Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[Lleida] L'Assemblea de Joves representa ‘el circ de l’especulació’ i activa les protestes contra el Saló Immobiliari
29 mar 2008
Vuit agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra controlen l’acció i identifiquen els joves participants
DSC01057.JPG
DSC01066.JPG
cartellcercavilabo.jpg
Aquest dissabte 29 de març al carrer major, l'Assemblea de Joves de la ciutat ha realitzat una "performance" amb l'objectiu de presentar la seva oposició a la celebració del Saló Immobiliari de Lleida que tindrà lloc els propers 11, 12 i 13 d'abril.

Aquesta acció de caràcter crític i burlesc ha cercat apuntar les complicitats entre administració i empreses constructores i immobiliàries com un dels elements centrals del problema de l'habitatge. En la performance, els participants han representat el col·laboracionisme de lâadministració local âexemplificat en la figura de lâAlcalde Ãngel Ros- amb els interessos econòmics de les principals empreses constructores i immobiliàries locals ârepresentats per executius farcits de bitllets-.

Malgrat que lâacció sâha desenvolupat amb normalitat i que nombrosos ciutadans sâhan interessat per la informació que sâhi difonia â el carrer major de la ciutat era ple en aquell moment-, quatre dotacions de la Guàrdia Urbana i quatre dels Mossos dâEsquadra (incloses unitats de paisà) han estat presents en tot moment, han aixecat una acta detallada i han identificat els joves participants. Aquests, han mostrat la seva preocupació a la premsa present, denunciant que les identificacions de membres de lâAssemblea de Joves que realitzen parades informatives sâhan acabat materialitzant, en dos altres ocasions, en multes administratives de centenars dâeuros.

Els joves organitzats en l'Assemblea de Joves entenen que el Saló Immobiliari evidencia que, davant les greus dificultats en què es troba el jovent lleidatà en accedir a un habitatge digne, l'administració local -lluny d'apostar per mesures valentes i que abordin el conflicte d'arrel- aporta el seu gra de sorra a la reactivació dâun mercat immobiliari basat en lâespeculació, promovent i patrocinant la celebració dâun saló dedicat a les empreses locals i a altres agents que trafiquen amb els drets del jovent.

La representació inicia les protestes contra el Saló Immobiliari que finalitzaran el proper 12 d'abril -coincidint amb la seva celebració- amb una cercavila sota el lema "Aturem el Saló dels Especuladors".

Us adjuntem el manifest de la representació:

---------------------------------------------------

A aquestes alçades ningú desconeix les nombroses dificultats amb que es topa el jovent lleidatà alhora dâaconseguir lâaccés a un habitatge digne (si lâaconsegueix). Emancipar-se sâha convertit en els darrers anys en un luxe que molt pocs poden permetreâs. Així, els que sâaventuraren en lâadquisició dâuna hipoteca van veure com aquesta assolia uns preus gairebé desorbitats arribant així a una situació realment compromesa.

Davant aquesta situació de precarietat i de tan difícil accés a aquest habitatge digne, el qual es troba reconegut a la carta dels drets humans, lâadministració pública, a la nostra ciutat la Paeria, no sembla tenir la voluntat de reaccionar. Però no només això, sinó que davant la greu crisi immobiliària en que ens trobem, el consistori aporta el seu gra de sorra a la reactivació dâun mercat immobiliari basat en lâespeculació promovent la celebració dâun saló immobiliari a la nostra ciutat.

Malauradament, aquest no serà un saló per fomentar solucions a la problemàtica de lâhabitatge sinó que serà una farsa on administracions i empreses estreten els seus vincles, consolidant dinàmiques que generin optimisme a un empresariat preocupat pel context de crisi. El Saló representa una nova catifa vermella que Paeria, Empresa Municipal d'Urbanisme, Diputació i administració autonòmica posen als grans especuladors de la ciutat.

El 7% sobre la recaptació total del saló que es donarà a Lleida Solidària es només una mesura de cara a la galeria i la qual serà utilitzada de ben segur com a paraigües en el moment de rebre crítiques.

El jovent de la ciutat no ens podem quedar indiferents davant aquesta situació. En aquest sentit, realitzem avui una âperformanceâ? de caràcter crític i burlesc amb la intenció de transmetre que aquest context negatiu ens afecta i que exigim als poders públics mesures eficients i resolutives que concebin que l'accés a un habitatge digne es una qüestió cabdal per al futur de qualsevol ciutat i país.

De la mateixa manera, animem als i les joves de Lleida a mostrar el seu rebuig a aquesta situació participant de la cercavila convocada per lâAssemblea de Joves el dia 12 dâabril coincidint amb la celebració del saló.

El Saló Immobiliari és corrupció i tràfic d'influències, de moments ocults, però no per això menys certs. DENUNCIEM-LOS!


Assemblea de Joves de Lleida â CAJEI
ajill ARROBA cajei.net
Mira també:
http://www.ajlleida.org
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] L'Assemblea de Joves representa ‘el circ de l’especulació’ i activa les protestes contra el Saló Immobiliari
30 mar 2008
cuanto showman por Dios!
Re: [Lleida] L'Assemblea de Joves representa ‘el circ de l’especulació’ i activa les protestes contra el Saló Immobiliari
30 mar 2008
Visca la terra!
Mori l'especulació
Re: [Lleida] L'Assemblea de Joves representa ‘el circ de l’especulació’ i activa les protestes contra el Saló Immobiliari
31 mar 2008
moriros vosotros y se acabará la mitad del problema, pequeño burgueses!
Re: [Lleida] L'Assemblea de Joves representa ‘el circ de l’especulació’ i activa les protestes contra el Saló Immobiliari
31 mar 2008
Molt bé Dostoievsky, suposo que per tu deu ser més propi de la classe treballadora criticar actituds petitburgeses com les dels xavals que denuncien un tinglado del qual els únics que mamen són els que manen.
Deu ser menys petitburgès, i més "working class" anar al saló immobiliari a veure en què pots invertir els teus estalvis, o si no en tens, en com et hipotecar-te a 80 anys, no?
Vés a cagar a la via, impostor!
Sindicato Sindicat