Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Vídeo: Cases de xapa
18 mar 2008

Prémer Aquí per veure el vídeo

Les parets, el sostre, el terra... tot és de xapa. Calents a l'estiu i fredes a l'hivern. No són barraques, són mòduls. Al seu dia es van instal·lar famílies com a solució provisional i ara són el seu habitatge habitual. És el cas de les famílies del barri tarifeño de "La Chanca", que porten ja 20 anys habitant prefabricats propietat de l'ajuntament. Les dotze famílies de "Santo Domingo" n'han complert tres. Però no estan sols, hi conviuen unes desagradables veïnes. Obren una caixa|calaix: paneroles. Darrere de la nevera: paneroles. En la connexió de la tele: paneroles. Fins i tot a la banyera. Paguen 18 euros al mes. Callejeros descobreix aquesta setmana com un empresari "espavilat" està cobrant als temporers de la taronja per viure en uns mòduls que els han de proporcionar de forma gratuïta.

María Soledad no viu en un mòdul, sinó en un contenidor de vaixell. En aquestes quatre parets espera impacienti que el seu marit surti de la presó. El seu contenidor no té res a veure amb el d'un arquitecte que n'ha aïllat per complet dos per poder viure en un terreny rústic no urbanitzable. Una solució semblant a la d'un grup de famílies de Morata de Tajuña que han trobat en els prefabricats una solució econòmica per al cap de setmana. El seu "xalet" els va sortir per aproximadament 3000 euros. "Cases de xapa" és un reportatge de Sonia López...

Mira també:
http://kanalalternativo.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Videoperiodisme modern?
18 mar 2008
No m'agrada gens la realització dels videoreportatges "Callejeros" del canal "Cuatro".

Sembla que no et puguis parar a pensar ni un moment entre escena i escena. T'has d'empassar totes les imatges i frases narratives sense poder analitzar res de forma autònoma.

Són videoreportatges editats com un videoclip, intentant demostrar que els periodistes professionals són molt propers al carrer i molt sensibles a la realitat social. Fan videoreportatges sensacionalistes en els quals sembla que descobreixin les misèries del carrer en primícia mundial, i com més espectaculars les imatges i expressions dels entrevistats millor.

Jo aquest programa de la TV tradicional el veig com un "reality show" destinat a nodrir-nos de les imatges que els dóni la gana (principalment sobre la Madrid del PP) boicotejant la possibilitat de reflexió de l'espectador.
Re: Vídeo: Cases de xapa
20 mar 2008
Jo no veig la tele des-de fa 15 anys.
Però em preguto ont viu en Libero.
I ONT viuen la majoría que posta a Indymedia BCN.

Hummmmmmmm

A més suposo que els Okupes (Squaters) han d´enar a un cyber-cafè a postejar.
Doncs no crec que les cases velles que van ocupant tinguin internet.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more