Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[CAJEI-Subversió per la Llibertat] Tarragona, Barcelona, Gràcia i Cardedeu: acció de denúncia contra la nomenclatura franquista retirada
29 mar 2008
Després de la presentació pública de l’inventari de simbologia franquista que va tenir lloc el passat 23 de febrer a Barcelona, les Assemblees de Joves han començat a fer la feina de modificació de la nomenclatura de carrers, places i centres públics commemoratius del feixisme i la imposició.
cardedeu1.JPG
gracia.JPG
tarragona.jpg
Avui a matí, Assemblees de Joves de Barcelona i Tarragona han lliurat desenes de plaques commemoratives del franquisme o amb nomenclatura imposada que fins ara encara embrutaven els barris d’ambdues ciutats.

A la plaça de la Font de Tarragona, uns 25 membres de la CAJEI han volgut presenciar l’acte simbòlic davant l’ajuntament. A banda d’una seixantena de plaques del “Ministerio de la Vivienda� franquista , l’assemblea ha lliuat la placa de la plaça del Rei i una placa dels districtes de Tarragona que es van imposar durant el franquisme.

A la Vila de Gràcia, una vintena de membres de l’Assemblea de Joves han procedit a lliurar i trencar simbòlicament tres plaques davant el consistori gracienc: la de la plaça del monarca Joan Carles I, la del carrer Príncep d’Astúries i la del carrer Secretari Coloma. Aquests tres noms han sigut substituïts per l’Assemblea de Joves, que ha rebatejat els indrets com: carrer de Pau Alsina, carrer Riera de Cassoles i plaça del Cinc d’Oros. A més, l’assemblea ha esmicolat les plaques amb la nomenclatura franquista per tal que quedin inservibles.

A la plaça Sant Jaume de Barcelona, una vintena de joves s’ha aplegat per donar suport a les Assemblees de Joves del Clot i de Sants, que han lliurat set plaques de forma simbòlica i una carta sol•licitant a l’alcalde Jordi Hereu la retirada de la resta de plaques franquistes que resten dempeus a Barcelona i el canvi de nom d’aquests carrers de forma oficial. Entre les plaques retirades es troben les dels carrers Rafael Capdevila, Muntades, Bethencourt, plaça Espanya, Enric Bages, General Almirante i Maria Victoria.

A la plaça de l’Ajuntamen t de Cardedeu, els joves de la CAJEI també s’han concentrat per dur a terme l’acció simbòlica contra la simbologia feixista. Les plaques dels carrers Josep Casadamunt i Pere Clusellas van ser retirades del carrer al llarg de la darrera setmana i l’assemblea les ha lliurat avui junt amb la carta de sol•licitud de retirada pel consistori.

Amb aquest acte simbòlic coordinat la CAJEI enceta la iniciativa per canviar tots els noms de carrers franquistes i imposats per l’Estat espanyol. Així, instem l’administració pública a dur a terme una vertadera recuperació de la Memòria Històrica, commemorant la feina feta pels qui van deixar la vida lluitant per la llibertat i la justícia social als Països Catalans, i no en memòria del feixisme i les imposicions espanyoles, monàrquiques i retrògrades.

Adjunt, l’inventari de la nomenclatura i simbologia franquista imposada als Països Catalans, dividida per barris i viles i que servirà com a guia per a les accions directes i de denúncia de les Assemblees de Joves. Des de la CAJEI seguim amb el compromís de retirar i/o boicotejar tota la simbologia feixista que hi ha a l’inventari, ja que resulta un insult per tots aquells que s’han deixat la pell en la lluita pel seu poble, i una provocació pels i les joves que continuem amb aquesta mateixa lluita.
   
Gràcies per la vostra atenció,

CAJEI
29 de març de 200
Cajei: www.cajei.net
Campanya: www.cajei.net/especial_subversio.asp
Mira també:
http://www.cajei.net
http://www.cajei.net/especial_subversio.asp

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI-Subversió per la Llibertat] Tarragona, Barcelona, Gràcia i Cardedeu: acció de denúncia contra la nomenclatura franquista retirada
29 mar 2008
a trabajar cojones!!
Re: [CAJEI-Subversió per la Llibertat] Tarragona, Barcelona, Gràcia i Cardedeu: acció de denúncia contra la nomenclatura franquista retirada
31 mar 2008
també treureu les plaques dels restaurants francesos ? ho dic perque com no voleu simbologia espanyola ni francesa als nostres carrers ...

Trobo més encertat el primer eslògan ...
Re: [CAJEI-Subversió per la Llibertat] Tarragona, Barcelona, Gràcia i Cardedeu: acció de denúncia contra la nomenclatura franquista retirada
31 mar 2008
Jo també em posaria a derribar totes les cases i blocs de edificis que el Ministerio de la Vivienda franquista va construïr pels treballadors. No voleu la simbologia? I perque no derribeu també tota l´obra dels que ho van construïr?
En fin, uns ninyatos sense gaire faena i que nomès fan de chaperos dels politics en la seva campanya de la desmemoria historica fent el subnormal.
PD) Les guerres no es poden guanyar mai després de perdreles. Apunteu això a l´agenda i de retruc li dieu als vostres padrins que estàn ala poltrona quan us donguin la paga.
Re: [CAJEI-Subversió per la Llibertat] Tarragona, Barcelona, Gràcia i Cardedeu: acció de denúncia contra la nomenclatura franquista retirada
01 abr 2008
Kender, vigila que em cago a sobre teu
Sindicat Terrassa