Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Josep Garganté.: «Quan hi ha conflicte hi ha sabotatges, per les dues parts»
14 mar 2008
-
L'ENTREVISTA

> Josep Garganté.: «Quan hi ha conflicte hi ha sabotatges, per les dues parts»

El portaveu dels vaguistes insisteix que la demanda és justa perquè ara descansen cinc dies al mes i denuncia una campanya de desprestigi

-Vosaltres voleu dos dies i TMB diu que també. En què quedem?
-«L'empresa al Nadal deia que ja teníem a l'abast els dos dies. Mentia, perquè no descansem dos dies, i ara canvia el discurs i torna a mentir quan diu que també vol els dos dies. El que passa és que quan la gent sap que realment descansem cinc dies al mes, és tan vergonyós i és tan just el que demanem que ha de buscar alguna estratègia argumental per no quedar fatal davant de l'opinió pública.»

-TMB diu que ja en podeu fer 1,9 a la setmana.
-«Si a algú que ja descansa dos dies a la setmana hi sumes vacances i festes oficials, ja no descansa dos dies, sinó més.»

-Voleu reduir la jornada de 1.690 hores?
-«No seria mala idea, però no ho demanem. Ara fem 1.690 hores, a més de 83 hores de presència [les que no són de conducció efectiva] mínimes i 80 hores extraordinàries obligatòries. Si les hores de presència passen a temps efectiu, com diu el decret estatal, generen 12 dies de descans. I si els 7 festius que ara es treballen amb hores extraordinàries obligatòries es recuperen, ja ens acostem al que demanem.»

-Llavors aquestes 286 hores que TMB diu que voleu reduir no es treuen de les 1.690 anuals.
-«286 hores són 40 dies, i no necessitem això per tenir els dos dies setmanals. Amb vint i escaig hi arribem. TMB també diu que això li costaria un 20% més però de moment sobre la taula hi ha posat un 0%.»

-Un 23% dels conductors estan de baixa i l'empresa diu que cada dia han circulat més busos fora dels serveis mínims. Esteu perdent suport?
-«No tenim aquesta sensació. Cada matí han sortit 6 o 7 esquirols, i hi ha una campanya mediàtica que intimidem els conductors, però el conductor que fa un servei mínim podria continuar un cop acabat, perquè ningú no controla la tornada, i tornen voluntàriament.»

-Teniu piquets controlant la sortida dels busos. Qui no vol fer vaga no té dret a no fer-la?
-«El que ha de fer el company és venir a l'assemblea i dir que no vol la vaga i votar-hi en contra. Aquesta és una reivindicació col·lectiva, no individual. Això està decidit col·lectivament i això és el que els companys recorden a qui fa d'esquirol. Però a l'hora de tornar, és impossible controlar-ho. I la gent torna massivament.»

-Es llancen pedres.
-«Hi ha sabotatges, sí. Però també de l'empresa, perquè es neguen a donar-nos la llista de serveis mínims, i no surt enlloc. Si Treball diu que d'una cotxera han de sortir 120 cotxes, l'empresa pot dir que són 150, i no ens dóna la llista per poder controlar-ho. L'única opció per controlar que l'empresa no ens estigui colant més serveis mínims del compte és buscar-ho en un totxo de 50 pàgines.»

-Però vosaltres no podeu retenir ningú.
-«No ho fem, però hem d'assegurar-nos que els serveis mínims que ha dictat Treball són els que ha posat l'empresa. Perquè si l'empresa vol rebentar la vaga, pot posar 120 cotxes en comptes de 80.»

-Aquests 120 només poden sortir si hi ha empleats disposats a sortir.
-«No. Perquè els diu que tenen serveis mínims. Ens hem trobat casos d'aquests. Si ens donen la llista, ho comprovem en 30 segons. Si no, triguem més. I així tenen l'excusa perfecta: diuen que estem retenint serveis mínims i criden la policia. L'empresa fa cas omís de les lleis. Això és sabotatge? Sí. Hi ha sabotatges també per l'altra part? Sí, perquè quan hi ha conflicte hi ha sabotatges.»

-Això justifica pedrades i rodes punxades?
-«No és qüestió de justificar. Quan hi ha vaga, també hi ha antiavalots a les cotxeres, i si no n'hi ha no me'ls trobo. Sí, quan hi ha conflicte passa tot això. Tot, no només una part. I passa en tots els conflictes laborals.»


http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/entrevistes/index.html?p_idcmp=2771216

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Josep Garganté.: «Quan hi ha conflicte hi ha sabotatges, per les dues parts»
14 mar 2008
Aquesta lluita s'ha de guanyar i es guanyarà si tothom posem una mica d'energia. Pensem que aquesta lluita pot sentar precedents... per a bè o per a malament i no nomès al sector laboral, tambè pels estudiants, pels derets civils, per denunciar a politics-ques corruptes etc.
Es molt important acudir a les convocatories i als piquets, pasa-ho i vine.
No ho deixem pasar. Estàn succeint coses molt interesants, com ara les iniciatives de suport com a usuaries.
En el futur es parlarà (ara toca actuar) i molt tant es perdi com no, l'historia la podem escriure nosaltres i sobre tot contar-la de primera mà.
P.D. Per als "periodistes grocs" esteu en punt de mira, per només reflexar les versions institucionals, per omisió i trasgiversació etc, esteu fent molt mal TRAIDORS-ES!!
molts petons i abrasus per els que aguanteu.
Re: Josep Garganté.: «Quan hi ha conflicte hi ha sabotatges, per les dues parts»
15 mar 2008
es la lluita de tots i totes, de la classe treballadora de Barcelona i Catalunya

Hereu, dimissio, per pijo explotador

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more