites politiques que sâextrapolen des dâaltres àmbits, ja que el que veritablement sâintenta es aconseguir una unitat dâacció definida no al voltant de sigles, sinó pel què les lluites i els objectius ha assolir. Per això no es pot arribar a formular un apriorisme com el que en el conjunt de l'AEP totes i tots els seus integrants no vulguin lluitar en contra de Bolonya. Si que es segur que no hi ha coincidència pel què fa ritmes i formes de portar a terme aquesta lluita, però això no converteix a la gent de la AEP i de les assemblees que no pensin com la gent del SEPC en enemics els uns dels altres. Lâenemic per poderós i perillós no es diu ni AEP ni és aquella o aquell que no pensi com la gent del SEPC, lâenemic són les empreses que volen controlar la universitat, els rectors que volen imposar una reforma que acabarà amb el sistema universitari públic, lâenemic és el Govern de la Generalitat i lâEstat espanyol.

Les companyes i companys del SEPC tenen raó i elements per sentir-se incomodes amb depèn quins companys de lluita, però això no els legitima ni per menysprear-los, ni per desmereixes, ni per voler trencar els espais de colâ¢laboració i lluita existent i molt menys no els legitima per voler patrimonialitzar el conjunt del moviment estudiantil com si dâuna avantguarda es tractés, amb la intenció de marcar ritmes, estratègies i metodologies de lluita. Al voler fer aixo sâexposen a dues coses, primer trencar els dèbils espais unitaris de lluita i segon a aillar-se políticament de la resta del moviment estudiantil, ja que radicalitzant-se estaran negant qualsevol possibilitar dâestablir ponts amb altres sectors del moviment estudiantil.

Aquest document, tot i que el que digui es cert i recull un malestar que fins el moment ningú no havia tingut en compte, és un error. Es un error pel què fa les formes, pel què fa els objectius i un error estratègic que lâEsquerra independentista avui en dia no es pot permetre. Aquelles i aquells que intenten definir lâestratègia del moviment estudiantil vinculat amb lâEsquerra independentista han errat molt amb treure a la llum aquest document ja que apart de que el document sigui en molts aspectes contradictoris, les formes son del tot fora de lloc i això li treu pes i validesa com a document polític. Aquest document no pot ser aprovat per cap de les assemblees existents avui en dia al conjunt de les Facultats de les Universitats de la província de Barcelona, al menys que des del SEPC es preparin desembarcaments a cadascuna dâaquestes assemblees i sâintenti atemorir a aquelles i aquells que no pensen com ells, per tal de controlar els debats que es generi al voltant dâaquest document.

Perquè no es pot aprovar aquest document? Per vàries raons. Primer perquè el moviment estudiantil es plural, heterogeni i divers i en aquest sentit no es pot excloure a cap persona que vulgui participar del mateix. Dir que han de quedar excloses persones dâaquest moviment pel simple de simpatitzar o militar en una altre organització diferent a la teva no es pot tolerar, més quan aquestes persones defensen, de forma diferent, el mateix objectiu, que és aturar el Procés de Bolonya. Després, dins de les Assemblees hi ha molta gent que no vol saber res dels sindicats i organitzacions. Aquestes persones els hi importen les persones i no les sigles i no acceptaran que el debat derivi cap aquest extrem. Si així moltes i molts marxaran, i això és quelcom que tampoc es pot tolerar. Després, el document âRegenerem el moviment estudiantilâ? es un document amb una anàlisis fet per part del SEPC de Barcelona, però el moviment estudiantil no és el SEPC i per tant en el seu conjunt totes i tots els seus integrants no han de perquè coincidir amb aquesta visió i aquest anàlisis. Fer-lo extrapolable a la resta del moviment pot ser interessant com una incitació al debat i lâanàlisi de la situació, però no com un apriorisme i una veritat total i final que es vulgui imposar a la resta dels agents, ja que aleshores per excloent, parcial i partidista perd qualsevol mena de validesa i passa a ser un pamflet més.

Els problemes del moviment estudiantil son un problema que afecten al seu conjunt i per tant necessiten de despostes de conjunt, sorgides del seu conjunt i no dâuna part dâaquest, que organitzada o no, només representen a una part. Si les companyes i els companys del SEPC el que volen es superar lâactual marc de confrontació, si el que volen és que el moviment es pugui radicalitzar i que algunes i alguns amb certes vinculacions amb organitzacions i partits institucionals no serveixin com a fre, el que haurien de fer no es emetre un comunicat com si dâuna avantguarda es tractés, on volen marcar el camí a seguir per la resta de gent, on exclouen a part dâaquest moviment, on donen un termini de desposta perquè la gent digui si âestàs amb nosaltres o contra nosaltresâ?. No, el que haurien dâhaver fet es estendre ponts parlant a les assemblees, argumentant els seus posicionaments amb la paraula, amb la dialèctica i guanyar els debats, per així guanyar la legitimitat necessària. Haurien dâhaver portat aquest debat no amb un comunicat, sinó amb els arguments i guanyar els debats. No desqualificant a la resta de la gent que no pensin com ells, sinó convencent a aquells que poden arribar a simpatitzar amb els objectius i els ritmes que des de lâEsquerra independentista legítimament es pugui defensar.

Companyes i companys del SEPC us heu equivocat, no en el fons no en els continguts, però si en les formes i com ho voleu fer. Es veritat que dins del moviment estudiantil hi ha problemes i cal debat, discussió al voltant de quina estratègia seguir dâara en endavant per tal dâaturar el Procés de Bolonya, però aquesta estratègia no la pot definir únicament i exclusivament una part del moviment, cal que es decideixi de forma conjunta sense que ningú pugui ser exclòs dâaquests debats, ja que tot i que no hi ha ningú imprescindible totes i tots som necessaris per ampliar les lluites i portar-les a terme.

Avui dia lâEsquerra independentista en el seu conjunt està estenent ponts, creant vincles amb altres moviments socials no necessariament independentistes i incomprensiblement vosaltres, gent del SEPC, integrants també de lâEsquerra independentista aneu contra corrent trencant ponts i dinamitant molta feina que molta gent independent havia anat fent. No teniu dret a fer això, no teniu dret a dinamitar la feina dâaltres. Si ho feu us estareu dinamitant a vosaltres mateixos i totes i tots ho pagarem molt car.

Repenseu-vos el document i lâestratègia, no poseu dates ni condicions i crideu a un debat colâ¢lectiu, incloent que permeti ampliar les lluites. Feu això dâuna forma que no trenqui, sinó que aglutini i creï vincles i no que destrossi tot allò que a tanta i tanta gent ens ha costat portat a terme.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
D'això d'aquí dalt se'n diu cop de puny a la taula...
Fins i tot els papes us ho diuen, sou la cosa més inútil que ha passat per l'EI ens molts anys

SEPC dissolució!!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
M'encanta sincerament aquest post.

LA gran majoria AEPeros, fent-vos passar per X persones i adoptant X rols (el comprensiu, el intransigent,...) que trist... XD


En resum: s'ha acabat el bròquil, nois/es. Prou ja de tragar coses.

Ah, per la gent de les a

ssemblees de facultat, per a que s'entengui:

Algú creu que per exemple la vaga de buseros hagués arribat on ha arribat amb CCOO i UGT a dintre?

En fi, no escric més per què per aquí tothom es fa palles mentals, i qui escriu més missatges es com qui tingués més suport, però gràcies a deu el món virtual no és el real. Si d'entre els 50 militants(noarriba) que té en total l'AEP són tan currantes i tal, doncs perfecte, però allunyeu-vos de l'AEP, de la mateixa manera que segur que a CCOO i a gent de base correcta, però que pel bé d ela lluita s'hauria d'allunyar.

En fi, ja podeu seguir bramant, que la realitat s'imposarà...

Per la regeneració del moviment estudiantil...
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
Em sorprèn que tota la gent que està fent critiques al SEPC per aquesta proposta es quedi amb l'estètica i no vagi al nucli de la qüestió... Potser hi ha molta gent que pot estar d'acord que la manera en que s'ha fet la proposta no es la idònia, però crec que també hi ha molta gent que pot creure que alguna proposta en aquest sentit era necessària.
Gent, els objectius d'aturar l'aplicació de l'EEES a les facultats no s'ha aconseguit, és cert que el moviment estudiantil està ara millor que fa 2 anys ... algunes assemblees estan creixent, les manifestacions són més multitudinàries... però a nivell d'objectius s'ha aconseguit ben poca cosa... així doncs es necessari canviar d'estratègia, sobretot ara i el proper any que es decidiran els plans d'estudis, el tema de les convocatòries... i el que no pot ser és que el moviment estudiantil redueixi la seva combativitat perquè hi ha una organització (l'AEP) que no està disposada a acceptar certes formes de lluita i opta gairebé exclusivament per una via de canvi des de les institucions... Les pasejades per el centre de Barcelona estan molt bé... t'omplen de moral, es fa sentir moolt bé amb tu mateix... però a part d'això... QUÈ. Ja portem uns quants anys amb aquest panorama i el que s'ha vist és que quan els neolliberals que tenim a les universitats com el senyor Huguet, el Rubiralta i en Lluís Ferrer... no és amb les manifestacions... s'ha de canviar d'Estratègia!
A més a més hem de tenir en compte que en aquesta lluita no es dona el panorama que teniem amb la LOU amb un PSOE i tot el seu ramat mediàtic fent oposició, aquest és un dels motius pel qual em de començar a entendre que si optem per basar la nostra lluita en el ressó mediàtic, tenim les de perdre.
No comparteixo les postures que s'han expressat per alguna gent, sobre que la posició de la SEPC és de ruptura del moviment i fins i tot caciquil... jo entenc que aquesta proposta és una mà oberta a moltes asseemblees perquè s'impliquin encara més i no deixin que la lluita s'aminori per culpa de l'AEP, no pot ser que una gent amb ben poc nombre de militància i posicions més que discutibles posin fre a l'empenta de molts militants de les aseemblees i també del SEPC...
Pot semblar que en els darrers temps el SEPC ha fet algunes coses per la seva banda, però la realitat és que si no les ha fet en el si de la PMDUP no ha estat per manca de voluntat. Jo crec que ara li toca dir a l'AEP quina és la seva estratègia per aturar l'EEES... com ho penseu fer?

Salut, anàlisi i consciència
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
jajajajajaja
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
orly.jpg
juas
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
Al darrer post realment es patètic. Resulta que faig un escrit des d'una reflexió i resulta que aqui un del SEPC em respon pensant que soc del AEP. No et dire el meu nom, perquè tampoc tu ho fas, no dius on estudies. Pero si que et dire que soc estudiant de Geografia i Història de la UB, participo asiduament en les assemblees, hem aconseguit fer assemblees de mes 150 estudiants, on ha participat gent del SEPC, AEP, estudiants llibertaris i autonoms i estudiants a titol individual i et puc assegurar que no tolerarem aquesta maniobra que ens vol posar a favor o en contra d'algu.
Que AEP sigui el mateix que CCOO i UGT ho dius tu. A la nostra assemblea podem treballar i be sense que tinguem problemes de cap tipus. Aleshores de que vas tu que no ets de la meva assemblea, a trencar la nostra dinàmica? I a mes em dius que soc del AEP. No mira, jo passo de la AEP, de fet em toca molt el seu corporativisme, pero tambe passo i molt del SEPC i el seu vantguardisme pensant-se que son l'essència "revolucionària".

Mira, a la nostra assemblea la gent participa a titol individual i et puc assegurar que no acceptarem que vingui ningu de cap organitzacio a dir-nos el que hem de fer o deixar de fer. En parlem i alla decidim lliurement que fem. En el seu moment varem decidir sumar-nos a la PMDUP, de la mateixa forma que la setmana passada haviem decidit que o les coses canviaven o marxavem de la PMDUP. I tambe et dic que aquesta setmana la gent de l'assemblea us dira que no, que no accepta el vostre document.

Volem una coordinadora d'Assemblees sense sindicats, amb persones que tinguin ganes de lluitar, no persones. Parles dels buseros i demostres que ets un ignorant. Els sindicats no hi son dins del Comite de Vaga, pero si que son dintre afilitats de UGT i CCOO. Aixi que dins d'aquesta nova coordinadora han de ser les assemblees, aixi com totes i tots aquells membres d'organitzacions que a titol individual vulguin participar de les lluites.

Ja pots continuar pensant que soc qui vulguis que soc. Creu el que vulgui, que jo no deixare de ser qui soc. Aqui l'unic broquil que s'ha terminat es el dirigisme i el vanguardisme. I si no em creus a les teves propies paraules em remeto, ja que efectivament la realitat s'imposarà. Si no ja veuras el proper dimarts, que es quan tenim Assemblea a la Facultat del Raval.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
murcielagos.jpg
Hola, em sembla molt bé el document.
Us deixo una foto meva fent una acció per aturar Bolonya que no van poder frenar!

Canya a Bolonya!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
Sóc de l'Assemblea d'Estudiants de Traducció i Interpretació (abans que em diguin que sóc aeper@...) i a la meva facultat hem aconseguit moltes coses en la lluita contra Bolonya.

Precisament, ni el SEPC ni l'AEP han vingut a ajudar-nos en la nostra lluita, més aviat al contrari, de vegades alguns militants d'aquestes organitzacions han vingut a donar-nos "directrius" o a intentar influir en les nostres activitats. Aquest any hem fet una assemblea amb més de dos cents estudiants, i en una assemblea amb més de cent estudiants vam rebutjar l'aplicació de Bolonya a la nostra facultat i vam aconseguir aturar l'aplicació del títol de grau per al curs vinent. Bolonya és una merda i ens puteja molt. Des que s'ha començat a aplicar, no podem treballar i estudiar i els atacs als drets dels estudiants han estat constants (ens van treure un itinerari de la carrera per a finançar el màster bolonya, ens van treure la segona convocatòria de les assignatures, etc...) Tot això ho hem aconseguit aturar, amb una feina diària, amb un treball de base, intentant incorporar al major nombre possible d'estudiants de la facultat, i menjant-nos totes les reunions que ens havíem de menjar, analitzant normatives i tocant nassos, fent mobilitzacions, però també portant el posicionament de l'assemblea a les instàncies de la facultat.

La lluita contra Bolonya no és d'un dia, ni d'una manifestació, ni d'una vaga. No pot reduir-se a això, ha de continuar cada dia a cada facultat, intentant aglutinar, i no pas trencar el moviment estudiantil. Intentant vincular lluites concretes amb el problema de fons: BOLONYA.

Pel camí se'ns ha dit de tot. Se'ns ha criticat per no fer cadires buides, però gràcies a això, a ser-hi quan calia i quan s'anava a decidir si s'aplicava o no Bolonya, gràcies als estudiants que van portar la veu de l'assemblea a la facultat i van votat tots i totes junts en contra de Bolonya, vam aconseguir que no s'apliqués, com a mínim, el curs vinent.

Pot semblar poc, però a nosaltres sí que ens sembla molt important. I la feina diària (tant a nivell d'agitació com de mobilització) és molt important, a l'hora de desgastar les institucions. El nostre Deganat va voler aplicar Bolonya sí o sí, fent maniobres de tota mena. Després de no haver-ho aconseguit, van dimitir, perquè "la gestió de la facultat s'havia tornat impracticable". Penso que això és el que fa mal a la institució.

Personalment, em cansa aquesta lluita entre sindicats, que no crec que pugui fer bé al conjunt del moviment. Penso que no es pot vetar la participació de ningú a les assemblees, siguin més "grocs" o més "vermells" i sempre que sigui a títol individual. Potser són ingènues les meves paraules, però crec que ara calen reflexions constructives i rebaixar el to dels enfrontaments.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
"el seu vantguardisme pensant-se que son l'essència "revolucionària""

realment l'ús de tòpics en aquest post és denigrant.

llegeix-te el text abans de criticar.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
Realment la SEPC no ajuda gens amb aquest document.
Llegint els comentaris trobo una gran distorsió de la realitat:

Què en el meu sindicat no s'han fet coses?

Què hem parat mobilitzacions quan a la FSUP hi eren pocs de la SEPC, i a la manifestació de la FSUP encara menys?

Què aconseguir la segona convocatòria d'exàmens per la forma institucional és ser "reformistes", "moderats", "iniciativeros". Quines ximpleries. A part de Bolonya hi ha altres drets i lluites que defensar i no per això seguirem les directrius de la SEPC que ja era hora que donés la seva real cara, la cara de fa 3 o 4 anys quan va voler controlar el moviment estudiantil.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
El que no saps llegir ets tu company. Si haguessis llegit el meu primer comentari podries comprovar que efectivament he llegit el vostre document.
Sembla mentida que hi hagi gent tant curta de mires i gambals. Et torno a dir que ni AEP ni SEPC.

Ara be, seguiu aixi i ja veureu com us quedareu de sols. A la nostra assemblea no renunciarem a fer feina i per suposat que no farem cap seguidisme d'aquells que es consideren l'avantguarda revolucionària i que van dient a la resta que fer.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
El que no saps llegir ets tu company. Si haguessis llegit el meu primer comentari podries comprovar que efectivament he llegit el vostre document.
Sembla mentida que hi hagi gent tant curta de mires i gambals. Et torno a dir que ni AEP ni SEPC.

Ara be, seguiu aixi i ja veureu com us quedareu de sols. A la nostra assemblea no renunciarem a fer feina i per suposat que no farem cap seguidisme d'aquells que es consideren l'avantguarda revolucionària i que van dient a la resta que fer.
AnTe ToDo MuChA CaLmA
13 abr 2008
A veure gent! només és un proposta a debatre...

es debat i ja està...

això està petat de gent d'ERC i funcionaris de dretes intoxicant fijo...

REPETEIXO: es debat la proposta en calma i es decideix.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
Pots dir que és una proposta, però de debat no en té res... de fet ja inclou les conclusions i la proposta perquè els pobrissons tontets de les assemblees només haguem de dir sí o no.

D'això se'n diu DIRIGISME, i a les assemblees estem farts dels egos dels sindicats.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
Per tots els superguais que perden el temps:

1) els que sigueu d'una assemblea de facultat, ho discutiu a la vostra assemblea de facultat

2) Els del SEPC, ho presenteu a aquestes assemblees de facultat.

3) els que sigueu aeperos, ho disctiu també a l'assemblea de facultat si hi participeu.

El tal Joan Gil aquest, fill, quants missatges has escrit per aquí ja (compte, com tants i tants altres, almenys ell té la valentia de firmar sempre amb el mateix nom). Potser que prou ja no de fer petar-la per aquí?

Per cert, lluny del company que ha dit que és de l'assemblea de facultat del Raval i algun altre, la majoria dels que la feu petar per aquí és o SEPC o AEP, i inclús segur que dintre de això són 4-5 persones per banda escribint diversos comentaris.

Últim apunt des de la distància: Ja era hora!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
13 abr 2008
És significatiu els termes en que llegeixen les persones d'assemblees la proposta: anti-sindicats.
I els sindicats diuen de les assemblees que no tenen continuitat. S'ha de fer un anàlisi que contempli factors externs i interns.
El problema és de línea politica. Efectivament, l'AEP no en té, excepte presentar-se amb un programa que no més a nivell propagandístic parla de la la LOU i el RD. És a dir, no relaciona la pèrdua de la 2a convocatòria amb l'aplicació dels nous plans d'estudi. La segona proposta de l'AEP és fomentar el corporativisme assembleari per negociar Graus. I la tercer, no reconèixer res. És a dir, negar la realitat. I aqui AEP= dirigents actius i senyalats. Hi ha molts companys i companyes de base de l'AEP que, precisament perque no tenen les eines dels seus quadres, no entenen que és INCOMPATIBLE lluitar al mateix temps contra Bolonya i demanar una segona convocatòria pels Graus.
Pot semblar mentida, però no és tan fàcil lligar el pla general amb allò concret. Això es fa debatint i treballant amb constància i sobretot: llegint. Això també és activisme. I el treball a la institució és una part. No oblidem que les institucions estan fetes contra els estudiants i els treballadors i si alguna cosa els hi surt malament, canvien les regles del joc i cap problema.
El treball institucional, ja ho deia Lenin (és un tant obscé fer comparacions amb el moviment estudiantil) ens dona diners, informació i altaveus i prou. La força que tens a la taula la treus del carrer i de la unitat. Això és l'ABC.
Fa molts anys, el PSOE i les seves filials estudiantls feian aquest rol posibiliste-oportuniste-reformiste. Senzillament s'els hi va superar per l'esquerra amb la força dels arguments i de la pràctica quotidiana. Desprès, la pròpia gent d'assemblea (més i menys politizada) va tenir clar qui era company de lluita i qui no ho era.
Hi ha una clarividència brutal a l'anàlisi del SEPC i molta valentia i coratge en les seves accions i això té un valor enorme, però això no els hi dona la raó en tot. La línea política és justa, però l'entrada a l'escenari no està a la seva alçada, companys.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
14 abr 2008
No teniu ni idea del que dieu de l'AEP. Ho heu pensat vosaltres mateixos o us ho ha dit algú tot això que dieu? Us heu llegit algun document d'AEP?

De fet em sembla que aquí l'únic que ha tret document donant un "sí crític" no és precisament qui us penseu (us han fet creure els jefecillos). Així que potser reviseu els vostres propis documents per no quedar (més) en ridicul
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
14 abr 2008
no entenc perquè aquest post està penjat en aquesta categoria : corrupció

algú ho pot explicar? és una indirecta?
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
14 abr 2008
de fet, la categoria complerta és corrupicó i poder

XDDD
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
14 abr 2008
El document no l'he entès gaire, però m'agrada la forma en que està escrit, recuperant mots com "àdhuc". Jo intento dir-ho cada dia, però no serveix de gaire...

Llàstima que els documents de propostes i de debat normals estiguin plens d'informació avorrida i detalls tècnics, i no de frases com "praxi combativa", que no sé què vol dir, però sona molt rebel i radical i m'omple d'energia i il·lusió per seguir lluitant.

Independència i Socialisme!!
Visca els Països Catalans!!
Visca lo Bell Parlar!!
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
14 abr 2008
A la meva assemblea aquests problemes no existèixen. Tinc la sensació que algú està intentant crear conflictes.

Jo seguiré amb la meva assemblea treballant per la facultat i coordinant-me amb altres assemblees via Coordinadora Diagonal i treballant en la PMDUP, si es debat a la meva assemblea aquest text jo tinc una posició molt clara, per un moviment estudiantil unit PMDUP unida aglutinant a tanta gent com sigui possible en pro de la universitat pública. Sense quedar-nos en el pla de Bolonya, ja que un cop l'aturem la Universitat Pública encara seguirà a anys llum.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
14 abr 2008
A veure, us ho poso fàcil, vale?
que no pretenc que hagueu de pensar gaire.
QUE JA SABEM QUE A ALGUNS US COOOOOOSTA...

"treballar plegats sota premisses clarament democràtiques, transparents i assembleistes; respectar les decisions col·lectives"

VS

"A banda si la majoria d’assemblees opten per no participar d’aquest nou projecte, des del SEPC seguirem amb la creació d’aquest nou òrgan"


Està molt bé eh, sí, però.......
com us ho diria.....


Potser estaria bé si cridessiu tots alhora
"VISCA LES CONTRADICCIONS!!!!"
no trobeu?


;) ja m'enteneu
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
14 abr 2008
ja canseu. sou una mica massa egocèntrics i megalòmans pel meu gust.
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
14 abr 2008
"compromís en el treball unitari"
"participació i democràcia internes"
"transparència en les decisions"
"treballar plegats sota premisses clarament democràtiques, transparents i assembleistes"
"respectar les decisions col·lectives"

cal dir, si més no, que és graciós que tot això ho digueu precisament vosaltres...

perquè no us canvieu de sigles?
Noves propostes:

- Sindicat d'Estudiants Irònics de la Vida (SEIV)
- Sindicat Perturbador d'Estudiants Catalans (SPEC)
- Sindicat de Broma (SB)

No sé, hi ha vàries opcions... A mi m'agrada la tercera!
Primers resultats...
16 abr 2008
Campus Nord UPC = No
Psicologia UAB = No
Lletres UAB = No
Assemblea UPF = No

+SEPC Física i Química UB = No

Raval UB = No + proposta

Polítiques UAB = Sí


I van "posant-se a lloc" les coses...
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
16 abr 2008
visca l'Associació Espanyola de Papiroflexia
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
16 abr 2008
oh sí!!!! si us plau, SEPCrus, salveu-nos de la misèria!!!!! sort que heu arribat vosaltres, perquè el moviment estudiantil se n'anava a pique i no sabíem com evitar-ho!!!!!!!!!

magnífica proposta, segur que a partir d'ara tot serà possible... GRÀCIES, com es nota que aposteu per l'unitat i l'assemblearisme! VISCA LES DECISIONS COL·LECTIVES!!!



L'únic consell que us dono és que, abans de donar classes d'assemblearisme, aprengueu vosaltres mateixos sobre democràcia interna. Que tothom s'ha enterat ja de com preneu les vostres decisions... i de com les apliqueu.

Ala, listillos!! Aquí us quedeu, vosaltres i la vostra coordinadora de vosaltres mateixos, que segur que serà FANTÀSTICA!

;) ànims, i molta il·lusió
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
17 abr 2008
la cordinadora d'ells mateixos no estaria coordinada, igual que ells mateixos. Es possible que d'aquesta manera facin un pas endavant en organització...
Re: (SEPC) Regenerem el Moviment Estudiantil, Aturem Bolonya!
17 abr 2008
La Facu del Raval no ha dit que no al SEPC, es que directament no responem i si que enviem una proposta a la resta de la penya de les facultats per fer un moviment sense sindicats, nomes persones!

CRIDA A UN MOVIMENT EN DEFENSA DE LA UNIVERSITAT PÚBLICA

PER UN MOVIMENT ESTUDIANTIL ASSEMBLEARI


Al llarg del darrer curs acadèmic el moviment estudiantil en oposició al Procés de Bolonya ha crescut considerablement tal i com ho demostren les mobilitzacions i setmanes de lluita darrerament convocades. Tot i això també s’han evidenciat greus desavinences i contradiccions dins del actual marc unitari, la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), tal i com ho demostren els debats sorgits darrerament en el marc de la nostra Assemblea i el document recentment presentat per un dels agents del moviment estudiantil, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

Des de l’Assemblea de Facultats de UB Raval creiem que és necessari posar fi a les dinàmiques negatives dins del conjunt del moviment estudiantil i començar un procés que permeti propulsar un Moviment en Defensa de la Universitat Pública, i per tant presentem la següent proposta a la resta d’Assemblees de Facultats del conjunt de Universitats Públiques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

- Considerem que el actual marc unitari no permet enfortir el moviment estudiantil, fet pel qual anunciem que la nostra Assemblea de Facultat deixa la PMDUP, i convidem a la resta d’Assemblees de Facultats a unir-se en un procés de constitució d’un nou marc unitari que funcioni com una coordinadora d’Assemblees de Facultats.

- Creiem que aquesta coordinadora ha de defensar un No frontal i total al Procés de Bolonya, una denuncia inequívoca i activa de les diferents organitzacions politiques que via lleis com la LUC, LOU i el Reial Decret estan implementant i portant a terme l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), així com una combativitat adequada al moment i als objectius a assolir, que es aturar aquest procés d’implementació de l’EEES just en el moment en que s’estan constituint les comissions de grau al conjunt de les nostres Facultats.

- Proposem un funcionament del nou marc unitari de coordinació transversal entre Assemblees de Facultats on aquestes decideixin de forma autònoma l’estratègia i les mobilitzacions a portar a terme per part del moviment estudiantil.

- Emplacem al conjunt dels membres de les diferents organitzacions estudiantils a que enforteixin el moviment estudiantil des de la base, participant de forma activa en els debats i discussions en els marcs de les seves respectives Assemblees de Facultats.

- Animem al conjunt d’Assemblees de Facultats a fer una Trobada General d’Assemblees de Facultats per decidir de forma conjunta el model organitzatiu i el funcionament de la Coordinadora d’Assemblees de Facultats, així com la relació amb la resta d’organitzacions estudiantils i moviments socials.

Aquesta és una proposta constructiva que fem arribar a tots i totes aquelles estudiants organitzades, ja sigui a nivell assembleari o organitzacions estudiantils, que vulguin consolidar una resistència activa, sense complexes pel No frontal a Bolonya i la paralització total d’aquest procés mercantilitzador i elitista, que suposa l’EEES.

NO A BOLONYA I A L’EEES: O ARA O MAI!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more