Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Novetat editorial: "En pie contra la deuda externa"
06 abr 2008
Es publica el llibre "En pie contra la deuda externa. Campañas, demandas e impactos del movimiento contra el endeudamiento del Sur" d'Esther Vivas, a l'editorial El Viejo Topo(2008). L'obra, que compta amb un pròleg d'Éric Toussaint i un epíleg de Gemma Tarafa, analitza la trajectòria, els impactes i els reptes de futur del moviment contra el deute a nivell estatal i internacional.
Enpie_EV_pp.jpg
El moviment contra el deute extern ha estat un dels actors de protesta més importants contra la globalització neoliberal des de mitjans dels anys 80 fins als nostres dies. Un moviment del Sud al Nord que ha posat en el centre de l'agenda política la qüestió de l'endeutament dels països del Sud i les seves conseqüències en les poblacions d'aquests països. Un moviment ampli i plural que ha estat clau en l'impuls i l'enfortiment del moviment altermundialista.

En aquest llibre s'analitzen els principals actors a nivell internacional i a l'Estat espanyol: els seus antecedents, les seves demandes, les accions portades a terme, el desafiament a les institucions internacionals i els seus vincles amb el moviment altermundialista, per acabar assenyalant els seus impactes polítics i socials i les perspectives de futur que enfronta.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Novetat editorial: "En pie contra la deuda externa"
06 abr 2008
Todo dinero, en forma monetaria o en otro standar de valor, es en el mundo capitalista (es decir, en cualquier estado hoy), producto de la explotación. Las peleas por controlar aquello que no se "retorna" al explotado, si es entre agencias tributarias de estados distintos o de un grupo de estados contra una organización supranacional, atañen exclusivamente a quienes dominan. La transferencia del Capital entre estados no mejorará en nada la vida de las personas, sino que, liberándose de la deuda, aquellos estados con más margen de inversión ganarán en capacidad represiva y en la modernidad de la administración de las relaciones que imponen al proletariado.
Re: Novetat editorial: "En pie contra la deuda externa"
07 abr 2008
Si, molt bonic i molt cert, però el tot o res en aquest cas em sembla bastant cínic, si abolir el deute extern salva la vida de ni tansols una persona ja estem trigant, però sabem que salvaria la d'almenys milions de persones. Per dir-t'ho en poques paraules crec que aquests milions de persones somiarien amb viure amb la repressió que tenim aquí amb els ulls tancats si substituís la seva miseria diària, molt més horrible i cruel per descomptat que la que tu i jo patim. És molt fàcil dir que no arreglarà res des de davant de l'ordinador i donar lliçons teòriques del camí de la revolució. Doncs alguna cosa arreglaria.

Jo crec que el tema d'abolir el deute extern és una de tantes exigències al sistema capitalista per començar a caminar en el seu desmuntatge que és l'objectiu final. No parlo de reformismes ni fer-lo més simpàtic. És urgent i és un primer pas i mai ha de ser l'últim. Crec que en aquest ordre de prioritats almenys per mi primer s'ha d'exigir mesures de xoc com aquesta i s'han d'exigir amb totes les forces, aquesta és una com tantes d'altres, almenys treuria una llosa immensa de sobra a milions de persones.

I dir que no fem res per que si no hi ha la victoriosa revolució mundial no podem canviar res és acceptar la llargaria de la nostra cadena i acceptar que tot continui igual com a ells els agrada.
Sindicat Terrassa