Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
L'altermundisme es reuneix al Fòrum FARGA
07 abr 2008
Article d'A.R. publicat a eldebat.cat
A.R.
Líders sindicals, activistes del moviment altermundista i dirigents de l’esquerra radical de Catalunya han constituït l’anomenat Fòrum Anticapitalista de Reflexió i Generació d’Alternatives (FARGA). Un nou punt de trobada amb el qual es vol articular un espai polític capaç de representar totes les opcions transformadores que s’oposen a l’actual model de globalització neoliberal, com explica aquest reportatge de El Triangle.

L’esquerra necessita renovar el seu discurs i bastir un projecte polític que ofereixi alternatives creïbles a l’actual sistema capitalista. Ara per ara, aquest espai ideològic continua sense cap expressió unitària a causa de la deriva socialdemòcrata de l’esquerra tradicional i l’atomització de les formacions que plantegen superar l’ordre econòmic existent.

Amb el propòsit de fer possible un contrapoder organitzat que desmenteixi la idea segons la qual «no hi ha alternativa possible», molt estesa entre la població, ha nascut el FARGA (Fòrum Anticapitalista de Reflexió i Generació d’Alternatives). Presentat el 8 de febrer passat en un acte a Barcelona, el FARGA vol ser un punt de partida per «reconquerir ideològicament aquest espai perdut», pel qual s’han compromès desenes de persones provinents de sensibilitats i tradicions diverses que, sense prejudicis ni cap mena de jerarquies, pretenen «construir un discurs comú i alternatiu coherent». Així, en el seu estol de promotors, hi conflueixen militants allunyats d’Iniciativa per Catalunya Verds, d’Esquerra Unida i Alternativa, de les quals critiquen el fet d’haver quedat segrestades en la «retòrica institucional», així com portaveus d’Espai Alternatiu, de Revolta Global, de Corrent Roig, del PSUC-Viu o de lluites sectorials que aspiren a confluir en un projecte rupturista d’esquerres.

A propòsit de l’acte de presentació, seguit per un centenar llarg de persones, elFARGA va fer públic el document Línies roges de l’esquerra alternativa.

Corpus revolucionari
El document estableix una diagnosi dels efectes que el model econòmic global provoca en els àmbits local i mundial, com ara l’increment de la desigualtat social, dels índexs de pobresa, la desnaturalització de les relacions humanes, la degradació de l’ecosistema i el desmantellament de l’Estat debenestar; per, tot seguit, establir les «línies roges» que han de definir el nou model de societat proposat per aquesta «nova esquerra».

Una esquerra compromesa amb la radicalitat democràtica per a la qual –afirmen– «la defensa de les persones passa inexorablement per assolir un model ecològic on els drets individuals i col·lectius quedin assegurats d’acord amb els principis de la igualtat i del respecte mutu entre tots els ciutadans». En aquest horitzó, el document del FARGA invoca la defensa de la llibertat i de l’orientació sexual de les persones, l’exercici de l’autodeterminació o l’accés universal a la cultura com «la forma més evident d’enriquiment de les persones». La sobirania alimentària, el mestissatge, la cultura de la pau, l’educació pública o els valors comunitaris en la gestió dels afers publics «també han de constituir l’arquitectura d’una democràcia plena, saludable i oberta a la participació».

En el camí de definir aquestes «línies roges», particularment sensibles en la vida quotidiana, els impulsors del fòrum proposen col·laborar amb els moviments socials alternatius. Unes sinergies que han de conduir a la creació d’un instrument polític d’esquerres i anticapitalista amb prou força per batallar en els diferents àmbits de poder; tal com està succeint a Itàlia amb la creació d’un nou partit comunista, a Portugal o a l’Estat francès, on la Lliga Comunista Revolucionària discuteix aquestes setmanes la seva refundació basant-se en la necessitat de donar resposta i alternatives al nou ordre hegemònic.
Mira també:
http://www.farga.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'altermundisme es reuneix al Fòrum FARGA
08 abr 2008
juas, juas, juas....però això que és? l'enèssim intent per fer-li el boca a boca al cadaver polític d'IC?

Té collons el vostre avantguardisme desfasat i l'intent de canviar màscares caigudes per d'altres per entrar a uns moviments socials que ja us han vist el plomall fa temps. M'encanta que parleu de "totes les opcions transformadores que s’oposen a l’actual model de globalització neoliberal" i aquestes siguin, atenció: "militants allunyats d’Iniciativa per Catalunya Verds, d’Esquerra Unida i Alternativa, de les quals critiquen el fet d’haver quedat segrestades en la «retòrica institucional», així com portaveus d’Espai Alternatiu, de Revolta Global, de Corrent Roig, del PSUC-Viu o de lluites sectorials que aspiren a confluir en un projecte rupturista d’esquerres". Tradicions diverses diuen, juas, juas, juas....

Però a qui voleu enganyar????? Si és més del mateix, per fer tratjes nous calen nous sastres i no els de sempre.
Re: L'altermundisme es reuneix al Fòrum FARGA
08 abr 2008
Líders sindicals, activistes del moviment altermundista i dirigents de l’esquerra radical de Catalunya han constituït l’anomenat Fòrum Anticapitalista de Reflexió i Generació d’Alternatives (FARGA).

L�DERES, DIRIGENTES... VAMOS LOS LISTOS DE SIEMPRE, POR MI SE PUEDEN IR A TOMAR .... SIEMPRE LO MISMO, UNOS SON LOS LIDERES, OTROS DIRIGENTES Y LOS DEM�S QUE SOMOS LOS TONTOS ÚTILES, EL LENGUAJE DELATA ESTOS FALSOS REVOLUCIONARIOS... ES QUE NO APRENDEN !!

UNA VEZ MÃ?S YA TENEMOS AQUÃ? A LOS LISTOS DEL BARRIO!!

NI EN DIOSES REYES NI TRIBUNOS ESTA EL SUPREMO SALVADOR
NOSOTROS MISMOS REALICEMOS EL ESFUERZO REDENTOR !!
Sindicato Sindicat