Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
L'Assemblea de Joves de Tarragona (AJT) ha okupat!
05 abr 2008
El moviment esquàter de Tarragona té des d'ahir una altra casa ocupada, també a la Part Alta. Dos membres de l'Assemblea de Joves de Tarragona (AJT) van accedir a un immoble situat a la baixada de la Peixateria, on els esperava un company que hi resideix «des de fa tres dies», amb la intenció «de resistir» fins que els facin fora. L'objectiu, «denunciar la degradació del barri i l'especulació immobiliària» i crear «un centre social autogestionat que torni la vida a una casa abandonada».
ajt.jpg
Tot just ahir, quan s'acabava el termini fixat per la jutgessa del cas de La Colomera perquè els esquàters abandonessin l'immoble del carrer dels Ferrers i dels Cavallers, un altre grup d'esquàters va passar a l'acció. Ho van fer en el marc d'una campanya d'abast nacional organitzada per la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista, que, amb el lema Ni especulació ni destrucció, el jovent defensa el territori, va tenir dues parts: a les sis de la tarda, una vintena de membres de l'AJT van protestar contra les immobiliàries amb una ocupació simbòlica de Fincas Catedral; cap a quarts de nou del vespre va tenir lloc l'ocupació de la baixada de la Peixateria, a través de la persiana d'una de les portes d'accés.

Després que un veí alertés de l'acció dels joves van acudir al lloc dels fets una quinzena d'agents de la Policía Nacional i de la Guàrdia Urbana, a més d'un camió dels bombers amb escala retràctil. El regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, també s'hi va arribar perquè els agents «fessin els mínims danys possibles» als esquàters en cas de desallotjament. Després de negociar amb els ocupants, el sergent de la policia local que comandava el dispositiu va aconseguir que s'identifiquessin lliurant els seus DNI, que van llençar des del balcó. L'acord va ser el següent, segons un dels esquàters: «Nosaltres ens identificàvem i ells marxaven a dur l'acta a la Policía Nacional i no ens denunciaven fins que el propietari denunciés l'ocupació». Durant la negociació, que es va dur a terme per la part del darrere de la casa, que comunica amb les restes de la capçalera del circ romà, els esquàters van aconseguir el compromís del sergent que «aquesta nit no hi haurà repercussions penals». Una altra cosa són les conseqüències administratives que pugui tenir l'«incompliment de l'ordenança» que multa la instal·lació de cartells sense permís, que els esquàters van despenjar, i les pintades de les façanes. «No podeu entrar sense una ordre judicial», cridaven els esquàters. «Esperarem que el propietari presenti una denúncia», va explicar l'agent. Els esquàters van comunicar a la Policía Nacional, amb una trucada a la comissaria, que havien entrat a la casa «amb la intenció d'ocupar-la amb finalitats socials» i que no estaven cometent «cap delicte». Durant l'acció, els esquàters van comptar amb el suport d'una trentena de persones, «moltes de les quals han estat identificades arbitràriament per la policia«, que van aplaudir-los quan els efectius policials van girar cua. «En diuen democràcia i no ho és, ocupa tu també», corejaven. Entre les persones que es van sumar als aplaudiments hi havia gent de La Colomera. «No estem coordinats però ens sumem a la seva ocupació i esperem fer coses amb ells més endavant», va explicar un dels ocupants del nou «centre social».

El punt (http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2805787)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'Assemblea de Joves de Tarragona (AJT) ha okupat!
05 abr 2008
I la patada d'un policía, el "te estoy identificando por alteración del ordren público" a la pregunta de: perquè m'estàs identificant? quan només estavem mirant i la constant prepotència també haurien de sortir a la notícia.
Re: L'Assemblea de Joves de Tarragona (AJT) ha okupat!
05 abr 2008
Cullons Tarragona!!! Sou uns cracks, aneu amb tot!!!

Visca la terra!
Re: L'Assemblea de Joves de Tarragona (AJT) ha okupat!
05 abr 2008
No els haurien d'haver fet cas en això de treure la pancarta.
Es tracta d'una acció política i mediàtica o no??!
Re: L'Assemblea de Joves de Tarragona (AJT) ha okupat!
06 abr 2008
No sóc de TGN ni se com va anar, però suposo que sempre hi ha moments que et pots posar nerviós i cometre alguna errada que altra. De coses així sepre s'apren, i a la següent segur que no els hi temblarà el pols.

Però més enllà de "l'anècdota", cal veure el fet. I el fet és de que avui als Països Catalans comptem amb un nou espai alliberat, el qual estic segur que l'assemblea de joves de la ciutat li donarà un bon ús.

Felicitats a totes les assemblees de joves i a la CAJEI, que porten més de 15 okupacions d'ença que fa gairebé 2 anys van començar la campanya per l'alliberament d'espais. Bravo, jovent!

Endavant amb els espais alliberats!
Re: L'Assemblea de Joves de Tarragona (AJT) ha okupat!
07 abr 2008
és el joc del gat i la rata.

està molt bé desplegar la pancarta, però es pot fer sense que ningú se n'enteri. això si, amb valentia i coratge sempre!

ànims!

salut!
Sindicat Terrassa