Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
comunicat del csoa la colomera coneguda la sentència del judici
13 mar 2008
el passat dimarts 4 de març va tenir lloc el judici contra el csoa la colomera de tarragona, sol·licitat pel propietari de l'immoble on es troba el centre social.
coneguda la sentència, d'altra banda la coneixiem des de bon principi de l'ocpació, no és altra que la mateixa per a tots els alliberaments d'espais en abandó, manifestem aquestes paraules:
COMUNICAT DEL CSOA LA COLOMERA DAVANT LA SENTÃNCIA DEL JUDICI CONTRA ELS USOS SOCIALS DâUN EDIFICI ABANDONAT

Diuen que la justícia és lenta però en el cas del Centre Social Okupat i Autogestionat (CSOA) La Colomera veiem que això no és ben be cert.

Entre el 21 de desembre de 2007 i el 10 de març dâenguany, 80 dies âjustosâ?, hem assistit a una classe intensiva de dret en la qual hem conegut, en carn pròpia, bona part dels elements dâun procés. Des de la denúncia fins la sentencia, passant pels tràmits per aconseguir advocat o el mateix judici.

80 dies. Menys que els que necessitava lâedifici, atès el seu estat dâabandonament, per poder realitzar una funció social. Més que els que ha necessitat la gent de La Colomera, un cop netes i endreçades algunes dependències de la casa, per engegar tot un ventall de tallers i activitats (història de la filosofia, fotografia, malabars, contrainformatiu, tècniques pictòriques, projeccions, assemblees de diferents col·lectius...)

El judici es va realitzar a porta tancada, amb els encausats, a manera de convidats de pedra, sense poder obrir la boca, veient com no sâacceptaven ni les proves, ni els peritatges, ni els testimonis proposats per la defensa.

La sentència es basa en un visió del dret que prima la legalitat per sobre la justícia -que fa prevaler el dret a la propietat (fonamentat en una factura de 120,00 â¬) per davant el dret a un habitatge digne i als seus usos socials- per concloure que sâestà ocupant indegudament una propietat i que sâha de desallotjar el 4 dâabril. Aquesta âjustíciaâ? considera, en aquest cas, que tenen més drets els coloms que han viscut i han mort a lâedifici o els cucs dels aliments que va deixar la darrera llogatera desnonada lâestiu del 2006 (aliments que el âcuidadósâ? propietari no es va molestar en retirar), que les persones que han volgut donar-li un ús social o les que en podrien gaudir.

Poden estar tranquils els defensors de la propietat. La legalitat els empara!

Malgrat tot, nosaltres continuarem alliberant les nostres ments i nous espais, si escau, en defensa dâuna societat en la que importin més les persones que la propietat, en la que tothom pugui gaudir dâun habitatge digne i dâespais en els quals coincidir amb altres persones interessades en el seu creixement personal i col·lectiu i en la que el delicte sigui tenir cases mortes enlloc de plenes de vida i alegria.

Podreu desallotjar els nostres espais, però no desallotjareu les nostres ments!

Tarragona, 13 de març de 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: comunicat del csoa la colomera coneguda la sentència del judici
14 mar 2008
Bueno... es que en una ciuda tan ordenada como es Tarragona una okupa así huerfanita llama mucho la atención. La gente de orden se lo habrá tomao como algo personal y nada: a "estirpar el tumor".

Mucho ánimo. Que han sido 80 dias de luminosos como hacía tiempo no se conocían en Tarragona!!!
Colera camping CNT