Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
07 abr 2008
Davant de la situació generada per la crisi de sequera que viu avui Catalunya, la direcció de Joves d’Esquerra Verda expressa que:
Davant de la situació generada per la crisi de sequera que viu avui Catalunya, la direcció de Joves d’Esquerra Verda expressa que:

- Des de JEV sempre hem defensat una nova cultura de l’aigua que la percep com un recurs escàs i per tant la gestió dels recursos hídrics ha de basar-se en la reutilització, l’estalvi i l’eficiència per garantir les necessitats bàsiques. És a dir, una política de control de la demanda lligada a un model de desenvolupament sostenible.

- Mai abans s’havien impulsat mesures estructurals per combatre la sequera com des de l’arribada d’ICV al Govern de la Generalitat. S’ha donat un gir de 180º pel que fa a la gestió de l’aigua a Catalunya, amb l’impuls de polítiques com la recuperació de pous i aqüífers, l’establiment del cànon de l’aigua que ha aconseguit reduir el consum, programes de sanejament d’aigües residuals urbanes, difusors domèstics que redueixen el consum i en definitiva, un conjunt de polítiques que han permès combinar l’ús de l’aigua amb la conservació del medi ambient.

- Davant de la situació d’emergència nacional que vivim per la pitjor sequera dels últims 60 anys, a la gestió del conseller de Medi Ambient de la Generalitat li ha mancat transparència, diàleg, i claredat per explicar la possibilitat de dur a terme un transvasament temporal i reversible d’aigua del Segre al Llobregat en el cas que no plogui en els propers mesos.

- Aquest conjunt de factors han provocat la confusió de la ciutadania. Per això, volem manifestar la nostra preocupació per les conseqüències que pugui generar aquesta gestió sobre la credibilitat d’una formació política que sempre ha defensat la nova cultura de l’aigua i la radicalitat democràtica.

- JEV emplacem que davant aquesta situació de sequera es busquin totes les alternatives possibles abans de dur a terme el transvasament i que siguin analitzades conjuntament amb els moviments socials i ecologistes, els representants territorials, amb la Fundació per la Nova Cultura de l’Aigua, els municipis... En cas que el transvasament sigui l’única opció viable, cal donar un missatge clar que aquesta mesura serà temporal i reversible fruit de la situació d’excepcionalitat que estem vivint.

- Cal garantir l’aigua per tota la ciutadania de Catalunya i plantejar solucions de futur per si s’allarga la sequera, i més tenint en compte que és una de les conseqüències del canvi climàtic. Per això, JEV defensarem dins d’ICV que es continuïn duent a terme les propostes de la conselleria que són coherents amb la nova cultura de l’aigua.

- A més, creiem igualment important que s’estudiïn les mesures com els bancs públics d’aigua per resoldre situacions d’emergència com la que vivim avui. De la mateixa manera, és imprescindible que la conselleria de medi ambient treballi conjuntament amb la conselleria d’agricultura per impulsar canvis en els sistemes de regadiu ja que actualment l’agricultura suposa més del 70% del consum d’aigua de Catalunya.

- JEV denunciem la frivolitat de CiU que aprofita una situació d’emergència nacional per deslegitimar les polítiques per una nova cultura de l’aigua. Volem recordar que la dreta catalana ha defensat sempre les polítiques transvasistes com a solució estructural. Ara CiU pretén oferir el transvasament del Roine com a solució a la situació d’emergència, però aquesta és una infraestructura que trigaria anys en arribar i que respon a la defensa dels interessos dels poderosos que ells representen. L’alternativa del Roine confronta amb l’estalvi i l’eficiència i la gestió de la demanda que des de JEV hem defensat.

- Finalment, creiem que el Govern de l’Estat Espanyol no està legitimat per donar lliçons de sostenibilitat a Catalunya tenint en compte que ha avalat els transvasaments com el del Xúquer-Vinalopó i el del Tajo-Guadiana. Ens oposem a la solució que ofereix el Govern de l’Estat a construir el mini-trasvasament Cunit-Cubelles com a nova oferta permanent d’aigua per a l’àrea metropolitana perquè també significa treure aigua de l’Ebre indefinidament. Per tot això, demanem una actitud responsable al Govern de l’Estat perquè proposi alternatives realistes i sostenibles per combatre la sequera.
Mira també:
http://www.joves.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
07 abr 2008
PErdoneu a INdymedia cal penjar això.
No teniu uns altres canals de difusió.

A més a qui collons l'importa el que vosaltres penseu.

Sou institucionalistes..

Si això no es treu....aleshores si que INdymedia està acabada...

SIsplau no poseu les rebaixes....
Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
07 abr 2008
Foteu el camp d'aquí. Vosaltres ja teniu els vostres mitjans... A quan va el kilo de vots??
Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
07 abr 2008
lo comunicat molt bonic, però... crec que no acabeu d'anar a l'arrel del problema. Lo conseller Baltasar (ICV) ha fet tot el que ha fet d'amagat perquè sabia perfectament que generaria una forta oposició; les formes són importants, és cert, però no vos centreu tan en això i denuncieu clarament els interessos que hi ha darrera.

m'he llegit tres o quatre vegades el comunicat, i no hi veig per enlloc una crítica al model territorial basat en un creixement urbanístic a mida dels especuladors, no hi veig una crítica als interessos de les empreses que gestionen l'aigua i que en necessiten més per a vendre'n més i poder guanyar més. és a dir... me jugaria un dit del peu a que AGBAR hi té interessos i ha estat una de les empreses instigadores.

més que anar amb la cantarella del respecte de l'estat a la generalitat, caldria posar més èmfasis en la política irresponsable que està tenint lo govern tripartit de la gene. i enlloc de recordar tant les polítiques transvasistes de ciu i lo pp podríeu començar a qüestionar completament les del vostre conseller.

axí que ni verds, ni d'esquerres ni res...
i això de catalans... ho deixaria en botiflers.
sou una colla de capullos pijos, estúpids que aneu fent demagogia barata en una cantarella esquerranosa, plena de parauletes boniques i buida de contingut... i plena d'incoherències.

ANEU A CAGAR
VATROS I LA VOSTRA POLÃ?TICA TRANSVASISTA
LES VOSTRES POLÃ?TIQUES ESPECULADORES
LO VOSTRE LOOK ESQUERRANÃ’S
LA VOSTRA HIPOCRESIA

quina ràbia que foteu!
Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
07 abr 2008
Joves d'Esquerra Verda, a tancar la boqueta!!!!
Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
07 abr 2008
només me queda dirvos k sou uns fills de puta!!!!!!!
i si algun moderador d'indymedia se li ocurrís borrarme lo comentari i no borrar la merda notíca dels ecopijos(k haurien d'estar tots morts) és k la cosa està fatal
Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
07 abr 2008
Em sembla un gest de valentia no menyspreable que mostra que dins ICV hi ha gent que està guanyant poder intern i que està molt cansada de la direcció corrupta i corporativista (com a síndicat de l'alcades que són)

De totes maneres, l'anàlisi polític, em sembla molt millorable, i té més pinta de comunicat de premsa que de posicionamnt seriós...

En fi, és el que hi ha
Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
07 abr 2008
hem sembla patètic que el jovent (que se suposa que tira del carro i és més valent que ningú) no demani la dimisió del conseller baltasar quant fins i tot hi ha militants històrics que l'han demanat.

què passa? només voleu salvar la cadira en els vostres equilibris per pujar posicions de cara al vostre futur?

aneu a fer la mà!!! que valents ni què hòsties!!!

cadellets és el que sou!
Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
07 abr 2008
No hay crisis, el capital es la crisis y no es nuevo, a los que fomentan el miedo, odio que los traspase!
Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
08 abr 2008
Esta clar que el projecte de transavassament del Segre al Llobregat és conseqüència de la salinització del segon més avall de Sallent i la complicitat del conseller Baltasar amb Iberpotash. Aquest fet està determinant tota la política d'aigues de Catalunya...
Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
08 abr 2008
les aigues del Llobregat no es poden potabilitzar a Abrera si no és amb l'aportació de les aigues del Ter. Quan el Ter no dona més de sí es recorre al Segre. Hi ha un projecte de dessaladora Olesa de Montserrat i més i més...
Re: Comunicat de Joves d'Esquerra Verda en relació a la sequera
09 abr 2008
Es patético que al final estemos peor que al principio: nunca antes en la historia hubo más medios en bruto para evitar estar a merced de la naturaleza; sin embargo, somos más dependientes que nunca, pues ahora no sólo se trata del condicionamiento a la misma, sino de que la historia social ha construido la historia natural en un sentido que nos ha alienado de ella y nos pone frente a frente a unos extremos que amenazan nuestra supervivencia. Cada vez con más medios, pero desorganizados por ausencia de una finalidad humana de la riqueza social.
Sindicat Terrassa