Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Caminada inforeivindicativa 6 abril Barberà -Badia -B'Terra(Cerdanyola)
01 abr 2008
Aquest proper diumenge 6 d'abril diferents col·lectius, de caràcter associatiu, veïnal i polític, dels municipis de Cerdanyola del Vallès, Badia del Vallès i Barberà del Vallès organitzen una caminada informativa per conèixer el traçat proposat de la Via Interpolar i els impactes mediambientals, territorials i urbanístics resultants si no s'atura el projecte.
caminada 6 abril_petit.jpg
Caminada inforeivindicativa 6 abril Barberà-Badia-B'Terra(Cerdanyola)
La caminada començarà a l'Església La Romànica de Barberà del Vallès, a les 10 del matí, i des de la plaça del Mil·lenari anirem caminant i parant en diferents punts del recorregut al seu pas per Barberà, Badia i Bellaterra (Cerdanyola del Vallès). La previsió és arribar a les 13h a l'Estació de Bellaterra, on farem un petit i humil aperitiu. Caminem? Us hi esperem!

Els col·lectius convocants:
Alternativa d'Esquerres per Badia (Candidatures Alternatives del Vallès) www.aebadia.org
Associació de Veïns del Turó de Sant Pau de Bellaterra www.turosantpau.blogspot.com
Bellaterra Contra el Vial Interpolar www.bellaterracontrainterpolar.org
Bellaterra Natura www.bellaterra.org/bellaterranatura.html
Ciutadans pel Camí Verd del Vallès www.camiverd.org
Esquerra Alternativa per Barberà (Candidatures Alternatives del Vallès) www.barberadelvalles.bloc.cat
Grup Escolta Bellaterra www.grupescoltabellaterra.org
Participació Activa i Social de Cerdanyola (Candidatures Alternatives del Vallès) www.pas-cerdanyola.org

Per a més informació (àmbit Barberà del Vallès): 654280069 / 675049052

Pd. per a la reflexió: el projecte de la Interpolar Sud consisteix en una autovia de segon nivell projectada i recollida al Pla General Metropolità de 1976 que discorre paral·lela a l'autopista A7 des de Molins de Rei fins a Granollers, connectant diferents polígons industrials (logístics, bàsicament), comercials (grans superfícies comercials) i esportius (Circuït de Catalunya), definida com una infraestructura viària de 4 carrils amb mitjana, amb control d'accessos mitjançant rotondes a nivell i amb un límit de velocitat de 80 km/h i amb previsió de circulació de 100 vehicles diaris ( camions, cotxes, etc.) i que fragmenta de forma intensa nuclis urbans consolidats, com en el cas de Barberà, i espais rurals i naturals de la comarca del Vallès. Cal?

Esquerra Alternativa per Barberà
barberadevalles.bloc.cat
eabarbera ARROBA gmail.com
[Ens reunim cada primer dimecres de mes a l'Ateneu de Barberà, de 20h-22h]

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Caminada inforeivindicativa 6 abril Barberà-Badia-B'Terra(Cerdanyola)
01 abr 2008
Voleu dir 100.000 vehicles diaris no 100, veritat?
D'altra banda, veig que la gent de l'ADENC no apareixen, cosa lògica ja que ells sí estan a favor de la Interpolar mentre no es faci el Quart Cinturó. I després diuen que són ecologistes. Es nota que treballen per a l'administració.
Re: Caminada inforeivindicativa 6 abril Barberà -Badia -B'Terra(Cerdanyola)
01 abr 2008
L'Associació de Veïns de l'espai natural de Gallecs (Mollet, Parets, Palau....) organitza la mateixa caminada a Gallecs, el 18 de maig. Aquest espai fa més de tres anys que està esperant que sigui declarat espai protegit PEIN, però tot s'està quedant en burda propaganda i a sobra volen fer passar pel mig de Gallecs l'autovia Interpolar.
Re: Caminada inforeivindicativa 6 abril Barberà -Badia -B'Terra(Cerdanyola)
02 abr 2008
Sí, la dada prevista són 100.000 mil vehicles, i així ho teníem però s'ha escrit malament, sentim l'error.
Respecte el tema de l'ADENC i, per extensió, tema convocants. La gent de l'ADENC ha vingut a d'altres actes informatius i de debat que hem muntat a Barberà (com el passat 15 de desembre) i això que comentes de què estan a favor no és així. Potser hi havia gent que ho veia com un mal menor ("l'important és aturar el Quart Cinturó i la interpolar sud, mira, que es faci"), però a Barberà i Badia ho veiem com una nova agressió al nucli urbà consolidat, als pocs espais rurals, naturals i forestals que tenim i, sobretot, apostem per nous models de mobilitat i no per models del passat.
Sobre els convocants, l'objectiu és que aquests primers actes serveixin per informar (molta gent no està assebentada d'aquest projecte a llocs com Barberà o Badia) i, esperem, que a partir del diumenge siguin més les entitats i col·lectius, i també les persones a títol individual, que donin suport a un treball coordinat i transversal d'oposició. Per diumenge, organitzant aquesta caminada, som els que som, però no s'ha de veure com quelcom excloent, sinó com una cosa oberta i que cal anar treballant amb el temps (per exemple, amb gent de Gallecs s'està en contacte i a aquesta caminada del maig que comenten també hi anirem, és això, anar sumant sense rebaixar plantejaments i maneres de fer). I més... a Barberà, s'havien tingut converses amb ERC, que s'hi oposa al vial, i ha preferit seguir treballant pel seu compte i en l'àmbit dels plens (on difícilment s'arriba al veïnat en general), en tot cas, fins ara, no han fet res públic. L'EAB apostava per treballar unitàriament des del principi, almenys, entre la gent que ens hi oposem públicament des de fa temps. Cadascú que tregui les seves conclusions. La resta de partits amb representació al ple municipal estan a favor de la Interpolar, també EUiA-ICV (que cadascú, també, tregui les seves conclusions), i el teixit associatiu costa implicar-lo, però mica en mica, pas a pas, anem fent camí a Barberà... salut!
Sindicato Sindicat