Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Comunicat de la Unió de la Joventut Comunista (KSM) sobre el seu judici d'il·legalització
13 mar 2008
Signem per la llibertat d'expressió!

http://4ksm.kke.gr/

http://4ksm.kke.gr/

http://4ksm.kke.gr/

Tots i totes amb la KSM txeca!
KSM.JPG
Benvolguts i benvolgudes camarades i amigues,

Volem informar-les que el 19 de març de 2008, a les 9 hores, al carrer Hybernska, primera planta, a Praga, s'iniciarà el judici que decidirà sobre l'estatus legal o il·legal de la Unió de la Joventut Comunista (KSM), organització que va ser prohibida per decisió del Ministeri de l'Interior de la República Txeca a l'octubre de 2006. El judici començarà un any i sis mesos després que la KSM interposés recurs contra la decisió del Ministeri de l'Interior i només 3 dies abans de l'inici del 8é Congrés de la Unió de la Joventut Comunista (KSM), que tindrà lloc el 22 de març a Praga. Es tracta d'una coincidència el fet que el Ministeri de l'Interior iniciés aquest procés d'il·legalització de la KSM tot just uns dies abans del 7é Congrés d'aquesta organització política juvenil i el judici comenci 3 dies abans del pròxim congrés de la KSM?



L'atac del Ministeri de l'Interior contra l'existència legal de la KSM va començar al novembre de 2005 sota el pretext que els fins de l'activitat de la KSM col·lidien amb les matèries reservades als partits polítics, les quals, segons la interpretació del Ministeri de l'Interior de la República Txeca, no poden ser tractades per les associacions cíviques. Aquest argument era completament infundat perquè, segons el sistema legal txec, l'única matèria reservada exclusivament als partits polítics és la participació en les eleccions parlamentàries. La KSM no ha participat en les eleccions parlamentàries.



La segona línia d'atac del Ministeri de l'Interior anava directament dirigida contra el caràcter marxista de la KSM. El Ministeri de l'Interior va intentar obligar la KSM a renunciar al seu programa polític, la seva identitat comunista, fins i base teòrica en Marx, Engels i Lenin, la qual cosa és renunciar completament al marxisme.



Al llarg del posterior debat entre la KSM i el Ministeri de l'Interior, el Ministeri va abandonar tots els arguments inicials i en la seva decisió final sobre la prohibició de la KSM a la fi de 2006, va utilitzar un nou argument: l'objectiu programàtic de la KSM de substituir la propietat privada dels mitjans de producció per la propietat col·lectiva dels mitjans de producció.



La KSM va rebutjar fermament la política anticomunista i antidemocràtica i les mesures del poder estatal txec, va organitzar una gran campanya informativa a la República Txeca i a l'estranger, va interposar recurs contra la decisió del Ministeri i va intensificar les seves activitats públiques. En aquest període crític la KSM ha realitzat, entre d'altres activitats, una molt reeixida campanya contra el pla per a construir una base militar nord-americana a la República Txeca (la petició de la KSM, la més important de les peticions contra la base militar nord-americana, ha estat signada per 150.000 ciutadanes i ciutadans); la KSM també ha portat a terme una lluita contra l'anticomunisme, en defensa de l'educació gratuïta per a tots i totes (ara de nou amenaçada per un altre pla per a aplicar taxes als estudis universitaris) i ha organitzat actes públics contra les desastroses polítiques, econòmiques i socials de l'actual govern de dreta.



Benvolgudes i benvolguts camarades i amics



Els demanem amablement que estiguin atents i atentes als preocupants esdeveniments a la República Txeca, on l'anticomunisme i les violacions de drets democràtics bàsics són part de la política estatal.



Amb salutacions camaraderils,



Radim Gonda



Vicepresident de la KSM, responsable de relacions internacionals
Praga, 10 de març de 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de la Unió de la Joventut Comunista (KSM) sobre el seu judici d'il·legalització
13 mar 2008
Solidaritat amb la KSM!

Visca el Partit Comunista de Bohemia i Moràvia!

Visca el marxisme-leninisme!
Sindicato Sindicat