Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : especulació i okupació
Primer desnonament a La Barceloneta conseqüència del "pla dels ascensors"
07 abr 2008
Primer desnonament a La Barceloneta conseqüència del "pla dels ascensors"
JUTJAT.jpg
Aquest matí s'ha celebrat al jutjat nº 41 de Via Laietana el judici per desnonar a la Margarita, el Carles i l'Agustí; tres veïns de La Barceloneta sense recursos econòmics que són els primers afectats pel "pla dels ascensors"



Un grup de veïns s'ha reunit a les portes del jutjat per donar suport als afectats, amb una pancarta que deia "contractes de cinc anys: i al veí qui el protegeix?"



Abans de començar el judici se l'ha fet una entrega simbòlica de les signatures recollides al jutge, qui ha reconegut com una situació greu el que està passant a La Barceloneta. S'han recollit centenars de signatures per donar suport a aquesta familiar, però la pressió immobiliària és més forta que les demandes dels veïns del barri.



El judici s'ha celebrat sense que l'acusat estigues present, ja que des de que va conèixer la notícia, no ha pogut alçar-se del llit.



L'advocat de la defensa ha demanat que els demandats no hagin de carregar amb les costes del judici, ja que es tracta de gent amb uns recursos econòmics mínims. També ha demanat que l'execució de la sentència s'endarrereixi, de manera que serveis socials de l'ajuntament pugui trobar un pis per aquesta família. La sentència sortirà en el plaç de 10 dies.



El cas de L'Agustí i de la seva família, és un cas més dels moltíssims contractes de cinc anys que es no es renoven o dels molts casos de mobbing que s'estan produint en el barri i que està representant una expulsió lenta dels veïns de tota la vida.





L'Agustín i la seva família són persones fràgils i tenen uns ingressos salarials mínims. El desnonament de la seva casa i la més que probable expulsió del barri (donat el preu desorbitat dels lloguers) pot representar-los problemes de salut física i psíquica (duen tota la vida vivint en La Barceloneta) al perdre tots els seus llaços d'amistat i d'arrelament.



Aquest serà el primer desnonament des de que es va aprovar el "pla dels ascensors" que consisteix en eliminar habitatges per posar ascensors als edificis de La Barceloneta. En aquesta reforma són els propietaris els que han de pagar tots els costos, inclòs el reallotjament dels veïns que perdin casa seva. Això i l'increment dels apartaments turístics, està provocant que els grans propietaris, les immobiliàries i promotores intentin desfer-se dels veïns no rentables quan abans millor



Cap veí fora del barri
Mira també:
http://labarcelonetaambelaiguaalcoll.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat