Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats
>> El SEPC rebutja la presència de l’exèrcit espanyol i els Mossos d’Esquadra al Saló Estudia
04 abr 2008
Aquest matí, membres del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han realitzat una acció de protesta per la presència d’un espai dels Mossos d’Esquadra al Saló Estudia de Barcelona.
Durant una hora, una desena d’estudiants han desplegat una pancarta sota el lema “Mossos, ni a la UAB, ni enlloc� i han mostrat fotografies de la càrrega policial del passat 4 de març a la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquesta acció pacífica de denúncia ha durat prop d’una hora, i només ha estat interrompuda per la intervenció d’agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra que han identificat, amb violència, a la desena d’estudiants que protestaven per la presència policial al Saló.
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans rebutja la presència de l’exèrcit espanyol i els Mossos d’Esquadra al Saló Estudia

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, organització estudiantil majoritària als claustres de les universitats catalanes, considera una manca de respecte cap als estudiants, i cap a tota la comunitat educativa, la presència de l’Exèrcit Espanyol i els Mossos d’Esquadra al Saló Estudia de Barcelona, dedicat a l’educació. Els cossos policials, entre ells els Mossos d’Esquadra, són els tristos protagonistes de la repressió i el control que viu actualment el moviment estudiantil català.

L’exemple més proper i clar d’aquest fet són les actuacions que el cos dels Mossos d’esquadra ha protagonitzat els darrers anys davant de les manifestacions de protesta contra la imposició de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i en defensa de l’escola pública Catalana, on aquest cos policial ha carregat contra els estudiants, ferint-ne centenars i practicant desenes de detencions. Encara tenim tots ben viva la imatge de la càrrega policial a la UAB, permesa pel rector Lluís Ferrer. També denunciem la coacció i el control social que exerceixen els Mossos d’esquadra en els Instituts d’Ensenyament Secundari del Principat.

Volem denunciar també el control sistemàtic dels moviments socials per part de la Brigada d’Informació dels Mossos d’Esquadra i la utilització per part d’aquesta de fitxers polítics. Denunciem també les identificacions i detencions arbitràries, la negació del dret a manifestar-se a partir de l’encerclament o d’una desmesurada presència d’antidisturbis. També volem denunciar l’ús d’armes il·legals o el fet que el cos dels Mossos d’Esquadra sigui un dels que més denúncies per tortures rep anualment.

Pel que fa a la presència de l’exèrcit, que representa l’imperialisme espanyolista i la cultura de la guerra, que es presenten al Saló per rentar-se la cara davant els joves, el considerem un insult per a totes les estudiants catalanes que lluiten per aconseguir la llibertat.


Per tot això, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:

- L’exclusió dels Mossos d’Esquadra i de l’exèrcit espanyol del Saló Estudia.

- Que no es cedeixen més espais en els esdeveniments educatius als cossos repressius.

- Que es respecti el dret a la llibertat d’expressió dels estudiants, i censurem l’actuació repressiva que contínuament exerceixen els agents dels Mossos d’Esquadra.


Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 4 d’abril del 2008
Mira també:
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat