Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Mural per recordar Guillem Agulló�
28 mar 2008
L'assemblea de Maulets Ciutat hem fet un mural per iniciar les conmemoracions en record del nostre company Guillem Agulló.
Guillem_A...jpg
GUILLEM AGULLÓ, NI OBLIT NI PERDÓ


L'11 d'abril de 1993 al poble de Montanejos (País Valencià) Guillem Agulló i Salvador de 18 anys, militant de Maulets i el col·lectiu SHARP, va ser assassinat. El seu únic delicte era ser un jove independentista i revolucionari; essent aquesta consciència i entrega generosa de lluita allò que no li podien perdonar els seus botxins, uns joves d'ideologia d'extrema dreta espanyolista del barri de Marxalenes de la ciutat de València. Aquests se n'anaren, després del crim, cantant el "Cara al Sol", com en les millors èpoques de la dictadura que tots crèiem superada. En una situació surrealista, la Guardia Civil va retenir els companys de Guillem durant tota la nit sense deixar-los telefonar a casa, ni sense mostrar cap interès en els autors dels fets. El judici va seguir en la mateixa línia d'impunitat i criminalització de la víctima. Tan sols un d'ells, Pedro Cuevas, va acabar sent condemnat a 15 anys, però només va complir-ne quatre. Quinze anys després dels fets de Montanejos, l'anomenat "cas Agulló" continua provocant perplexitats, com la presència del seu assassí a les llistes d'Alianza Nacional al poble de Xiva a les passades eleccions municipals.

A mesura que creixia la indignació popular pel crim, n'augmentaven també les mostres públiques de rebuig: hi va haver pronunciaments d'institucions, universitats, instituts i escoles; d'organitzacions polítiques, socials i cíviques; de personalitats conegudes en els més diversos àmbits; de milers de persones anònimes... Un dels actes més emotius i multitudinaris va tenir lloc a la plaça de bous de València que, en la commemoració del 25 d'abril d'aquell any, es va convertir en homenatge a Guillem.

Aquest crim no fou una baralla entre bandes, com les forces de seguretat i el poder ens volien fer creure. Aquest crim formava part de tota una campanya d'intimidació contra el jovent dissident per tal d'ofegar les idees independentistes i revolucionàries.

Ja han passat 15 anys. Però el feixisme encara està present. I no només en l'existència de grupuscles nazis al carrer, sinó també en l'ampara, protecció i complicitat que tenen per part de l'estat i les seves forces de l'ordre. Gaudeixen de total impunitat, com és el cas dels assassins de Guillem. Només cal adonar-se'n que molts nazis són membres o tenen relació amb les forçes armades, els cossos policials o les empreses de seguretat, com és el cas de la coneguda Levantina de Seguridad (en mans d'un dirigent feixista) i l'assassí d'en Carlos (assassinat l'any passat a Madrid a mans d'un militar). En aquests temps que tant es parla d'il·legalitzacions, els grups i partits nazis gaudeixen de llibertat absoluta per fer apologia del genocidi, del racisme i, en definitiva, per emprar la violència cap a aquells i aquelles que no són o no pensen com ells.

Per això des de l'assemblea de Maulets Ciutat de Mallorca trobam necessari que la seva figura i la seva lluita no s'oblidi realitzant accions en la seva memòria. Passaran 10, 15, 20, 100 anys o els que siguin, però la memòria de Guillem Agulló continuarà viva, com a símbol de la lluita antifeixista i de la lluita d'un jove per la llibertat del seu poble.


Ni un pas enrere davant del feixisme.
El nostre millor homenatge: el camí cap a la victòria.



Mallorca. 28 de març de 2008
Guillem_A..22.jpg
Mira també:
http://www.maulets.org
http://www.maultes.org/mallorca

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mural per recordar Guillem Agulló�
30 mar 2008
Muy buen mural,que no se olvide nunca el recuerdo de Guillem.

Fora Feixistes!!!!

____________________________
http://muralespoliticos.blogspot.com
____________________________
Sindicat Terrassa