Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
07 abr 2008
Apostem per crear i oobrir espais de debat i de participació, en què la comunitat universitària col·labori, dia a dia, amb un funcionament democràtic i un pensament crític.

Ens veiem en aquest joc de mercadotècnica electoral per poder tenir pressència als òrgans de decisió de la universitat i garanti-hi la veu dels i les estudiants.

Per això necessitem el teu vot.
Cartell Eleccions UB - 1.jpg
MESURES ACADEMICO-INSTITUCIONALS

-Lluitar per reformular una nova normativa d'exàmens on es garantitzi el dret a la segona convocatòria. Es absurd avui dia suprimir-lo (tal i com estableix l'art. 13.1 de la present normativa) en un context d'estudiant a temps complert que necessita d'un préstec per pagar-se la carrera.

-Realització, per part de professionals, d’enquestes de valoració del professorat i publicació dels resultats, essent vinculants els resultats per millorar la qualitat de la docència.

-Exigir que es sancioni als professors que incompleixin la normativa d'exàmens. (Retard excessiu en la publicació de notes, correccions arbitràries, etc...)

-Lluitar contra la figura del Consell Social i la seva política, forçant que se li treguin competències sobre els pressupostos, la creació o supressió de titulacions o les normatives de permanència.

-Aconseguir que hi hagi un veritable debat per construir els plans d'estudis, per tal de fomentar una educació crítica.

-Impedir que en cap cas es s'elimini una titulació per motius de baixa demanda ni per criteris de rendibilitat económica.

-Regulació de les pràctiques que s’ofereixen en empreses o entitats externes a la Universitat.

-Actualització i ampliació dels fons bibliogràfics de les Biblioteques. Ampliació de l'Horari d'aquestes, garantint-ne la obertura els caps de setmana un mes abans dels exàmens i durant aquests que hi hagi una per campus oberta durant les nits..

-Reducció de tràmits burocràtics en l'administració dels centres de la UB. No a les penalitzacions per segones i successives matriculacions, o qualsevol altre tipus de recàrrec.

-Confidencialitat absoluta de les dades de matrícula i claredat a l'hora d'especificar els costos d'aquesta. Què es això de pagar de 70 a 90€ per gestió de l'expedient acadèmic?

-Normativa de Permanència: Eliminació de qualsevol tipus de reglamentació que obstaculitzi la continuïtat dels estudis.

-Aplicació de preus públics al serveis d’esports i a les escoles d’idiomes de les Universitats.

-Garantir uns serveis dins la Universitat, cafeteries, copisteries..., sense anim de lucre, amb l'únic objectiu de cobrir costos. Lluitar perquè no s'enderroquin els menjadors universitaris. Creació d'abonaments setmanals, mensuals i anuals.

NORMALITZACIÓ LINGÜISTIQUES

-Potenciar les Comissions de Normalització Lingüística de la universitat i de les diferents facultats.

-Garantir que com a mínim un dels grups de cada assignatura sigui en català sent aquest la llengua vehicular de la universitat.

SOLIDARITAT I COOPERACIÓ

-Cap investigació amb finalitats militars.

ECOLOG?A I SOSTENIBILITAT

-Posicionar fermament la UB en matèries de caire ecologista. Lluita real contra el canvi climàtic, alhora de crear-ne discurs.

-Pressionar a la UB per instal·lar estacions de bicing al Campus Diagonal.

Per consultar el nostre programa Universitàri i altres propostes:

http://aep.cat
http://aep.cat/ub
Recull Cartells 1.jpg
Recull Cartells 2.jpg
Mira també:
http://aep.cat
http://aep.cat/ub

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
07 abr 2008
Creieu que el Che, l'Ovidi o altres votaria una sindicat que és incapaç de fer una aposta ferma pel Català, té el mateix discurs (i alguns militants) que ICV, posa pals a les rodes a la lluita combativa que ni practica ni deixa practicar, etc????
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
07 abr 2008
ja estan els gossos d'icv per aki un altre kop fen campanya.... una reflexió..
el saura els votaria...
la mayol els votaria...
els mossos tambe els votarien...
i volen k els estudiants els votem???
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
07 abr 2008
lamentable lo de les cares...
això es no tenir cap tipus de vergonya ja...
desmbolilitzadors no
07 abr 2008
1206708626_f.jpg
sens dubte no té cap mena d'interés un sindicat que li tremola el pols a fomentar l'agitació estudiantil quant s'acosten eleccions alienes a les de la universitat...

tampoc cal mentir. però és que hi ha moments en que entre vosaltres i gent com "el sindicato de estudiantes" no hi ha cap diferència. és cert que en el cas del sindicato són directament un instrument de manipulació enorme i molt ben muntat que serveix per a donar vots als PSOE... però és que a vosaltres us passa de manera natural sense que ho pretingueu.
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
07 abr 2008
i per cert, respecte a la cara del che i l'ovidi, no entenc que hi fan al vostre cartell... bé, si que ho entenc perqué sou lliures de fer el que us roti. però el roig no és groc.

com a minim en el cas del ovidi. sabeu que tota la classe politica que actualment hi ha al parlament li va girar la esquena en bloc quant aquest fou critic amb la transició?
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
07 abr 2008
els mossos i en saura també els votarien...
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
07 abr 2008
No tota la classe política que hi ha al parlament li va girar la cara, i de fet ell mai li va girar al seu partit polític, militants del qual estan avui dia al parlament.

En quant al cartell de les cares, només el Che i l'Ovidi rebutgen el groc? o es que potser només comenteu els qui coneixeu? Vinga va, que Lorca, Martí i Pol, Saramago... tampoc els votarien.

Em sembla lamentable que la única critica que feu es als cartells i no pas als continguts, que per cert deixen molt a desitjar. A veure si fem més moviment estudiantil i menys institucionalisme.
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
07 abr 2008
Quan acabeu d'insultar i us passi la pataleta, ja avisareu
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
07 abr 2008
Ovidi Montllor va ser militant del PSUC i del Partit dels i les Comunistes de Catalunya.

El referent de sindicat estudiantil del PCC i de la Joventut Comunista és l'AEP. Ah, i ja ho era abans de la mort d'Ovidi Montllor que per alguna cosa tenim més de 20 anys d'història!
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
07 abr 2008
I dale amb els mossos, el Saura i la mare que el va parir. Deixeu ja la teoria de la conspiració absurda aquesta i, per començar, que algú em digui en quin punt dels d' adalt no està d'acord.

Crítiques sí, però constructives i fonamentades, siusplau, que sembleu criatures.
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
en quin punt no estem d'acord? i vatros... fins on esteu disposats a defensar la pública sabent que vos enfronteu a ICV-EUiA?

de discurseti demagògia molta, de fets pocs
i de pals a les rodes, encara més!

pd, i per cert, deixeu a l'ovidi i el martí i pol tranquils, no els heu fotut mai ni cas i ara els utilitzeu (mirem qui ha organitzat actes en la seua memòria els darrers anys? seria una comprovació científica, no?)
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
Portem 2 lustres defensant la Universitat Pública, cosa que pocs poden afirmar. Les contradiccions que puguin tenir certs partits polítics ens importen ben poc ja que nosaltres sabem quins son els nostres objectius. Estem en contra de la LOU la LEC i el pla de Bolonya i ho tenim molt clar.

Defensarem la Universitat Pública, però no ho farem sols, ho hem de fer amb una gran força dels i les estudiantes. Sense majories estudiantils mobilitzades no farem res. 10.000 persones a una manifestació és una vergonya pel moviment estudiantil.
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
com a minim en el cas del ovidi. sabeu que tota la classe politica que actualment hi ha al parlament li va girar la esquena en bloc quant aquest fou critic amb la transició? inclós el partit al qual pertanyia ovidi montllor: ICV, PSUC i companyia...

ho sigui que no! al Ovidi li vau donar l'esquena durant tota la seva existència fins que va morir als 90.

que ve que us va utilitzar-lo ara que molts moviments socials l'han popularitzat...
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
Companys, no us mateu a contestar els trolls de sempre i a respondre a la seva campanyeta. La història al final acaba posant a la gent al lloc que els hi pertoca.

Salut!
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
"I dintre de tots els mals,
sé treballar amb dues coses:
amb el martell i la corbella.
Gairebé no comprenc perquè la gent
quan em veia pel carrer
em cridava: PROGRESSISTE!
Jo crec que tot això era promogut pel seu despiste."

Ovidi Montllor, La samarreta

A veure si parlem menys de l'Ovidi que segurament tindria moltes coses a dir sobre debats estèrils, lamentables i infantils com aquest...
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
Pf... Piqué també va ser del PSUC, seguint la lògica elemental d'alguns, també té l'AEP com a referència, no?

Parleu de l'Ovidi quan sou còmplices de girar-li la cara a partir dels 80, quina poca vergonya, el traiu i un cop mort "el traieu a passejar"...

AEPeros defunció!
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
Podeu rebotar-vos tant com vulgeu. Cada cop que veieu "AEP" a algún lloc us surt la ràbia, us torneu bojos i comenceu a insultar i amenaçar. D'això se'n diu autoodi.

Vosaltres seguiu distraient-vos amb bestieses, que alguns de mentres ens ho seguirem currant 20 anys més per avançar cap a una Universitat més justa en una societat més justa.
Com han dit per dalt, la història posa cadascú al seu lloc.
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
d´autoodi res, guapu. no comparteixo res am tu.

tinc odi al reformisme, a l´oportunisme, a l´ambigüetat, al possibilisme i al sí crític.

i a la demagògia d´aquests cartells, també.

ben bé esteu destinats a això: a campanyes electorals!!!

Fugiu! Marxeu del moviment estudiantil!!!
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
Aquí està el problema, que amb qui no comparteixes res l'odies profundament.

No parlis de reformisme, quan segurament no saps ni què és, des de l'esquerranis infantiloide de manual.
No parlis d'oportunisme, perquè d'això alguns en sou experts.
No parlis de moviment estudiantil, quan heu demostrat en decenes d'ocasions que només us importeu vosaltres mateixos.
No parlis de sí crític, quan alguns no heu aconseguit en la vostra història ni la més mínima millora en les condicions dels i les estudiants
No parlis d'oportunisme, company/a, quan és la forma de subsistència que alguns teniu.

No parlis, perquè fas el ridícul.
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
xavalin....

clar que no compartim res amb l´aep!!!

i sí, la història posarà a cada u al seu lloc.

Moviment estudiantil??? si no el pareu de destrossar desde fa 20 anys!!!!!!

mira, ja n´hi ha prou de discutir per xarxa.
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
ANAL !
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
Quina vergonya que ens feu als que no pertanyem a cap sindicat els del SEPC i els de l'AEP sempre critican-vos com a nens petits. Quin cansament...
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
08 abr 2008
Ei assembleari
no se on has vist tu la paraula SEPC abans que hi escriguisis. Aqui només es parla de l'AEP...
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
09 abr 2008
Assembleari, només cal mirar qui és qui busca la confrontació...
Ara bé, el que no em de fer és caure en aquest tipus de provocacions. No els hem de fer ni cas, i nosaltres a la nostra!
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
09 abr 2008
AEP és un sindicat esquizofrènic.
donar suport (o almenys dir-ho) al moviment estudiantil quan tothom sap a qui està vinculat l'AEP és enganyar a la gent.
sabem quines subvencions rebeu de la Generalitat i amb quines quantitats. sou 4 i rebeu més subvencions que la resta d'organitzacions que us tripliquen en nombre.
sou reformistes perquè nomès aposteu per la via institucional i renegueu de la movilització al carrer.
sou patètics perquè utilitzeu personatges dels quals sempre heu renegat i, a més, utilitzeu el logo dels 2 dies dels conductors de TMB (que no estan a favor de ICV justament...)
no hi ha res més trist que la gent que diu parlar en nom d'allò que no és. deixeu de contaminar els moviments de base !

AEP = ICV = SAURA = MOSSOS D'ESQUADRA = REPRESSIÓ, TORTURES A LES CORTS, ETC.

AEP = MOVIMENT ESTUDIANTIL = REPRIMITS A LA UAB ?

Quanta gent de l'AEP hi havia al tancament de la UAB? I a fora? Feu alguna cosa més a banda de contaminar i fer institucionalisme barat?
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
09 abr 2008
En la tancada i posterior càrrega policial de la UAB hi havia almenys 3 militants de l'AEP directament implicats.

I, de fet, el que era portaveu del Comitè de Vaga és membre de l'AEP.

I tot això ho corroborarà qualsevol persona políticament activa de l'Autònoma.

Menys mentides.
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
09 abr 2008
3 persones dins o fora? no és el mateix...

de totes maneres, a dins hi havia 40 persones i a fora unes 200. 3 de 240.

no sou ningú... deixeu de molestar
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
09 abr 2008
Em pregunto jo que té a veure la UAB amb les eleccions de la UB.

Tot i axí entenc que es puguin relacionar, 3 persones de 240 és aproximadament el mateix que 240 de 10000, que es el total dels estudiants que hi ha a tota la UAB. Com podeu comprobar, el moviment estudiantil fa força pena, i no pas per gent com l'AEP que intenta obrir punts de debat a la Comunitat Universitària on tothom pugui participar de manera que aquests punts siguin aglutinadors, sinó per les postures que restringeixen el debat a uns certs punts ideològics que si no es cumpleixen ja no és pot participar.

Hi ha postures amb les quals mai s'arribarà a les masses, i per masses em refereixo a percentatges elevats dels estudiants, superiors al 30%, cosa que si sumem només les 4 universitat de Barcelona superaria els 20000 estudiants.

Les dades parlen per si soles. El moviment estudiantil és rídicul.
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
09 abr 2008
l'aep com sempre, apareix per les eleccions a fer propaganda electoral a indymedia
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
09 abr 2008
George W.Bush: "Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres"
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
09 abr 2008
a l'un del "08 abr 2008 06:58:28"

"No parlis de moviment estudiantil, quan heu demostrat en decenes d'ocasions que només us importeu vosaltres mateixos."

potser que tinguis raó en algunes critiques aplicades a alguns militants, però estaria bé que no generalitzéssim perqué al SEPC hi ha gent treballant molt dur.

pel que fa la que repreodueixo aquí pixes totalment fora de test. hi ha hagut individus que s'han dedicat des d'alguna assemblea de facultat a fomentar l'odi anti-SEPC retirant-li a aquest la sobirania sobre si mateix que té.

les assemblees de facultat estan molt bé i se les ha de recolzar com a òrgan participatiu, però ningú li ha de dir al SEPC des de fora el que ha de fer o deixar de fer igual que ell no us ho diu a vosaltres.

això també és maduresa politica.

i totalment d'acord amb que el moviment estudiantil globalment fa pena. hem de mobilitzar molt més, som massa nens malcriats.
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
09 abr 2008
Prou AEP d´intoxicar el moviment estudiantil.

i per cert, la frase de: "tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres", és de Malcolm X
Re: [AEP] Eleccions d'estudiants a la UB
10 abr 2008
Ara us ha donat per repetir tot el dia "intoxicar" i "sí crític", a veure si algú s'ho creu...
Sindicat Terrassa