Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí
Ciclistas urbanos, ¿preparados para las municipales?
18 mar 2008
Ciclistes de Barcelona: Ja n'hi ha prou. Ara que encara falta temps per les eleccions municipals és el moment de fer-nos sentir, de fer propostes i exigir als partits polítics pronunciar-se sobre com fer de la bicicleta una veritable alternativa de transport sense jugar-nos la vida.
carril bici invadido por camión.jpg
Quedan (sólo) 3 años para las elecciones municipales.
Mientras los ciclistas urbanos seguimos empeñados en no ensuciar el aire de Barcelona, costarle menos a la seguridad social, descongestionar el transporte público, ayudar al estado con lo de Kioto, y respetar el sueño de nuestros vecinos, los políticos que gobernarán la ciudad a partir del 2011 siguen cocinando un programa que volverá a repetir lo de siempre: Nuevos Fòrums de les Cultures; la Barcelona chupiguays del diseño tomada por turismo Ryanair; la culpa es de Madrid...

Depende de nosotros que las propuestas que nos afectan (y peor aún, los hechos) no se vuelvan a quedar en, por ejemplo, las 6 palabras del programa municipal del PSC del 2007: Construcció de xarxes de carril bici. :-)

Ahora es el momento de hacernos oír, de hacer propuestas y de exigir a los partidos políticos pronunciarse sobre los temas que nos afectan para, si no se pronuncian, buscar nuevos partidos. En dos años será ya demasiado tarde.

Propongo crear desde aquí una lista de propuestas a los políticos que se presenten a las elecciones de 2011. Se trata de hacer propuestas concretas, para luego poco a poco fundamentarlas bien en términos presupuestarios y logísticos. Los comentarios serán por tanto bienvenidos y los organizaré en la página de CiclistaBCN:
http://ciclistabcn.blogspot.com/

Lo ideal sería encontrar un espacio wiki para esto, pero hasta que lo encontremos me ocuparé.

Salut!


This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ciclistas urbanos, ¿preparados para las municipales?
18 mar 2008
comença malament, ara en català, desprès en eppanol, em recorda al Fernandito.
Re: Ciclistas urbanos, ¿preparados para las municipales?
19 mar 2008
si lallengua et planteja problemes en coses com aquestes amic meu, tens un greu problema. M'estic començant a fartar de gentussa que valora una lluita una causa per la llengua en que esta escrita. Nomes creeu divisió i mal rotllo aneu a pastar fang
Re: Ciclistas urbanos, ¿preparados para las municipales?
19 mar 2008
Clarament el primer comentari es un Troll i el seu únic objectiu es fer perdre el temps ( com a mi ara ) i desviar l'atenció creant polèmiques buides.

A Indymedia Barcelona es pot publicar en 3 llengües, i el castellà es una d'elles.

--------------------------------------------

Mai faré res en contra de iniciatives sobre els carrils Bici, però no oblideu que el model actual de carril Bici no es gens positiu per als ciclistes.

A Barcelona els carrils bici estan muntats per a que les bicicletes no molestin als cotxes. Jo no vull més carrils bici, jo vull menys cotxes i més bicis a la carretera.
carrils bicicleta i no
19 mar 2008
Estic d'acord amb aquest darrer comentari respecte a la meva necessitat de carrils bicicleta, però per als usuaris més porucs, els carrils els permeten sortir al carrer i per tant benvinguts. No obstant, cal que no estiguem obligats a fer servir el carril bicicleta si no volem: el senyal ha de ser quadrat i no pas rodó.
Re: Ciclistas urbanos, ¿preparados para las municipales?
19 mar 2008
Sí, jo també crec que hem de reconquerir la calçada, perque no ens passi com a Paral.lel. Potser la zona més emblemática per a aixó sería l'Eixample, on es podría demanar o be la pacificació de carrers o be la eliminació del trafic a motor de alguns d'ells. No veig clar qué seria millor.
En alguna ciutat del nord d'europa he vist també una opció molt interessant: a cada pass de peatons o cada cruilla, el nivell de la calcada puja al nivell de la vorera amb una rampa que només molesta si vas rapid (cotxes). D'aquesta forma a mes els vianants no han de baixar a la calcada per creuar, i no calen rampes especials per cadiretes ni cadires de rodes. I els cotxes es veuen obligats a enlentir a cada pas de cebra. Em demano si aixó no seria una solució als encreuaments de l'Eixample, una forma de recuperarles per al peató.
Re: Ciclistas urbanos, ¿preparados para las municipales?
19 mar 2008
Jo també crec que s'han de reconquerir els carrers en bicicletes. El reanivellament de les cruïlles em sembla molt interessant, d'aquesta manera també augmentes la sensació de peatonalitat dels carrers ja que els vianants no han de canviar de nivell.

Crec que en la lluita contra els cotxes ens hem d'aliar amb els vianants, ja que moltes mesures preses fins ara criminalitzen la imatge dels ciclistes i fomenten el rebuig de les bicicletes sense perjudicar tant als cotxes.
Re: Ciclistas urbanos, ¿preparados para las municipales?
21 mar 2008
jo n'estic fart de penya que es pensa que voler viure en una llengua es ser "gentussa" (xusma, lumpen, malagent, delinquents... pots ampliar el teu vocabulari racista o el teu autodi) i que si un o una es "progre" ens pot anar aillant com si fossim micos al zoo als que a més d'anar en bici, ser ecologista i barallarnos amb la progresia de disseny que promociona l'Ajuntament entre d'altres... formen part d'un ... dallonses... de pais

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more