Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
5-6 Abril:Seminari amb Richard Stallman a l'Ateneu Candela
02 abr 2008
El pròxim dissabte 5 i diumenge 6 d'abril a l'Ateneu Candela hi haurà el seminari "FREE SOFTWARE, AS FREE SPEECH" on a través de tallers, conferències i taules rodones s'indagarà en el mon del software lliure, així com de la capacitat de produïr eines lliures per a una comunicació lliure de la mà del mateix Richard Stallman entre d’altres. Més info a http://www.fsfs.communia.org
PROGRAMA

Dissabte 5 d'abril

10h Eines comunicatives del commonfare

* 10h Taller 1. Install PartY
* 12h Taller 2. Experiències streaming
* 12h Taller 3. La web 2.0
* 12h Taller 4. Edició de video amb Cinelerra
* 14h Dinar
* 19h El derecho a compartir / cultura red: produccion cooperativa y derechos sociales/li> Introduce: Blanca Callen (investigadora UAB). Ponentes: Emmanuel Rodríguez (Proyecto Editorial Traficantes de Sueños), Daniel Bobadilla (investigador IN3, UOC), Participantes del col·lectiu kernelpanic, Carles (participante de Post Scriptum Radio) y Tomás Herreros (Universidad Nómada)
* 23h apt-get Party

Diumenge 6 d'abril

* A les 16h Passe de videos
* A les 18h LA ESFERA DE LA RED. LIBERTAD DE CONOCIMIENTO Y GESTIÓN DEL COMMONFARE Introduce: Aleix Quintana. Ponents: Richard Stallman y Francisco Sierra Caballero.

Organitza: Universidad Nómada, Post scriptum radio | Communia.org y Enmedio

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 5-6 Abril:Seminari amb Richard Stallman a l'Ateneu Candela
02 abr 2008
M'ho podeu aclarir?
Llegeixo que Stallman dissabte estarà al CCCB (www.cccb.org/now) però vosaltres dieu que estarà a la mateixa hora a Terrassa.

D'acord que és un gurú, però no me'l veig multiplicant-se per ser a 2 llocs al mateix moment.

Doncs això, si ho podeu explicar... :)

Gràcies!
Re: 5-6 Abril:Seminari amb Richard Stallman a l'Ateneu Candela
02 abr 2008
si llegeixes bé, és diumenge que va a l'Ateneu.

Per cert, això de l'Ateneu em trec el barret. Es el projecte més potent de tot Catalunya.
Re: 5-6 Abril:Seminari amb Richard Stallman a l'Ateneu Candela
03 abr 2008
Gràcies, entre el cafè i tu m'heu aclarit el dubte :-)
Re: 5-6 Abril:Seminari amb Richard Stallman a l'Ateneu Candela
03 abr 2008
Setmana de Programari Lliure a la UAB

Les activitats previstes són:

El dilluns dia 7 d'abril a la Sala d'Actes del Rectorat Pel matí comptarem amb la presència de Richard Stallman qui ha estat el responsable de llançar el desenvolupament del sistema operatiu GNU (veure www.gnu.org ) el 1984. GNU és un software lliure: tothom és lliure de copiar-lo i distribuir-lo, així com també de realitzar canvis grans o petits. El sistema GNU/Linux, que és, bàsicament, el sistema operatiu GNU amb Linux agregat, s'utilitza en desenes de milions de computadors avui en dia. De tot això, ens en parlarà durant la conferència El Moviment del Programari Lliure i el sistema operatiu GNU/Linux.

A la tarda, a les 17 hores, continuarem l’activitat amb la Taula rodona: Programari lliure a la UAB, on s'obrirà un debat on abordar si una institució pública com la UAB ha d'utilitzar el Programari Lliure i fins a quin punt ja ho està fent. Per fer-ho comptarem amb la presència d’Immaculada Vilardell, vicerectora d'Economia, Joan Sorribes, director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, Remo Suppi, delegat del rector per l'Oficina Autònoma Interactiva Docent i l'"e-universitat", Lorenzo Rodriguez Martin, director de Tecnologies de la Informació i la Comunicació

Modera: Joan Borrell, professor titular numerari del departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions, UAB.

El dimecres 9 d'abril a la Sala de Graus de la facultat de Ciències de l’Educació
Proposem un programa que consta d'una exploració de diferents Experiències amb Gestors d'Aprenentatge (LMS) lliures. En aquesta sessió es reuniran responsables, agents crítics i alguns dels tecnòlegs que han fet possible l'ús de plataformes web de suport a la docència en les diferents universitats catalanes. Durant la trobada, es pretén oferir una perspectiva global, valorant “entre d'altres� òptiques pedagògiques, tècniques i funcionals. Per fer-ho Marc Alier ens donarà una perspectiva institucional d'un Moodle Institucional, Lluïsa Nuñez, ens plantejarà la seva experiència amb la implantació del Moodle a la UB, en Joan Codina ens oferirà una visió sobre el conflicte entre la norma i la innovació i Alejandra Bosco i Noemí Santiver ens parlaran de la seva experiència amb aquestes eines d'aprenentatge a l'àmbit de la Tecnologia educativa.

Modera: Carles Dorado, del grup de recerca DiM de la UAB.

El dijous 10 a l'aula P-35 de la facultat de Psicologia
Finalment, per tancar les activitats d'aquesta setmana hem preparat una Festa d’instal·lació.
Aquesta és una activitat participativa on tothom que hi vulgui participar podrà instal·lar un sistema GNU/Linux al seu ordinador. En el decurs de la festa s'explicarà, pas a pas, tot el recorregut necessari per realitzar amb èxit la instal·lació així com la posterior configuració de l'equip. Amb aquesta activitat volem fer accessible el Programari Lliure a tothom, independentment del seu nivell d'informàtica, ja que la presència de monitors experts en el tema permet resoldre la totalitat dels dubtes i problemes tècnics que puguin aparèixer. Inscriu-te: http://www.gnuab.org/installparty08

Dinamitza: Antoni Gurgui

Us hi esperem!
Sindicat Terrassa