Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : antifeixisme : educació i societat : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
IV Aplec Internacionalista a Benicàssim
14 mar 2008
aplec.jpg
L'Aplec Internacionalista d'enguany se celebra en el marc del IV Encontre Ibèric d'Esperanto, coorganitzat per la Joventut Portuguesa d'Esperanto, la Societat Juvenil Espanyola d'Esperanto i la Joventut Catalana d'Esperanto. Aquesta vegada és Benicàssim la ciutat que acull l'esdeveniment, una ciutat mediterrània, acollidora i coneguda, entre d'altres, pel Festival Internacional de Música.

Per la seua situació, la península ibèrica és, des de sempre, un territori plurilingüe i pluricultural. Conté els estats portuguès, espanyol, andorrà, i la colònia britànica de Gibraltar. A part de les 8 llengües territorials: l'anglès, l'aragonès, l'astur-lleonès, l'èuscar, el galaico-portuguès, el castellà, el català i l'occità, podem comptar que són més de tres-centes les llengües parlades a la península ibèrica degut a les darreres migracions.

Així doncs, el programa de l'aplec es basa sobretot en la diversitat lingüística i cultural. La nostra idea principal és d'interactuar els diferents col·lectius esperantistes organitzadors amb associacions, entitats i col·lectius de la comarca, el país i el poble que ens acull. La base de l'aplec que siga l'intercanvi de cultures, coneixements i savieses, donar a conèixer la cultura local als esperantistes de fora, i el món de la llengua internacional Esperanto als d'ací.

El programa tindrà lloc al Casal Jove, al centre de Benicàssim. Proposem allotjar els participants de bades en un institut, per tant és necessari portat sac de dormir i màrfega. De totes maneres, a Benicàssim hi ha força hotels, restaurants, bars, botigues, etc...

www.esperanto.cat/ir2008

This work is in the public domain
Sindicat