Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
"Es un atentado contra los derechos fundamentales y básicos de los ciudadanos" Jordi Hereu sobre la huelga indefinida de TMB
07 abr 2008
.
cartell16a.jpg
El Ayuntamiento de Barcelona no admitirá "el chantaje de una huelga unilateral indefinida"
Jordi Hereu cree que es un atentado a los derechos de los ciudadanos porque "no es legal"

07/04/2008 | Actualizada a las 11:07h

Barcelona. (EFE).- El alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha señalado que una huelga de autobuses indefinida, como la convocada a partir de la semana que viene por los sindicatos CGT y Actub en Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB), "es un atentado contra los derechos fundamentales y básicos de los ciudadanos".

Hereu, que ha asistido hoy a una jornada sobre la construcción de túneles en ciudades densamente poblada, ha reiterado la disposición al diálogo del Ayuntamiento y de la dirección de la empresa, "que está abierta a trabajar en el seno del comité, para trabajar y abrir la discusión del convenio, que es el único camino, y es el que ha establecido la Generalitat".

El alcalde ha añadido que "no admitiremos lo que es el chantaje de una huelga unilateral indefinida, que ataca los derechos básicos, porque no es legal, y pido racionalidad y serenidad, y que se pueda hablar".

--------------------------------------------------

TMB i vaguistes reprenen la negociació amb tensió i sense noves propostes

Avui es presenta davant un jutjat social una demanda sol·licitant que es declari il·legal la convocatòria de vaga indefinida que han demanat els sindicats CGT i Actub d'Autobusos de Barcelona a partir del 15 d'abril1

Representants de la direcció de TMB i del comitè d'empresa d'Autobusos de Barcelona han reprès aquest matí la negociació per intentar trobar una sortida al conflicte que es viu en el col·lectiu de conductors, amb tensió entre les dues parts i sense noves propostes sobre la taula.


El calendari de mobilitzacions inclou assemblees dels conductors, piquets a les 04.00 i a les 16.00 hores, abans de l'inici dels serveis mínims, i una manifestació el dia 16 a la plaça Universitat de Barcelona
Fonts de TMB han indicat que avui es presentarà davant un jutjat social una demanda sol·licitant que es declari il·legal la convocatòria de vaga indefinida que han demanat els sindicats CGT i Actub d'Autobusos de Barcelona a partir del 15 d'abril.

L'empresa assegura que la vaga indefinida de conductors d'autobusos anunciada per CGT i Actub "entra de ple en la il·legalitat, pel fet de convocar-se contra un conveni col·lectiu en plena vigència".

Segons l'article 11 de la llei de relacions laborals, una vaga no es pot realitzar amb l'objectiu d'alterar, dins del període de vigència, el que s'ha pactat en un conveni col·lectiu, informa TMB.

A la tensió que suposa la convocatòria d'una vaga indefinida, que l'empresa vol que es declari il·legal, s'hi suma el fet que el comitè de descansos d'autobusos de Barcelona ha penjat avui a la seva web set converses de conductors d'autobús amb el centre de regulació de TMB, que és la sala des d'on es regula la conducció de la xarxa d'autobusos de Barcelona.

Identificació
Les converses identifiquen els treballadors durant un dels dies de vaga de la primera setmana de març, amb els seus noms i cognoms, segons els casos, i també amb el número del seu autobús.

Per l'empresa, aquesta publicació de les converses suposa "una vulneració del secret de comunicacions en l'àmbit laboral", per la qual cosa estudia la possibilitat de denunciar els responsables de l'obtenció de les gravacions.

Per la seva banda, el comitè de descansos dels conductors d'Autobusos de Barcelona informa avui en un comunicat de les mobilitzacions que es realitzaran a partir del dia 15 d'aquest mes, quan està sol·licitada la vaga indefinida.

El calendari de mobilitzacions inclou assemblees dels conductors, piquets a les 04.00 i a les 16.00 hores, abans de l'inici dels serveis mínims, i una manifestació el dia 16 a la plaça Universitat de Barcelona.

Aquests fets fan preveure pocs avenços a la reunió d'avui entre l'empresa i el comitè, en què estan integrats els cinc sindicats amb representació –CCOO, UGT, CGT, SIT i Actub–, que ha sigut convocada per la mediadora del departament de Treball, després d'una setmana sense cap contacte oficial entre les dues parts.

L'empresa, segons el portaveu citat, acudeix avui a la reunió "interessada a conèixer noves aportacions" a la seva proposta dels dos dies festius a la setmana, implantada des de l'1 d'abril per TMB, mentre els sindicats convocants de les protestes, CGT i Actub, advoquen per aconseguir aquests festius sense increment de jornada.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa