Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: antifeixisme
La complicitat europea en el lent genocidi perpetrat per Israel
31 mar 2008
L´hermètic tancament israelí de Gaza està destinat a asassinar, causar greus danys físics i mentals i infligir deliberadament condicions de vida premeditades per provocar la destrucció física gradual, i, per tant, ja no pot ser qualificat només com a un acte de genocidi, sinó com a un genocidi generalitzat. I la Unió Europea segueix sospitosament silenciosa.
Rafah3[1].jpg
La Unió Europea, el principal soci comercial dâ Israel al món, observa , mentre que Israel intensifica el seu bàrbar assetjament a Gaza, castigant col.lectivament 1.500.000 civils palestins, condemnant-los a la devastació i presenciant la mort imminent de cents de pacients cardíacs o necessitats de diàlisis renal, de nens prematurs i de tots els que depenen de lâenergia elèctrica per sobreviure.
En congelar lâenviament de combustible i energía elèctrica a Gaza, Israel, el poder ocupant, està essencialment garantint que lâaigua ânetaâ?- solament de nom, ja que lâaigua de Gaza és, possiblement , la més contaminada del món després de decennis de robatoris i abús israelí- no será bombejada i distribuïda adequadement a llars i institucions; els hospitals no podran funcionar adequadament, la qual cosa causarà la mort de moltes persones, especialment les més vulnerables, qualsevol indústria que encara funcioni a pesar de lâassetjament ara es veurà obligada a tancar,elevant encara més la lâalta taxa desocupació; ha paralitzat el tractament de les aigües residuals contaminant encara més lâescàs i preat recurs en Gaza; les institucions acadèmiques i escoles no podran oferir els serveis habituals; i la vida de tots els habitants es veurà dràsticament interrompuda, encara que no danyada de forma irreversible.
I Europa mira apàticament.
Lâacadèmic de Princeton Richard Falk qualificà lâassetjament israelí com a â preludi del genocidi â? , fins i tot abans dâaquest últim crim de tallar per complet lâabastament energètic. Actualment els crims israelians a Gaza es poden qualificar sense pal.liatius com a actes de genocidi, però lent. Dâacord amb lâarticle II de la Convenció de les Nacions Unides de 1948 per la prevenció i sanció del delicte de genocidi, el genocidi es defineix com a qualsevol dels actes esmentats a continuació, perpetrats amb lâintenció de destruir, total o parcialment, a un grup nacional, ètnic, racial o religiós, tals com
⢠    Matança de membres del grup;
⢠    Lesions Graus de la integritat física o mental dels membres del grup.
⢠    Submissió intencionada del grup a condicions dâexistència que puguin ocasionar la seva destrucció física, total o parcial;
⢠    Mesures destinades a impedir els naixements al grup.
Clarament,doncs, l´hermètic tancament israelí de Gaza està destinat a asassinar, causar greus danys físics i mentals i infligir deliberadament condicions de vida premeditades per provocar la destrucció física gradual, i, per tant, ja no pot ser qualificat només com a un acte de genocidi, sinó com a un genocidi generalitzat. I la Unió Europea segueix sospitosament silenciosa.
Però, per què acusar Europa, en particular, de confabulació en aquest crim quan quasi tota la comunitat internacional no mou un dit i el complaent secretari general de les Nacions Unides, que va superar tots els seus antecessors en la submissió al govern americà, està expressant un patètic suport am la boca petita? A més, què passa amb el propi govern americà, el més generós patrocinador de Israel que està directament implicat en lâassetjament actual, especialment després que el president George W. Bush, en la seva recent visita donés llum verda, amb molt poca subtilesa, al Primer Ministre israelí Ehud Olmert per devastar Gaza? Per què no culpar els silenciosos germans àrabs, particularment Egipte â lâúnic país que pot trencar immediatament lâassetjament reobrint el pas fronterer de Rafah i proveïnt a través dâell del combustible necessari, electricitat i subministraments dâemergència ? I finalment, per què no culpar lâautoritat palestina a Ramallah, el subordinat i poc visionari líder de la qual va vantar-se obertament en una roda de prensa del seu â acord total â amb Bush en tots els asumptes importants ?
Després dâIsrael, Estats Units és, sense cap dubte, el major culpable dâaquest crim. Sota la influència dâuna ideologia fonamentalista, militarista i neoconservadora, que ha pres el timó del poder, i un omnipotent lobby sionista el grau de influència del qual no té comparació. Ni tan sols fa falta esmentar que lâAutoritat Palestina, les Nacions Unides i els governs àrabs i internacionals que mantenen relacions normals amb Israel haurien de sentir-se responsables pel fet de consentir, indirectament o directa, els crims israelís conta la humanitat a Gaza.
Jamal El Messiani
Mira també:
http://coordinadoraantifeixista.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La complicitat europea en el lent genocidi perpetrat per Israel
01 abr 2008
La Unió Europea no és una superpotència i no pot fer de policia del món. Per això ja estàn els EEUU i no crec que ningú vulgui que la UE sigui igual.
Sindicato Sindicat