Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La veu de l'enemic: "TMB lamenta el menyspreu a l’oferta d’implantar els 2 descansos setmanals per als conductors"
29 mar 2008
Sempre és bó llegir el que diu l'enemic per saber com contrarestar-lo
TMB lamenta el menyspreu a l’oferta d’implantar els 2 descansos setmanals per als conductors

Tretze atacs vandàlics a vehicles de la companyia eleven a 201 el total de sabotatges des de l’inici del conflicte

La direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) lamenta la resposta negativa i violenta del sector sindical minoritari a la seva oferta d’implantar de manera immediata els dos dies de descans cada setmana per als conductors d’autobusos, fixos i consecutius, amb reducció de temps de treball anual i augment d’ingressos.

L’empresa rebutja l’actitud dels dirigents dels dos sindicats impulsors del conflicte, que en l’assemblea d’avui han menystingut una proposta concreta i tangible per satisfer les reivindicacions de més dies de descans sense disminució salarial, fins al punt de cremar públicament el document que contenia la proposta, presentada ahir en el marc de la reunió de mediació al Departament de Treball. Una reacció com aquesta descriu perfectament l’esperit radical i la voluntat d’imposició d’un sector dels treballadors d’Autobusos, que no dubta a recórrer a la intimidació i la violència per tirar endavant mobilitzacions cada vegada més extremes, menyspreant la via del diàleg.

Vocació marginal i antisistema

Aquest sector manté inalterable la seva posició maximalista des que va desencadenar el conflicte, el novembre passat, i amenaça ara novament amb una vaga indefinida després d’una votació a mà alçada en què han participat menys del 20% de la plantilla de conductors. Un sector sindical que mostra cada dia més la seva vinculació amb elements marginals i antisistema, al promoure campanyes d’incitació al frau, i negar-se a condemnar els sabotatges i a marcar distàncies amb els seus autors, com els tres encaputxats que han estat detinguts aquest matí després d’atacar un autobús de la línia 39.

Tretze actes vandàlics més contra vehicles de la companyia

En aquest context, la jornada d’avui de la vaga de conductors d’autobusos de TMB convocada pels sindicats CGT i ACTUB ha estat marcada per la persistència de les actuacions violentes. Fins al migdia, han estat atacats 13 vehicles de la companyia, sense causar danys personals a passatgers ni empleats. Els tres presumptes responsables d’un d’aquests atacs han estat detinguts per la Guàrdia Urbana i posats a disposició dels Mossos d’Esquadra. Amb aquests, ja són 201 els sabotatges que s’han registrat des de l’inici de les vagues a Autobusos, el desembre passat.

Només l’empresa s’ha mogut per a la sortida negociada del conflicte

Per la seva banda, la direcció de TMB és l’única que ha donat diverses mostres de flexibilitat i de voluntat de trobar una sortida negociada al conflicte. A instàncies de la Generalitat va acceptar d’obrir el conveni amb gairebé un any d’anticipació, amb el compromís d’incloure-hi els dos dies de descans i les pauses dins la jornada. I ara ha presentat el pla d’implantació immediata dels dos dies, amb reducció de 29 hores en el temps de treball anual i un incentiu econòmic de més de 1.300 euros per als conductors que voluntàriament s’hi acullin.

El rebuig de CGT i ACTUB a aquesta oferta, la seva aposta per la vaga indefinida sense ni tan sols entrar a discutir-la, demostren que la reivindicació pública dels dos dies és purament d’aparador i que el seu veritable objectiu és la imposició d’un privilegi desproporcionat: una reducció de 285 hores de treball anuals amb els mateixos sous. Una reivindicació inassumible per a una empresa pública, ja que comportaria un augment dels costos salarials de 35 milions d’euros anuals.

Barcelona, 27 de març de 2008"

This work is in the public domain

Comentaris

D'on surt aquest text
29 mar 2008
És important donar referència de la font, per exemple un enllaç a l'article del diari, o data i mitjà de publicació.
Re: La veu de l'enemic: "TMB lamenta el menyspreu a l’oferta d’implantar els 2 descansos setmanals per als conductors"
30 mar 2008
29 hores / 8 hoores de teoreca jornada laboral = 3,625 dies

Els ofereixen 3 dies mes de festa al anys :|

No els hi cau la cara de vergonya?
No tenen vergonya?
Sindicato Sindicat