Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Conferència i debat sobre la Llei d'Educació de Catalunya (dissabte 5 abril de 9:45 a 14 hores, a l'Ateneu Barcelonès)
04 abr 2008
Conferència i taula rodona sobre la Llei d'Educació de Catalunya que tindrà lloc a l'Ateneu Barcelonès el dissabte 5 d'abril de 9:45 a 14 hores
Llei d'educació catalana
Quina llei ens cal?
Dissabte, 5 d'abril.
Ateneu Barcelonès
C/ Canuda, 6

3/4 de 10

Aspectes del sistema educatiu anglès

Richard Hatcher
P rofessor de la Birmhingam City University.
M embre de la National Union of Teachers



3/4 de 12

Taula rodona: quina llei ens cal?

Joan Subirats, catedràtic de la UAB
Jaume Carbonell, director de Cuadernos de Pedagogía
Santi Silva, director de l 'IES Jaume Callís, de Vic
Carme Brasó, mestra del CEIP La Sardana, de Badia del Vallès
Rosa Cañadell, portaveu d'USTEC·STEs


Avui el sistema educatiu de Catalunya està a debat. La proposta de Bases d'una Llei catalana d'educació, la publicació de diversos informes, l'educació com a tema electoral...,han obert una intensa polèmica social; malauradament més a prop de les tertúlies banals i mediàtiques, que d'un debat rigorós.

La vaga i les massives manifestacions exigint la retirada de les bases de la nova llei han fet palès el rebuig que aquestes bases generen en amplis sectors del professorat, un sector determinant, i que cal tenir present, en l'aplicació de qualsevol canvi educatiu.

La manca de finançament adequat, els canvis socials, la creixent diversitat, el fenomen migratori, la dualització del sistema educatiu..., han acabat per provocar una difícil i complexa situació a l'ensenyament públic.

Per a nosaltres hi ha qüestions innegociables: les formes -explícites o implícites- de privatització, l'increment de l'oferta de l'ensenyament concertat, l'augment de jerarquització i la professionalització de la gestió, la creació de nous cossos o estatus docents, l'autofinançament dels centres públics...

Cal, però, obrir també el debat en altres temes: quina ha de ser la formació inicial? o quins han de ser els plans de formació permanent?, com s'ha d'accedir a la professió docent?, com s'han de gestionar el centres? i quin paper i quines condicions laborals han de tenir els equips directius?, quin ha de ser el temps escolar per a l'alumnat, el temps docent i el temps laboral del professorat?...

Aquest debat vol ser una aportació -modesta però honesta- a un debat necessari.

USTEC.STEs IAC

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Conferència i debat sobre la Llei d'Educació de Catalunya (dissabte 5 abril de 9:45 a 14 hores, a l'Ateneu Barcelonès)
06 abr 2008
El título erra. Podría ser: ¿Es posible una ley de la educación al servicio de nuestras necesidades como personas?. ¿O sólo son posibles leyes al servicio de nuestras necesidades en esta sociedad?. Lo que nos llevaría a discutir si con la educación realmente se puede cambiar la forma de vida, o si como mucho pueden cambiarse los modos de consciencia, sin que la disonancia entre ideas y realidad continuante traspase jamás el umbral de la ideología.
Sindicat Terrassa