Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
29 mar 2008
Aquesta tarda ha conclòs el Fòrum Social per la Universitat Pública amb una manifestació pel centre de Barcelona en protesta per la trobada de rectors europeus que s'ha fet aquests dies.
Aquest dissabte 29 de març ha conclòs el Fòrum Social per la Universitat Pública amb una manifestació final per Barcelona. La marxa ha començat des de la plaça Universitat, amb uns tres quarts d'hora de retard, i amb entre 150 i 200 persones. Els manifestants han avançat per la Gran Via, han pujat per la Rambla de Catalunya, han tombat pel carrer Rosselló a mà dreta i han continuat pujant pel passeig de Gràcia fins la seu del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

La marxa s'ha desenvolupat amb normalitat i sense cap incident. Els manifestants han demostrat el seu rebuig a l'aplicació del Pla de Bolonya i a la trobada de rectors europeus celebrada a la UB aquesta setmana. La presència policial (entre 10 i 15 furgones dels Mossos d'Esquadra) ha estat desproporcionada tenint en compte el nombre de manifestants i el tarannà de la manifestació. Al finalitzar el recorregut s'ha fet la lectura de l'anomenada "Declaració de Barcelona", el recull de conclusions del Fòrum Social per la Universitat Pública, que reclama la participació dels estudiants i dels professors a l'aplicació del procés de Bolonya de manera que no només quedi en mans dels òrgans de govern de cada universitat pública catalana.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
29 mar 2008
Felicitats pel Fòrum Social, als que han estat i als qui li han donat recolzament.Mentres uns avancem contra Bolonya, altres recullen el rèdit de les accions (per no dir reaccions) adolescents-independentistes. Mentres uns s'impliquen als eixos, d'altres es fan la foto penjats. Mentres uns treballen per la universitat pública, d'altres provoquen el tancament de la universitat i impedeixen que els estudiants (aquells a qui defensen) puguin anar-hi.
Crec que la presència desmesurada dels mossos era conseqüència de les accions circenques que s'han vist aquests dies de celebració del Fòrum.
I quí ho ha pagat? Aquesta manifestació. I si hi havia gent del SEPC (no vaig veure'n cap)dins la manifestació, els encoratjo a seguir endavant amb la lluita contra el que significa Bolonya. I també encoratjo a la PMDUP a seguir el seu camí i deslliurar-se dels elements reaccionaris (al meu parer)que desvirtuen la seva feina.
D'aquest escrit (no ho nego) es desprén els ànims a l'AEP i a deixar en evidència al SEPC que (tampoc ho nego)té forces persones responsables, actives i conscients de la lluita, però que també despunta pels tics reaccionaris (més que revolucionaris) d'alguns dels seus elements.
Repeteixo. Felicitats a les persones que han treballat per què el Fòrum ens concienciés més.
Gràcies.
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
29 mar 2008
Ves en compte amb els anims a l'AEP, no dubto que hi hagi molt bona gent, pero tambe hi ha algun aprenent de mosso que te molt bona relacio amb el Departament d'Interior. Tot el que es proposa des de l'AEP curiosament intenta afavorir la bona imatge d'en Saura i la seva conselleria. No siguis ingenu que hi ha masses interessos en joc.
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
29 mar 2008
Bé, està clar que els del SEPC són uns flipats i que busquen massa la propaganda que posi el sindicat (que a vegades sembla un partit) a la primera línia de foc. Tanmateix, cal reconèixer que és gent amb empenta i no els tremola el pols a l'hora de portar a terme una acció, però d'acord amb aquesta dinàmica a vegades són autoritaris i poc assemblearis. Però hem de pensar, si no ho fan ells qui ho farà? Per altra banda, l'altre sindicat més o menys potent, l'AEP, és d'un reformisme que a vegades exaspera. Un dels exemples de reformisme ha estat això de colar una mestra de CCOO a aquest fòrum, quan comissions, precisament, no és que hagi col·laborat amb la lluita contra Bolonya.

Evidentment, tant al SEPC com a l'APE hi ha bona gent i gent molt vàlida i preparada, però molt sovint posen per davant els seus interessos com a organització que no pas la lluita col·lectiva com a moviment estudiantil que som. I tampoc hem d'oblidar que hi ha molta altra gent que no està afiliada a cap sindicat ni a cap organització i que participa en les assemblees i en el moviment només com a estudiants. Això ho comento, més que res, per no marcar políticament un moviment o una acció determinada per satisfer les dèries col·lectives de cada organització.

Salut i a tirar endavant.
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
30 mar 2008
Flipats, el SEPC autoritari i antiassembleari? jajaj i la preparació d'aquets Fòrum ha sigut molt assembleària no? jajaja

Canya als i les farsants! Amunt el sindicalisme conseqüent!

Per ecrt, el noi aquell que va anar a aprlar a La nit al Dia d ela Terribas, patètic, sense confrontar-se al rectorat (ja tenim un polític més!).

Un-exestudiant, que no és independentista però que vist el panorama recolza al SEPC.
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
30 mar 2008
"Declaració de Barcelona, el recull de conclusions del Fòrum Social per la Universitat Pública, que reclama la participació dels estudiants i dels professors a l'aplicació del procés de Bolonya de manera que no només quedi en mans dels òrgans de govern de cada universitat pública catalana. "


Em pensava que la línea de la PMDUP era LA OPOSICIÓ FRONTAL AL PROCÉS DE BOLONIA, no un sí crític.

Ja veiem les conseüències de deixar tal declaració a les mans de AEP i afins (en lluita, etc.).

Per cert, uns i altres, quan entendrem que sensibilitzar per sí sol sense agitació no és res??

i per cert, qui va tindre la idea de deixar anar el màxim responsable de l´AEP a la nit al dia, quan desde la PMDUP s´habia reclamat EXPLICITAMENT que no hi anés cap persona de cap sindicat???

Qui es salta els acords col.lectius pel protagonisme mediàtic? i pitjor, per un discurs complice i acrític amb el procés de Bolonia???

Fora AEP del moviment estudiantil! o com a mínim, limitem la seva capacitat d´inflùència, i si tenen la pmdup colonitzada amb afins (en luxa, corriente roja,etc), anem a crear una coordinadora catalana d´universitats!
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
30 mar 2008
El primer missatge, és de AEPero ue canta de lluny.

-El SEPC treballa per una Universitat pública (entre altres eixos). No només a Barna i rodalies (àmbit d'actuació de la PMDUP) sinó arreu dels Països Catalans, tant a les universitats com a instituts. Si vols comprovar, pots anar a la web i mirar universitat per universitat què es el que fa (així com a Secundària) i te n'adonaries que per major presència i més militància, treballa més a l'any que la pròpia PMDUP.

-És nota que no et mobilitzes gaire, ja que si així fos sabries que des del despegament dels mossos a Barna (pràcticament) les cobertures de les maniestacions i la presència exagerada de mossos és quelcom habitual (mossos comandats pel senyor Joan Saura, no ho oblidem, de la coalició iCV-EUiA, que és la referència política de l'AEP).

-No diguis reaccionari a ningú, payasso AEPero, als que ens hem jugat molt més d'una vegada, per entendre que la lluita estudiantil no pot tenir les limitacions que marca la legalitat, que hem de ser nosaltres els que decidim que volem fer. Som estudiants compromesos,amb unes idees determinades, que pots compartir o no, però no som aspirants a enir una poltrona, com si que ansieu més d'un de vosaltres per ICV o EUiA. Bona prova d'això és en Claret, el que va anar a la Nit al Dia. Podrieu explicar, per exemple, pr què no permeteu mai que algú que no sigui de cap sindicat vagi a parlar davant els mitjans com a PMDUP? que us fa por? de totes maneres, la gent ja us coneix, i la que no ho feia ho comença a fer.

El SEPC, quan fa accions com a SEPC, ho firma i ja està. Però no intenta instrumentalitzar una plataforma presumptament unitària als seus interessos, com si fa AEP. Si no teniu militància per portar el discurs pijoprogre, és el vostre problema, però no jugeu a parlar com si fossiu una espècie de "direcció" de la PMDUP, quan ni tan sols sou majoritaris
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
30 mar 2008
Em sembla que hi ha un error. El manifest final llegit ahir, la Declaració de Barcelona, demanava la paralització de l'aplicació de l'EEES i l'obertura d'un procés democràtic. O això vaig entendre jo.

Un que ahir era a la manifestació, i la resta?
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
30 mar 2008
el que no es pot fer es el "o conmigo o contra mi"
mirem de actuar en funció dels interesos dels estudiants i sobretot dels estudiants de base movilitzats (que n'hi han hagut molt i molts que no habien particpat mai en cap lluita) i deixeu de mirar pels interesos de les vostres organitzacions

o superem l'actual posicio d'enroque de les dues organitzacions estudiantils universitaries majoritaries (i la resta que hi han participat) o el moviment estudaintil mes gran i important dels ultims anys s'acabara en dues setmanes, ens aplicaran bolonia i no perque la gent no s'hagi mogut sino perque les suposades vanguardies s'han dedicat a esbudellar-se entre si.
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
30 mar 2008
Bones, el que no es pot fer és pensar que a Barcelona s'acaba el País. La PMDUP té com a marc BCN i rodalies (és a dir, universitats de Barna més UAB). Ara bé, el SEPC té presència a gairebé totes les universitats dels Països Catalans, a part de prop d'un centenar de nuclis a instituts (i en augment). Si vols comprovar tu mateix, entra a la web i mira que l'activitat contra Bolonya no comença ni acab a Barna, sinó que s'està portant arreu del País com ara a la UDL o la URV.

No comparteixo la teva visió, bàsicament per què ara hi ha (al mov.estudiantil) una base de gent més sòlida, militant. I per militant em refereixo a gent amb una estabilitat i un treball regular, constant; i no estacional o conjuntural. Potser a Barna hi ha problemes en el sí de la PMDUP, però a la resta, on el SEPC és el sindicat hegemònic, la lluita antiBolonya és desenvolupa sense més problemes. I si no, busca-ho i comprova-ho tu mateix.

Salut!
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
30 mar 2008
el que sí que és cert és que ha stat a barna i rodalies on el moviment ha stat vantuguarda aquest Març.

per tant, desenrocar la PMDUP és clau. `

però estudiant: això no només és cosa de dos! maleixo les estructures informals que tan exit an tingut en preparar el 6-m com després fracassar en gestionar-lo.
poca gent en aquesta mani, ja es comença a veure la manipulació de l'AEP
30 mar 2008
ICV ha tocat el pito i ara l'AEP ja s'apunta a fer 'oposició responsable'...

ara negociaran ells sols amb els que insulten i criminalitzen els estudiants combatius?

quina vocació de CCOO que tenen, de fet ara que hi penso més d'un ja està col·locat a l'entramat clientelar del sindicalisme vertical
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
30 mar 2008
Que l'AEP sempre surt als mitjans? Que jo sàpiga, als matins de TV3 va anar la Marina, que és del SEPC, i ella sí que va dir que formava part del sindicat. No he vist mai publicament que ningú de l'AEP digui que és membre d'aquesta organització quan parla com a portaveu de la PMDUP. Potser és que no hi ha molta gent dins de la SEPC capaç de parlar amb un discurs una mica estructurat. Quina pena que em fa el SEPC, sempre trencant la unitat d'acció del moviment estudiantil amb les vostres accions de nens ultrarevolucionaris...
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
30 mar 2008
- en claret ni ninguú dieu que sou de l´aep perquè ningú sap què collons és l´aep! per això sempre intenteu ocupar carrecs mediatics a la pmdup.

- la marina anà a tve com a portaveu del comitè vaga de la uab, ja que ella era portaveu del comitè vaga de la uab. (i van anar dos)

- en Albert Claret va anar a la nit al dia (sol) tot i que a la pmdup es va dir EXPLICITAMENT que no hi anés. i ell el mateix dia ho sabia. i tot i així hi va anar.

- discurs estructurat? un sí crític a Bolonya és un discurs estructurat????? però què dius?! en claret mai ha estat d´acord en la oposició frontal a bolonya, per això va fer el penes com va fer.
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
Deixa de dir mentides sobre persones concretes, siusplau.

- Si hi va anar és perquè no hi havia cap altre proposta, doncs no hi va haver cap votació on la PMDUP digués que no hi anés. A més personalment crec que era de sobres la persona adient.

- NO va fer cap "sí crític". No puc entendre d'on t'has tret això.

- "mai ha estat d´acord en la oposició frontal a bolonya". Mentida i de la grossa.

Prou difamacions i falsedats, siusplau, l'únic que feu així és desestabilitzar el nostre bàndol.
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
fotem pena, ens tirem la merda entre nosaltres, just el que vol la universitat.

"Divide y venceras"

Fora AEP i SEPC, fora els politics de la universitat
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
fotem pena, ens tirem la merda entre nosaltres, just el que vol la universitat.

"Divide y venceras"

Fora AEP i SEPC, fora els politics de la universitat
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
esta molt clar, en aquests actes qui defensa la seva part, crec que es important mobilitzar la gran majoria d'estudiants/es, sense caurà en l'error de les minories polititzades
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
Benvolgut "ni idea del que parles".

A la PMDUP si que hi havia una altra proposta com a persona, que no pertanyia a cap sindicat. Jo no entenc ben bé aquest pique SEPC vs AEP, ara bé, veig que si afirmes això de que no hi havia cap proposta, estàs mentint descaradament. A partir d'aquí, no sé si em puc creure tota la resta, si a la primera de canvi ja dius una cosa que se de ben segur que és falsa.

Ah, i el que va sortir a la nit al dia, tenia una posició que deixava molt a desitjar. Personalment, crec que la posició, com algú ha dit a dalt, no va ser de rebuig frontal a Bolonya sinó de que aviam com s'aplicava, de que tenia algunes coses negatives,... és a dir, a mi em va donar la sensació de què allò era un Bolonya sí però no així.

Per cert, jo no vull entrar en enfrontaments i no pertanyo a cap sindicat, ara bé, conec més o menys qui es mou a la meva assemblea de facultat, i els del SEPC han treballat i molt a dintre (són bastants), i pel que he pogut anar veient tant per aquí com per la tele, han estat en diverses mogudes a primera línia. No puc dir el mateix dels altres, sinó més aviat al contrari.

En qualsevol cas, endavant amb el moviment estudiantil!
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
a la ub Raval, alhora de treballar i fer actes importants com la vaga i la preparació de forum social, ningu s'ha amagat, tothom a col.laborat de la millor forma que ha pogut.

A partir d'aqui tota organització, associació i/o sindicat d'estudiants es lliure d'expressar el que vulgui!

Pero a nivell d'assemblea de facultats al Raval, ningu s'ha amagat, al contrari, quan ha fet falta absolutament TOTHOM a donat el ''callo''.
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
Crec que va ser un gran avenç i, com a mínim, més gent de les facultats ja sap més de què va el pla de Bolonya enlloc de seguir anant de borregos.
O sigui que... la feina s'ha currat molt i l'assemblea de facultats ens hem mullat bastanr... les xerrades molt bé, a part de l'Arcadi, també de part dels estudiants de fora que ens han explicat la situació al seu país...
Seguim així...
Salut!
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
No són piques coroporatius entre sindicats. És un problema polític: NO A BOLONYA o VOLEM MILLORAR BOLONYA.
La segona opció es diu: "sí crític".
Al plànol concret: la feina prioritària no és discutir en genèric sobre l'EEES. La feina és bloquejar els plans d'estudi de graus. I l'AEP no té clar si vol negociar-los, en el millor dels escenaris. En el pitjor, els vol negociar. Això és un sí crític concret i palpable.
Negar fets objectius i declaracions clares tal com estan a les actes de les reunions de la PMDUP és massa com per desprès parlar de democràcia. Aquest tipus d'accions TRENCAN la confiança mínima per poder desenvolupar feina tots i totes plegats. El cinisme i la mentida trenca el companyerisme. Compte.
Per cert, a on està la Declaració de Barcelona?
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
Ep penya, sóc del SEPC, i puc estar d'acord amb moltes crítiques que s'han fet per aquí, ara bé, no creieu que hauríem de deixar d'oferir informació als que "ens vigilen" per la xarxa?¿? deixem les discrepàncies per l'espai on toqui.

Vinga Salut i canya contra Bolonya (i contra Espanya i França)!
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
sincerament, tot això fot molta pena.
us recomano que us dedique al domino o alguna altra cosa per l'estil, perquè el que és els moviments unitaris, aquest tipus de discussions denoten que no és lo vostre.
esteu portant al una de les experiències més importants del moviment estudiantil, no tant sols a l'estat espanyol, sinó a tot europa.
la pmdup portarà ja 13 anys de vida i us l'esteu carregant perquè entre uns i altres només feu que babejar davant una càmara i perquè com sempre, n'hi ha uns que tot i els canvis estètics i de noms, sembla que encara no han apres a treballar en un marc plural i unitari.

Per cert no puc acabar sense dir que la PMDUP d'àmbit bcn ciutat i aquestes coses que dieu potser ara donada la situació és així, però el seu àmbit natural d'actuació és Catalunya, i sinó llegiu-vos la carta fundacional... ohhh! es que potser no ho sabieu que existeix carta fundacional?
Hi havia una temps en que Lleida, Tarragona i Girona també venia. Suposo que el fet que l'AEP no tingui gent en aquests campus provoca que la PMDUP no arribi a aquests campus. És una llàstima.
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
Bloquejar els plans d'estudi de grau?? I com se suposa que els està bloquejant el SEPC... perquè amb la política de cadires buides que defensa, el rectorat ha colat els gols dels plans d'estudi de graus a la UAB i ni tant sols s'han enterat...
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
31 mar 2008
OK
la politica cadires buides sa dacavar

sa docupar juntes facultat i comissions de grau

PERO PER BLOQUEJARLES, NO PER NEGOCIAR!
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
01 abr 2008
Repeteixo el que s'ha dit per aquí dalt:

Potser que aneu plegant ja de discusions, no?
Re: Manifestació final Fòrum Social per la Universitat Pública
27 abr 2008
espereu, que em penjo d'una façana!! espereu que faig una acció!!!!!!!

ufffff... això de defensar la universitat pública és duríssim. requereix tanta sabiduria, tant de discurs...
Sindicat Terrassa