Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: educació i societat
Fòrum Social per la Universitat Pública 26, 27, 28 i 29 de Març
24 mar 2008
Fòrum Social per la Universitat Pública
La pròxima setmana, entre els dies 26, 27, 28 i 29 de març es reuneix a Barcelona la Conferència de Primavera (http://www.ub.edu/comint/eua/presentacio.htm) de la European University Association (EUA) que sota el títol genèric "La governança de les universitats europees més enllà del 2010" serà el punt de trobada de més de 350 rectors de les principals universitats europees amb destacats membres de les principals multinacionals europees per establir els criteris que permetin continuar en la implementació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) que arrencà l'any 1999 amb la Declaració de Bolonya.

A aquesta trobada on es decidirà el futur de la Universitat pública no han estat convidats ni representants de l'alumnat, ni del professorat, ni de la societat civil, essent per tant exclosos d'aquests debats on s'ha d'establir quin model d'universitat pública necessita la societat del segle XXI. Aquest fet no ha ser motiu perquè totes i tots aquells que hem estat exclosos d'aquests debats no puguem crear espais de trobada, discussió i debat al voltant dels problemes que afecten a la Universitat pública, així de com poder plantejar a la resta de la societat un model alternatiu d'implementació de l'EEES que no vagi acompanyat de l'entrada de les multinacionals econòmiques en els òrgans de decisió la Universitat, així com d'una privatització encoberta del marc universitari.

Per tot això des de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública i d'altres col·lectius de la societat civil s'ha decidit convocar el primer Fòrum Social per la Universitat Pública. La conferència inaugural del Fòrum es realitzarà el dimecres 26 de març a les 18 hores a la Sala Peixera de la Universitat Pompeu Fabra i anirà a càrrec de Josep Ferrer, ex-rector de la Universitat Politècnica de Catalunya i Francisco Fernández Buey catedràtic de Filosofia política de la Universitat Pompeu Fabra.

Les jornades del Fòrum estan plantejades per crear els espais de discussió i debat al voltant dels quatre eixos temàtics que s'han establert al voltant dels problemes que afecten a la Universitat Pública, per això primer es portarà a terme una conferència – debat, per posteriorment treballar en grups reduïts al voltant dels eixos programats per tal d'arribar a conclusions que es recolliran en document final que a mòdus de Declaració de Barcelona vol ser la resposta que des de la comunitat universitària i la societat civil que no ha participat a la conferència es vol fer arribar als rectors de la EUA.

El primer eix de treball es centrarà en analitzar els "Origens del EEES" a càrrec d'Arcadi Oliveres, professor del departament d'Economia Aplicada de la UAB i Montserrat Treserra, professora emèrita de Sociologia de la UAB. El segon eix de "Aplicació, efectes, respostes, conseqüències i resistències al procés de Bolonya", el tercer eix es centra en "Quin model de universitat pública volem?" i el quart eix "Estratègies per resistir i aturar el procés de Bolonya". Aquests darrers eixos de treball encara s'estan tancant els ponents, però tant bon punt que els tinguem confirmats ja l'informarem al respecte.

Tant de bo que tingueu interès en participar en les jornades del I Fòrum per la Universitat Pública. Si voleu rebre més informació al respecte o confirmar la vostra assistència, podeu indicar-lo al e-mail (forumsocialuniversitatpublica (at) gmail.com).

Gràcies per la vostra atenció i esperem poder comptar amb la vostra assistència a les Jornades del Fòrum.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fòrum Social per la Universitat Pública 26, 27, 28 i 29 de Març
24 mar 2008
molt bona iniciativa¡¡ Enhorabona
Re: Fòrum Social per la Universitat Pública 26, 27, 28 i 29 de Març
25 mar 2008
podeu especificar horaris i ubicació dels debats?
Re: Fòrum Social per la Universitat Pública 26, 27, 28 i 29 de Març
25 mar 2008
podeu especificar horaris i ubicació dels debats?
Re: Fòrum Social per la Universitat Pública 26, 27, 28 i 29 de Març
25 mar 2008
pots visitar
http://www.universitatpublica.org/?p=54
Hi trobaràs més informació!
Sindicat