Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Crònica presentació del Col·lectiu Independentista del Priorat
08 abr 2008
Quasi un centenar de persones es van arreplegar dissabte passat a la Sala Polivalent de Marçà, en la presentació del Col·lectiu Independentista del Priorat. L'acte es va haver de fer en aquesta localitat, ja que, l'Ajuntament de Falset no els hi va cedir cap espai a la capital prioratina. No obstant, això no va ser un impediment perquè amb poc temps de marge es realitzés l'acte i la confluència de públic fos considerada un èxit per l'organització. En l'acte de presentació i hi van intervenir tres membres del col·lectiu, així com un membre de l'EIC que explicà en que consisteix aquesta coordinadora i felicités els prioratins per la iniciativa. L'acta acabà amb l'actuació de Josep Romeu que interpretà una cinquena de cançons del seu repertori, i alguna versió dels clàssics d'autor, i un pica a pica amb productes de la terra. Després d'aquest acte, el CIP planteja començar a treballar amb l'organització d'activitats per donar-se a conèixer al carrer.
cip.JPG
Si bé a mitjans de setmana passada el lloc on realitzar la presentació era una incògnita, ja que, l'Ajuntament de Falset, havia de cedir un espai al col·lectiu, i finalment, no es va debatre en el ple, finalment Marçà fou la població on es realitzà l'acte, gràcies a la complicitat de l'alcalde. No obstant, l'acte s'hagué d'atrassar, ja que, en l'hora prevista es realitzava una altre activitats al poble. Durant l'acte, s'aprofità per criticar el Consistori de la capital prioratina, el qual segons els organitzadors "no ho dubtar alhora de cedir un espai a Plataforma per Catalunya en les darreres eleccions municipals".

Una mica més tard de les 8 del vespre, un membre del CIP, que actuà de presentador durant l'acte, donà la benvinguda a les quasi cent persones que hi assistiren i presentar les persones encarregades de dur a terme els parlaments en l'acte. El primer de tots, fou Santi Fortuny en representació de l'Esquerra Independentista del Camp, el qual explicà el motiu de la formació d'aquesta coordinadora i la tasca duta a terme fins ara. Alhora aprofitar, per destacar la importància de la creació d'un col·lectiu de l'Esquerra Independentista al Priorat, una comarca on fins ara no hi havia hagut cap col·lectiu organitzat que treballés en aquest àmbit.

En acabar s'inicià la presentació del CIP. Miquel d'Els Guiamets, inicià el torn de paraula amb l'exposició dels motius que dugueren a terme la fundació del CIP. Segons ell, hi havia moltes persones que participaven en col·lectius de l'esquerra independentista en d'altres poblacions per motius d'estudi o laborals, però mai havia hagut un pont de contacte entre ells que servís per treballar a la comarca. A més, destacar que "ens trobàvem en actes a Reus on hi havia un gran volum de gent de la comarca. Era paradoxal que mentre hi havia una gran mobilització no féssim res a casa nostra".

L'Elena de Bellmunt del Priorat, continuà la presentació comentant el treball que s'havia dut fins ara en la conformació d'una assemblea. "Ja porten cinc assemblees en que hem estat estructurant l'assemblea i ara és el moment de començar a treballar al carrer i sumar esforços", suggeria. Damià de la Vilella, que fou el qui intervengué durant més estona en l'acte, ressaltar que "és hora que comencem a treballar a la comarca les qüestions que ens afecten com a veïns del Priorat i ciutadans dels Països Catalans" i reafirmava que el col·lectiu "ha de treballar des del punt de vista de territori, independentista i d'esquerres".

Alhora tingué paraules en record al Carrasclet, el bandoler austriacista de Capçanes que lluità en la defensa de la nació vers l'exèrcit felipista, i convidà als actuals prioratins ha prendre el relleu d'aquest personatge com de "tota la gent que durant la història ha lluitat a la comarca per les llibertats de la nació catalana". I per acabar, recordar que "el CIP no és una colla de gent, és una eina al servei de la comarca, per això animo a tothom a que ens "utilitzin" en totes les reivindicacions que ja es duen a terme a la comarca", en clara referència a col·lectius com la Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat.

En acabar el torn de paraula, el presentador de l'acte, convidà a tots els assistents a participar en l'assemblea per fer que aquesta arribi a tots els pobles de la comarca i donà pas al cantautor tarragoní Josep Romeu, el qual tocar i cantar cançons clàssiques com el "Torna Serrallonga" o el "Sageta de Foc" d'Ovidi Montllor, així com cançons pròpies del seu repertori. Alhora, volgué aprofitar l'ocasió per felicitar la tasca duta a terme al CIP i animar-los a treballar al dia a dia.

Més fotos a : www.pobleviu.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica presentació del Col·lectiu Independentista del Priorat
08 abr 2008
felicitats
a seguir lluitant!!!!!
Re: Crònica presentació del Col·lectiu Independentista del Priorat
09 abr 2008
si senyor!

en l'EIC s'estant generant motles sinèrgies!

ànims a la gent del Priorat!
Sindicat Terrassa