Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Acte de solidaritat amb Colòmbia, dimecres 16 d'abril a les 20h a la Fornal
08 abr 2008
Colòmbia avui ; Sense justícia no hi ha pau!

El proper 16 d'abril a les 20h a la Fornal, xerrada debat sobre la situació actual de Colòmbia, paramilitarisme i narcoterrorisme d'Estat, a càrrec de Cèsar Jerez i Naya Parra.
cartell bó copia.jpg
Cèsar Jerez és membre de l'Associació Camperola de la Vall del riu Cimitarra (comunitat camperola en resistència) i coordinador de l'Associació Premsa Rural ( altaveu de les diferents comunitats camperoles en resistència). L'Associació Camperola de la Vall del riu Cimitarra (ACVC) és una organització de caràcter regional que integra els propòsits de la comunitat a través de les Juntes d'Acció Comunal, cooperatives, comitès pesquers i altres agrupacions de treballadors del camp, en el marc de la defensa integral dels drets humans i la lluita per la terra. És una organització social camperola que desenvolupa un treball comunitari, polític i social en vuit municipis del Magdalena Medio colombià: Barrancabermeja, Cantagallo, Remedios, San Pablo, Santa Rosa del Sud, Segòvia, Simití i Yondó. Està formada per al voltant de 120 Juntes d'Acció Comunal veredals.

Naya Parra és membre de Solidara (cooperació catalana per al desenvolupament i els drets humans) el passat curs va impartir a la Fornal, l'Escola Itinerant de la Solidaritat, durant un mes la companya de Solidara ens acostà a la realitat socio-política de Colòmbia fent un repàs als darrers cinquanta anys. També va participar en un acte que va organitzar la Fornal amb la Luz Odília León, membre del Moviment de Víctimes de Crims d'Estat (Colòmbia).
En aquesta ocassió ens explicarà les repercussions que està tenint la marxa organitzada el passat 6 de març a Colòmbia,on diferents sindicats i organitzacions denunciaven el terrorisme d'Estat i es clamava per la memòria de les víctimes, des d'aquell dia els paramilitars han assassinat sis líders sindicals,han saquejat seus d'organitzacions polítiques hi han amenaçat els organitzadors de la marxa.

Tot seguit en Cèsar i la Naya presentaran el projecte IPO (International Peace Observatory) La idea de donar vida a un moviment internacional de solidaritat amb comunitats camperoles colombianes neix a l'agost del 2004, a partir dels acostaments de la ACVC amb alguns voluntaris que tenien experiència prèvia en l'acompanyament internacional. Alguns mesos mes tard, l'Associació Camperola de Arauca va manifestar les mateixes necessitats de tenir presència internacional en el terreny com estratègia per a plantar cara a l'agressió de l'Estat. Ja coneixen bé la problemàtica del Magdalena Medio i probablement de Arauca, amb les detencions massives, la criminalització de la protesta i les condemnes penals dels líders, les fumigacions aereas sobre conreus.... Ambdues associacions no tenien prèviament acompanyament internacional; ambdues estaven avançant, des de feia anys en processos de resistència civil per a la defensa de la terra i dels drets humans. Des del mes d'Agost de 2005 comença el projecte de IPO comunicació amb la idea d'obrir un pla de comunicació i monitoratge de les diferents regions on treballa i de les altres on no treballa directament. Això permet ara a IPO desenvolupar, no solament en l'acompanyament, sinó també oferir una mirada més àmplia de les diferents problemàtiques i la realitat d'aquest país.


http://www.prensarural.org/acvc/index.htm

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa