Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
(UAB) Nova victòria estudiantil! es suspen consell de govern per mobilització estudiantil.
26 mar 2008
Un grup d'estudiants irromp en el Consell de Govern de la UAB i aconsegueix que se suspengui
Es demanava la dimissió del Rector per la càrrega desmesurada dels Mossos, es pregava que el Rector reconega que la UAB no té el finançament necessari per aplicar la LOU i l’EEES, es feien preguntes pel que fa al procés de Bolonya, es reconeixia com il·legal aquell Consell i, darrerament, demanar que la UAB es declare altre cop insubmisa al pla Bolonya, la LOU i el RD de graus.
fotoRectorat2.jpg
#file_1#

Aquest dimecres 26, vora les 9 del matí a la plaça cívica del campus de la UAB es van començar a concentrar alumnes d’aquesta universitat. El motiu d’aquesta reunió era protestar contra la intrusió dels Mossos d’Esquadra a la UAB i la seua actuació contra els alumnes el dia 4 de Març. Altres dels objectius de la reunió era interrompre el Consell de Govern, que se celebrava a aqueixa mateixa hora al Rectorat o­n eren el Rector i diferents degans de facultat.

Cap a les 9.30 i després d’haver fet una pancarta amb el lema: “Aquest consell és il·legal. Rector dimissió�, els estudiants allí reunits van marxar cap al rectorat. Un cop allà van entrar tots plegats fent soroll amb xiulets i un megàfon sense cap impediment per part dels cossos de seguretat de l’edifici.

El grup de joves va interrompre el Consell de la mateixa manera contundent que havien entrat a l’edifici: amb soroll. Un cop dins la sala o­n se celebrava l’esdeveniment i davant de la cara d’estupefacció dels allí presents, els alumnes es van distribuir drets per tota la sala i van desplegar la pancarta abans esmentada. Durant uns segons els xiulets i el megàfonno van parar de sonar, la cara dels professors, degans i el Rector inclòs, denotava que malgrat l’ensurt del moment no els hi venia de nou aquesta intrusió, és a dir, d’alguna manera l’esperaven o sabien que podia passar.

Després dels segons d’aldarull, tothom va callar per tal que es llegís el comunicat que els manifestants havien preparat. En aquest text, que tothom a la sala va escoltar, es demanava la dimissió del Rector per la càrrega desmesurada dels Mossos, es pregava que el Rector reconega que la UAB no té el finançament necessari per aplicar la LOU i l’EEES, es feien preguntes ben clares pel que fa al procés de Bolonya que encara no s’han contestat, es reconeixia com il·legal aquell Consell i, darrerament, demanar que la UAB es declare altre cop insubmisa al pla Bolonya, la LOU i el RD de graus. Mentrestant, alguns alumnes van repartir unes fulletons amb informació al respecte als assistents del Consell.

Un cop va acabar la lectura en alt del comunicat seguiren els xiulets fins que el Rector va alçar la sessió i el Consell es va donar per finalitzat. Gairebé tots els components del Consell marxaren i els que quedaren obriren un debat improvisat amb els alumnes, entre d’ells el degà de la Facultat d’Educació, Màrius Martínez, el qual defensava fermament el pla Bolonya amb arguments com aquest pla no privatitzava la universitat. Després de quasi una hora de debat tothom marxà. La sala restà en silenci novament mentre que fora continuaven les reivindicacions.

MANIFEST

Estem aquí per demanar explicacions i per impugnar la falsa democràcia de la que us vulgueu atorgar tots aquells i aquelles que el passat dia 5 en un acte covard i mesquí, heu donat suport a la càrrega dels Mossos d’Esquadra contra estudiants pacíficament asseguts en horari lectiu.

És un acte covard perquè heu recolzat sense pensar o al menys sense pensar que no sou individus sinó que representeu una institució pública, i davant l’evidència, heu mantingut la boca tancada. Quin dignes sou!

Una institució que ha donat suport públic a un munt de mentides i que a sobre, es sent a la solvència de fugir davant els estudiants als que, quan us queda temps entre gestió i gestió, reunió i reunió, pica-pica i inauguració, doneu classe amb el suport d’un becari, d’un investigador en formació amb els llibres que llogueu a biblioteques a o­n els llibres són col·locats per persones que treballen sense contracte. Quin valents que sou!

La vostra vida deu ser de lo més enriquidora i ocupada. Amb sort sou de bona família i no sapigueu què vol dir treballar per estudiar. Amb mala sort, heu hagut de treballar per estudiar però heu oblidat què vol dir això. De segur que tots i totes sou uns demòcrates convençuts ... o dèspotes il·lustrats?

Sigui quina sigui la vostra situació TENIU LA OBLIGACIÓ DE RESPONDRE a les conseqüències de les vostres decisions que creieu tan fermes i legítimes, tant que ni tan sols goseu defensar-les en públic...

Mala sort. Quina pena. La realitat és tossuda i la sang salpica. Ara teniu l’oportunitat de respondre i retractar-vos. Per descomptat, no necessitem veure més experiments democràtics ni del senyor Ferrer, ni del senyor Grasa, ni del senyor Carbonell, ni per descomptat de la senyora Degana de Lletres ni del Senyor Degà de Psicologia. D’ells demanem la seva dimissió: per inútils, per cínics, per covards i per indignes per aquesta Universitat. No estan a l’alçada del seu estudiantat.

Però a més de dimissions, tenim PREGUNTES i volem RESPOSTES – podeu prendre nota si voleu-:

· Per què es va rebutjar convidar formalment al Comitè de Vaga al Consell de Govern del dia 5 de març per presentar les reivindicacions i motius de la Vaga del dia 6 de Març, malgrat la petició formal dels estudiants claustrals del Consell de Govern?

· Per què no s’ha penjat a la web de la UAB la carta de dimissió de l’Adjunt del Vicerector?

· Per què no s’ha penjat a la web de la UAB el comunicat del Comitè de Vaga?

· Per què no es fa públic l’escrit que demana la intervenció dels Mossos d’Esquadra?

· Per què des de fa setmanes la UAB està plena de policies secretes? Això no són coaccions ni amenaces?

· Per què no es va acceptar la sortida pacífica l’endemà del tancament, tal com havia acordat el Comitè de Vaga en reunió extraordinària?

· Si el tall de llum de les 20.30 (que va durar el que va durar la càrrega policial i no més al pati de Lletres) va ser una averia, per què no es presenta un document acreditatiu de la empresa de llum?

· Per què es van fer fora als periodistes que hi havia a dins de la Facultat mentre es treia als estudiants tancats i tancades?

· Per què l’endemà es va obrir la Facultat amb els mobles apilats amb el conseqüent risc real per als estudiants i treballadors de la Facultat?

· Per què el dia 5 de Març cap representació del Rectorat, ni del Consell de Govern es va dirigir als estudiants per donar explicacions?

· Per què el Rector no s’ha posat en contacte desprès dels fets amb cap persona del Comitè de Vaga ni de cap òrgan legítim de representació estudiantil ?

· Per què el Rector es dirigeix personalment només A UNA PART de la comunitat universitària (al funcionariat) amb la seva carta?

· Per què s’han fet circular a totes les llistes institucionals els comunicats del Consell de Govern i del Deganat de Lletres-Equip de Govern i es bloqueja la comunicació per part dels estudiants d’Assemblees (malgrat que les Assemblees són la representació estudiantil legítima i escollida per a representar l’estudiantat a les institucions)?

· Per què el Rector s’ha negat a obrir un debat públic a televisió amb els estudiants i el professorat sobre el Procés de Bolonya?

· Per què ha dimitit el Deganat de Traducció i Interpretació en relació a l’intent d’aprovació sí o sí d’un Pla d’Estudis en contra de la majoria del professorat i dels estudiants?

· Per què es inimaginable per al senyor Rector assumir públicament el déficit financer de la UAB? És que és mentida?

· També és mentida que a més de obrir-se al Banc Santander, la única via que es veu clara per tenir més ingressos és pujar les taxes i matrícules de graus i postgraus?

· És igualitari, és democràtic pujar el preu no més als estudiants extracomunitaris, com es diu a la Comissió d’Economia? O això també és mentida?

· Per què es inimaginable per al senyor Rector obrir un debat democràtic i clar sobre els plans d’estudi sobre l’aplicació de Bolonya?

· Per què és inimaginable per al senyor Rector parlar amb els seus estimats estudiants?

· Qui és el senyor Grasa per qualificar als estudiants que estan en contra de l’autoritarisme d’aquest Equip de Govern i de com està aplicant Bolonya de “minoria feixiste�? és el mateix senyor Grasa que dòna instruccions als Mossos? O el militant que cita consignes del 68 a les magnes reunions del Consell de Govern?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (UAB) Nova victòria estudiantil! es suspen consell de govern per mobilització estudiantil.
27 mar 2008
si us tornen a enviar a la tv3 envieu a gent que tingui capacitat per a no deixar-se jalar pel porc del cuní i la vibora de la raola.

és vergonyós el tracte que vau rebre, fins i tot palrant despreciativament cap a vosaltres. això ningú s'ho ha de deicar fer. s'heu de preparar els arguments i buscar algú que sigui ágil traient-ne de nous ràpid.

salut i canya!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more