Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
La immobiliària Expofinques presenta suspensió de pagaments
09 abr 2008
La immobiliària Expofinques ha presentat concurs de creditors (l'antiga suspensió de pagaments) als jutjats de Barcelona. La societat d'intermediaris de pisos s'ha vist incapaç de poder afrontar els pagaments després que no ha pogut renegociar un crèdit de 10 milions d'euros amb la banca. L'empresa ha assegurat en un comunicat que es tracta d'una "mesura per superar l'aturada del sector immobiliari". La suspensió afecta la trentena d'establiments propis del grup, però no els locals franquiciats, que suposen el 80% del grup. Aquests locals "gaudeixen d'una bona salut financera", segons el mateix comunicat corporatiu.
Expofinques continuarà buscant una solució amb els bancs creditors mentre espera que la justícia admeti a tràmit la suspensió. El concurs afecta la trentena d'establiments de la xarxa pròpia d'Expofinques, que continuen operant. La resta de locals, que són el 80% del grup, en queden al marge.

La companyia ha atribuït els problemes econòmics al "descens de les operacions de compravenda" a Espanya i a la "falta de confiança de les entitats bancàries a l'hora de concedir hipoteques". La intenció de l'empresa, segons consta al comunicat emès, és "mantenir l'activitat i superar aquesta crisi conjuntural".

L'empresa ja havia notat la desacceleració econòmica i en un any va passar de 159 oficines obertes a 72. En el moment àlgid del mercat, a finals del 2006, va arribar a tenir més de 300 oficines, des de les quals va fer d'intermediària en la venda de 4.000 pisos de segona mà, per un valor de 820 milions d'euros. Expofinques és present a Catalunya, Madrid, el País Valencià, Múrcia, les Balears, les Canàries, Galícia i Castella-la Manxa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La immobiliària Expofinques presenta suspensió de pagaments
09 abr 2008
Sembla que l'economia comença a decaure... Ha veure si entre tots fem una mica d'empenta perquè vagi més ràpid el declivi, abans que l'estat comenci a injectar ajudes a les empreses.
Aviat deixareu de gaudir de beneficis milionaris empresaris especuladors...
Sindicat Terrassa