Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[Poblenou] Protesta als polítics, demanda Casal de Joves
07 abr 2008
L’Assemblea de Joves de Poblenou reivindica un Casal de Joves, exigint responsabilitats als polítics en l’acte d’inauguració del Parc Central.
12.JPG
14.JPG
19.JPG
6 dâabril de 2008
Aquest diumenge l'Assemblea de Joves de Poblenou ha donat el tret de sortida de la primera fase de la campanya âEl jovent al barri no hi tenim lloc!â?, amb la demanda dâun casal de joves a Poblenou. LâAJP ha triat lâescenari de l'acte dâinauguració del Parc Central de Poblenou per la seva rellevància local i la gran expectació veïnal que suposava, i per la presència dels líders polítics de l'Ajuntament i del Districte de Sant Martí. La demanda dâun Casal de Joves és la demanda dâun espai que considerem imprescindible per a què el jovent poblenoví pugui desenvolupar les seves inquietuds, ja sigui mitjançant la promoció de lâassociacionisme, realització de tallers, activitats o cultura popular.
Amb aquest reclam lâAssemblea ha volgut assenyalar els responsables polítics de lâincompliment d'aquest fet, l'Administració de la ciutat i del Districte. En aquest sentit l'AJP ha fet entrega del manifest de la campanya als veïns i veïnes poblenovines i als representants polítics, Imma Mayol (ICV), Xavier Trias (CiU), Alberto Fernández Diaz (PP) i al regidor del districte Francesc Narváez (PSC), exigint-los compleixin els compromisos assumits amb el Pla d'Acció del Districte 2007-2011 i el Pla Jove 2006-2010.

Posada en escena
Conjuntament amb companys de lâAssemblea per lâhabitatge digne del Poblenou sâha escridassat als polítics quan aquests inauguraven des de lâescenari el Parc Central del Poblenou, criticant la inversió dels més de 18 milions dâeuros que ha suposat, més el cost del manteniment dels seus jardins, dâorigen no mediterrani.
Finalment quan lâalcalde, Jordi Hereu (PSC), sâacomiadava dels veïns, un membre de lâAJP sâha apropat a lâescenari i li ha demanat si podia respondre en públic a la demanda del Casal de Joves davant lâatenta mirada dels veïns. Lâalcalde optà per marxar juntament amb la resta de polítics fet que ha aprofitat immediatament lâAssemblea de joves per desplegar en front lâescenari la pancarta âEl jovent al barri no hi tenim lloc! Volem un Casal de Jovesâ?, i llegir el manifest davant veïns i càmeres.

Amenaces
En els discursos, Francesc Narváez, regidor del districte, ha estat prou explícit quan ha dit: -tenim aquí al costat la Guàrdia Urbana per aquelles persones que tinguin un comportament 'incívic' al parc. O el mateix comportament dels efectius de la Guàrdia Urbana quan intentaven posar traves a la demanda de que els polítics passessin comptes als veïns mantenint una clara actitud intimidadora front els colâ¢lectius que estaven protestant per les polítiques especulatives de l'Ajuntament de Barcelona. Alhora, persones que sâhan identificat com a personal del Districte, sâhan dirigit als membres de lâassemblea suggerint en to burlesc que el casal de joves de Poblenou es podria colâ¢locar a dalt del gratacels situat al final del carrer Pere IV.

Suport popular
Des de lâAssemblea de Joves de Poblenou a partir dâaquest acte i comprovant les mostres de suport i d'interès per la campanya rebudes per parts de molts dels veïns i veïnes que assistien a la inauguració, creiem tirar pel camí correcte i seguirem endavant amb aquesta campanya amb més convicció que mai. De la mateixa manera que ens encoratja veure que no som els únics que no ens quedem de braços creuats davant les polítiques administratives, i mostrem així, la nostra solidaritat amb els altres colâ¢lectius presents a l'acte, com els treballadors de Parcs i Jardins afectats per la privatització dels seus llocs de treball i la Plataforma per a l'Habitatge Digne.

El jovent al barri no hi tenim lloc!
El 22@ especula i roba!
Assemblea de Joves de Poblenou â CAJEI

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa