Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
+fotos Acció 'Collserola pren els despatxos grisos'
08 abr 2008
La declaració de Collserola com a Parc Natural és un engany doncs els nous límits permetrien un munt de projectes urbanístics que portarien més ciment i destrucció a la serra.
P1010005.JPG
P1010006.JPG
P1010011.JPG
P1010019.JPG
P1010020.JPG
P1010025.JPG
Farts de la complicitat de tots els polítics amb la destrucció de la serra, unes 50 persones de colectius en defensa de la serra hem empastifat amb fems i decorat amb branques, fulles i enganxines els aburrits despatxos, en aquest cas la direcc. gral de medi ambient que depén del depart. de medi ambient.





Aprofitem per convocar a la Marxa Popular en defensa de la serra

DIUMENGE 13 ABRIL

11.30 pça Funicular Vallvidrera (on convergeixen les columnes que han sortit caminant del vallés, de barcelona i del llobregat)

12.30 pça del Tibidabo



mes info:www.collserola.org

This work is in the public domain

Comentaris

Més fotos de l'acció
08 abr 2008

“Les administracions maten Collserola si no ho impedim entre tots i totes� ha estat el lema pel qual una seixantena de persones que participen en la defensa del pulmó metropolità han entrat avui a les 10 del matí a la seu de la Direcció General de Medi Natural, organisme depenent del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat. Persones de col·lectius, plataformes i associacions vinculades a la defensa de Collserola han fet baixar la muntanya a la ciutat: branques, arbres, fulles i reivindicacions de protecció real s'han escampat pel vestíbul de l'edifici mentre un altre grup penjava una gran pancarta de la façana: “Collserola Parc Natural. Ni equipaments, habitatges, túnels ni vials“.

 

L'acció ha durat uns 20 minuts i ha estat absolutament tranquil·la comptant amb la complicitat de part del personal treballador. Es volia informar de la Caminada en Defensa de Collserola que tindrà lloc aquest diumenge 13 d'abril des de diferents punts que confluirà al cim del Tibidabo.

 

Més informació de la caminada:

www.collserola.org/marxa13.html

www.collserola.org/salvemelparcnatural

 

COMUNICATS DE L'ACCIÓ i FOTOS:

Tot i trobar-se al bell mig de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, territori densament poblat on habita el 60% de la població catalana, la Serra de Collserola conserva encara un mosaic de pastures, boscos, rieres i conreus representatiu dels paisatges mediterranis, i una diversitat insospitada d’espècies animals i comunitats vegetals. Amb tot, el setge urbanístic al que està sotmesa ha comportat la seva degradació, fragmentació i aïllament, i ha fet improrrogable l’establiment d’un nou marc de protecció que garanteixi la preservació dels valors naturals, els paisatges i els usos que encara es conserven. Fa gairebé deu anys que el moviment de defensa de Collserola exigeix a les administracions la protecció real de la serra, que sigui declarada Parc Natural i que es desprogramin les reserves edificatòries i per a infraestructures previstes en l'obsolet i pre-democràtic Pla General Metropolità. Durant tots aquests anys, però, la Generalitat i els ajuntaments dels nou municipis implicats han endarrerit la declaració de Parc Natural mentre s’afanyaven a consumar els seus plans d’expansió urbanística. Després que l’anterior Govern de la Generalitat incomplís el seu compromís de declarar Collserola Parc Natural l’agost del 2005, tot sembla indicar que la declaració tindrà lloc durant l’actual legislatura. Però, quins seran finalment els límits del futur parc? Servirà l’esperada declaració per a garantir la protecció real de la serra?

En lloc d’aplicar els límits que els informes tècnics i el moviment de defensa de la serra consideren del tot irrenunciables per tal de garantir la conservació dels valors naturals de Collserola, durant els darrers mesos els responsables del Departament de Medi Ambient han negociat a porta tancada amb els ajuntaments quina part del seu territori quedarà dins del parc, i què en quedarà fora. D’aquesta manera, les protagonistes de les nombroses lluites que durant anys han reclamat la declaració de Parc Natural esperant que aquesta servís per a aturar les agressions previstes, veuen ara estupefactes que la tant esperada declaració servirà justament pel contrari. Deixarà fora del parc totes les reserves de sòl urbanitzable i per a infraestructures programades al PGM garantint, així, el creixement urbanístic de tots els municipis de la serra i la continuïtat de la política metropolitana de la Generalitat (més vials, més xarxa elèctrica, més túnels, més abocadors..., i menys Collserola!).

Que no esperin que ens ho quedem mirant. Els col·lectius alternatius, associacions de veïns i grups ecologistes dels municipis de la serra volem fer una crida a la mobilització popular. Volem convidar a tothom a participar en la defensa activa de Collserola. No acceptarem una declaració de Parc Natural que condemna de mort la serra. Exigim a la Generalitat que rectifiqui, que respecti i en tot cas ampliï els límits del territori actualment protegit. Exigim que es conservi el caràcter agro-forestal i l’ús comunitari de les zones de pre-parc. No permetrem que s’urbanitzi ni s’enjardini ni un pam més de serra! 8 d’abril de 2008 Assemblea en Defensa de Collserola

nota-de-premsa-accio-collserola-080408.pdf

 

Re: +fotos Acció 'Collserola pren els despatxos grisos'
08 abr 2008
VOLEM LA TERRA VERDA!
POLÃ?TICS A LA MERDA!
Re: +fotos Acció 'Collserola pren els despatxos grisos'
08 abr 2008
sou uns bruts. i mai millor dit
Re: +fotos Acció 'Collserola pren els despatxos grisos'
08 abr 2008
sí, tu...de la merda, com a minim, en creix vida...del ciment res...

amb al qual cosa jo trio la bruticia...tu?
Sindicato Sindicat