Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Per una Universitat Lliure d'Estiu
04 abr 2008
Des d'aquí volem convidar a tot* aquell* que pugui estar interessat/da a una primera trobada el proper dijous 17 d'abril del 2008 a les 20h, al CSA Can Vies c/Jocs Florals, 42.

Universitat Lliure d'Estiu de Barcelona

Creiem que existeix la necessitat de crear espais on el coneixement escapi de paràmetres com el pensament únic, l'adoctrinament, l'homogeneïtzació i el mercantilisme que dominen aquest món globalitzat en el que vivim. Les escoles i les universitats tradicionals mantenen uns profunds lligams amb les institucions i amb les empreses, impedint el desenvolupament lliure d'idees, orientant-lo única i exclusivament a les necessitats d'aquestes. Cal doncs treure l'ensenyament d'aquests centres de programació de cervells per a portar-lo allà on sigui més necessari. Per a fer-ho ens em plantejat dins de la modesta capacitat dels que hi participem la creació d'un espai de difusió de coneixement que hem anomenat: Universitat Lliure d'Estiu de Barcelona.

Universitat, en tant que és un espai destinat a la investigació i l'educació de persones en coneixements en diferents disciplines. Aquesta és una universitat popular, no disposa de consell rector ni de cap grup d'autoritats que en decideixin el rumb. Les decisions de la universitat són preses en assemblea oberta i participativa.

Lliure, definint-ne el caràcter organitzatiu i el model educatiu que es pretén seguir, tenint com a valors principals la horitzontalitat i l'autogestió. Fomentar la horitzontalitat en la comunicació entre coneixedor i receptor, per a que l'educació no esdevingui un adoctrinament. Exercint l'autogestió, perquè no compta amb cap forma de finançament institucional ni de cap corporació nacional ni internacional. Les iniciatives son assumides mitjançant el recolzament mutu, i cap d'elles pot tenir afany de lucre.

Estiu, ja que tot i que entenem que un espai com aquest hauria d'existir durant tot l'any, en aquesta ocasió pretenem establir-ne una acotació temporal que pugui ser més assumible.

Barcelona, perquè és la ciutat on ubicaríem aquesta activitat.

Vols participar oferint tallers o vols informar-te dels que existeixen, en contacte amb nosaltres adreceu-vos a:

http://unilliure.sants.org
unilliure@gmail.com
Altres universitats lliures conegudes:

Copenhagen Free University
http://copenhagenfreeuniversity.dk

University of Openess
http://twenteenthcentury.com/uo

FreeUniversity of Los Angeles
http://www.freeuniversityla.org

Manoa Free University
http://manofreeuniversity.org Toronto Anarchist Free University
http://www.anarchistu.org

Informal University in Foundation
http://www.jackie-inhalt.net/main.html

Unilibre de Chile
http://www.ulibre.org

Universitat Pirata
http://www.universitatpirata.org
Projecte en desenvolupament
Mira també:
http://unilliure.sants.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa