Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La Plataforma Salvem els Muntanyans denuncia el doble joc del Departament de Medi Ambient
25 mar 2008
LA PLATAFORMA SALVEM ELS MUNTANYANS DENUNCIA EL DOBLE JOC DEL DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT.

La Plataforma exigeix a l’Agència Catalana de l’Aigua transparència i rigorositat en els seus plantejaments.

Davant de les darreres informacions publicades als mitjans de comunicació que assenyalen l’existència d’un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) favorable a la canalització del Torrent del Gibert, dins del pla Parcial Muntanyans II, la “Plataforma Salvem els Muntanyans� volem manifestar el següent:

La totalitat de la zona compresa pel Pla Parcial Muntanyans II es troba situada en una zona d’alt risc d’inundació. Així ho acredita el propi Pla Inuncat de la Generalitat de Catalunya, i tres informes tècnics, el darrer d’ells realitzat per un pèrit independent nomenat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La totalitat d’aquests informes han estat entregats als responsables del Departament de Medi Ambient i de l’Agència Catalana de l’Aigua, els quals són coneixedors de la situació d’alt risc que suposaria la construcció de 555 habitatges i els perjudicis per l’espai d’interès natural dels Muntanyans.

En data 3 de març de 2008 la Plataforma Salvem els Muntanyans va sol·licitar a l’Agència Catalana de l’Aigua de quina informació disposaven sobre la canalització del Torrent del Gibert, en tant que l’empresa constructora estava actuant sobre un torrent sense cap tipus d’informe que avalés tal actuació. També els hi van ser entregades fotografies que acreditaven la modificació del curs natural del torrent. L’ACA en cap moment no s’ha posat en contacte ni ha proporcionat a la Plataforma Salvem els Muntanyans ni aquesta ni cap documentació, malgrat haver-se sol·licitat.

En data 5 de març l’ACA va efectuar un informe mitjançant el qual donava la corresponent autorització per canalitzar el torrent. Una autorització que es dona quan el torrent ja estat canalitzat i sense que s’hagi incorporat cap estudi d’impacte ambiental. Es a dir, s’ha estat modificant el curs d’un torrent sense els permisos requerits legalment.

Volem recordar que l’Agència Catalana de l’Aigua és un organisme que depèn del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Un Departament que, amb aquesta actuació està demostrant una manca de voluntat absoluta per resoldre el conflicte de Muntanyans II, obviant, no només la voluntat popular, sinó les resolucions del mateix Parlament de Catalunya i del mateix Departament, esdevenint còmplice de les eventuals afectacions negatives sobre l’espai dels Muntanyans.



Denunciem així mateix, la desídia de l’Ajuntament de Torredembarra, i dels partits que l’hi donen suport que, davant les evidències que acrediten la perillositat de l’edificació, no és capaç de mostrar un mínim d’interès per salvaguardar un dels espais que configuren l’ identitat del nostre poble.



Torredembarra, 24 de març de 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Plataforma Salvem els Muntanyans denuncia el doble joc del Departament de Medi Ambient
25 mar 2008
llegir els vostres posts és una frustració constant. crec que ni la mateixa gent de torredembarra s'està enterant amb precisió de la gravetat de l'assumpte encara que els hi arribin coses. això ens hauria de fer pensar.

Salut i seguiu així!
Re: La Plataforma Salvem els Muntanyans denuncia el doble joc del Departament de Medi Ambient
26 mar 2008
Eps company! No es tracta de frustrar-nos. la partida encara no s'ha acabat!
Sindicato Sindicat