Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Contra la presència de l'exèrcit al saló educatiu Estudia de Barcelona
31 mar 2008
Amb motiu de la celebració del Saló de l'Ensenyament "Estudia" a Barcelona, entre el 2 i el 6 d'abril un conjunt d'entitats entre les quals la Federació Catalana d'ONG de Pau, Desenvolupament i Solidaritat, Justicia i Pau (Centre Delàs), Escola Cultura de Pau, Ustec, IAC, CGT, Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau... han preparat un manifest, que adjuntem, al qual s'estan adherint altres entitats, organitzacions i col·lectius, amb la intenció de mostrar el rebuig a la presència de l'exèrcit en aquest esdeveniment educatiu i en el món de l'educació.

Adjuntem el manifest per tal que, si escau, us hi pugueu adherir (de moment, només entitats o col·lectius). Podeu enviar la vostra adhesió a l'adreça: desmilitaritzem ARROBA gmail.com
DESMILITARITZEM L'EDUCACIÓ

DESMILITARITZEM EL SALÓ "ESTUDIA"

Enguany, l'exèrcit ha estat convidat una altra vegada a participar al Saló de l'Ensenyament "Estudia" de Barcelona (2 al 6 d'abril). Entenem que la seva presència en aquest esdeveniment educatiu no és admissible per les següents raons:

* Els valors que transmeten les institucions militars, l'obediència, la disciplina, el patriarcat, l'androcentrisme o el recurs a la violència, contradiuen els valors vertebrals que han de regir l'educació del jovent, l'autonomia, l'esperit crític, la responsabilitat, l'empatia, el diàleg o la solidaritat.

* La proposta que l'exèrcit ofereix als estudiants s'oposa a la LOE, que s'inspira en "l'educació per a la prevenció de conflictes i per a la resolució pacífica d'aquests, així com la noviolència en tots els àmbits de la vida personal, familiar i social", i s'orienta a la consecució de "la formació per a la pau, el respecte dels drets humans, la vida en comú, la cohesió social, la cooperació i solidaritat entre els pobles."

* La presència de l'exèrcit en aquest saló s'emmarca en la cada cop més incisiva participació en els espais educatius. L'exèrcit espanyol pretén potenciar l'eufemística "cultura de la defensa" i "l'esperit militar" entre la joventut per millorar la seva deteriorada imatge pública i pal·liar les actuals dificultats de reclutament.

* La propaganda que el jovent rep del Ministeri de Defensa és enganyosa, desprèn una imatge idíl·lica de la vida militar i edulcora el paper de les forces armades espanyoles en els conflictes bèl·lics. L'exèrcit és presentat gairebé com una ONG d'ajut humanitari, la qual cosa oculta el seu rol de defensa d'interessos més espuris. En cap cas s'informa rigorosament de les conseqüències que es desprenen d'ingressar en l'exèrcit.

* En un context on la seguretat humana es mesura amb indicadors de sanitat, de seguretat alimentària, d'accés al treball, de respecte als drets humans, de conservació del medi natural o del dret a l'educació, transmetre esquemes militaristes com a solució dels problemes que afecten les nostres societats és contradictori i caduc.

Així, des del convenciment que la missió de les institucions i els agents educatius és el foment de la cultura, la ciència i els valors de la convivència i la diversitat, creiem que exèrcit i educació són conceptes manifestament antagònics. A més, constatem el contrasentit que suposa que un govern de la Generalitat que es vanaglorieja de potenciar la Cultura de la Pau amb instruments com l'Institut Català Internacional per la Pau, l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, o el Consell Català de Foment de la Pau, convidi, mitjançant el Departament d'Educació, institucions militars al Saló de l'Ensenyament.

Advertim, també, la presència al saló de cossos policials que massa sovint s'extralimiten en les atribucions que li són atorgades democràticament, sigui fent un ús desproporcionat de la força, sigui reprimint col·lectius que s'oposen al sistema polític i econòmic establert.

És per això que manifestem el nostre ferm rebuig a la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament "Estudia" i comminem el Departament d'Educació, en qualitat de coordinador, i la Fira de Barcelona, en qualitat d'organitzadora, a retirar-li la invitació per a les edicions d'enguany i les properes.

Les armes no eduquen, maten!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra la presència de l'exèrcit al saló educatiu Estudia de Barcelona
31 mar 2008
pero cosas contra el acto en si

contra el sistema educativo actual
no solo contra los militronchos
Re: Contra la presència de l'exèrcit al saló educatiu Estudia de Barcelona
31 mar 2008
Les paraules estan molt bé, però la voluntat es demostra amb l'acció:

Antimilitaristas alicantinos bloquean el stand del ejército en la feria juvenil "Educ@emplea"
http://www.nodo50.org/tortuga/article.php3?id_article=7594

Acción de protesta por la presencia del ejército y los cuerpos policiales en el Saló de la Infància de Barcelona:
http://www.nodo50.org/tortuga/article.php3?id_article=7276
Re: Contra la presència de l'exèrcit al saló educatiu Estudia de Barcelona
31 mar 2008
La dominación por violencia militar es repudiable también a ojos de quienes aspiran ver recompensados con status sus funciones de dominadores mediante el hechizo de la letra. Cierra un arsenal y abre una escuela, piensan. Desprecian la otra pata cuando ellos son una de las dos, y ni militares ni educadores pueden por separado ser el movimiento del monstruo capitalista.
Re: Contra la presència de l'exèrcit al saló educatiu Estudia de Barcelona
01 abr 2008
Recordem que qui repreimeix l'estudiantat i va a fer xerrades als instituts són els mossos d'esquadra, i en cani contra ells no fem campanya?
La hipòcresia del pacificisme sense sentit i institucional...

Tant l'exèrcit com els mossos són armes a la cultura.
Re: Contra la presència de l'exèrcit al saló educatiu Estudia de Barcelona
01 abr 2008
A veure Incomplet llegeix sencers els manifestos abans de començar a rajar, quasi al final diu: "Advertim, també, la presència al saló de cossos policials que massa sovint s'extralimiten en les atribucions que li són atorgades democràticament, sigui fent un ús desproporcionat de la força, sigui reprimint col·lectius que s'oposen al sistema polític i econòmic establert"

Aquí hi ha molt que critica per criticar
Re: Contra la presència de l'exèrcit al saló educatiu Estudia de Barcelona
01 abr 2008
A l'anarcosindicalista:

Què vols que s'anunïin aquí les accions?, o enviem directament un mail als mossos?

A més si ets tant revolucionari i defenses l'acció directa tu també pots recuperar allò tan anarquista de la propaganda pel fet i fer tu mateix la teva pròpia acció, o esperes què algú et mani?

Quan anarquista de pacotilla torracollons que visita indymedia.
Re: Contra la presència de l'exèrcit al saló educatiu Estudia de Barcelona
01 abr 2008
Perque no us relaxeu tots una mica. Quina colla
bones paraules, bon context, que respon la generalitat? l'exercit?
10 abr 2008
Agraït de veure com diferents entitats no es cremen i tenen arguments i motius coeherents.

Utils paraules!! I empatia!
Sindicato Sindicat